Πέντε συνήθειες για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά. Στόχευση στο σπλαχνικό λίπος.

Πέντε συνήθειες για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά. Στόχευση στο σπλαχνικό λίπος.

Τι να αλλάξετε στο πρωινό σας γεύμα για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά.

Mothersblog

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό

Βάλτε στο πρωινό σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες
Εντάξτε στη διατροφή σας τη βρόμη
Αντικαταστήστε μαρμελάδες και σοκολάτες με υγιεινά spreads
Αποφύγετε τα σφολιατοειδή και τα άλλα έτοιμα σνακ για πρωινό

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι το σπλαχνικό λίπος και θεωρείται πιο επικίνδυνο για τον οργανισμό από ότι αυτό σε άλλες περιοχές του σώματος. Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με έρευνες αυξάνει τις πιθανότητες για αρτηριακή πίεση και εμφάνιση συγκεκριμένων παθήσεων, όπως είναι το εγκεφαλικό, ο διαβήτης τύπου 2 ακόμα και μερικοί τύποι καρκίνου. Επιπλέον, μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Harvard έδειξε ότι το κοιλιακό λίπος επηρεάζει τον μεταβολισμό και τις ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη για φαγητό.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος; Οι ειδικοί συμβουλεύουν την προσεγμένη και στοχευμένη διατροφή και την συστηματική άσκηση. Οι τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά, μονακόρεστα λιπαρά και τα μπαχαρικά θεωρούνται ότι βοηθούν ενώ αντίθετα καλό είναι να αποφεύγονται οι τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη.

Λίπος στην κοιλιά: Τι να φάτε για πρωινό για να το μειώσετε

Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας και κάποιες συνήθειες που σχετίζονται με αυτό θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Σύμφωνα με το eatthis.com μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι ένα ποτήρι νερό το πρωί ενισχύει τον μεταβολισμό σας. Πέραν τούτου όμως, θεωρείται ότι βοηθά και στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

«Ένα ποτήρι νερό το πρωί ενυδατώνει ξανά τον οργανισμό μετά από ώρες. Επίσης, προετοιμάζει τα υγρά του στομάχου να δεχθούν την τροφή» αναφέρει η διαιτολόγος Blanca Garcia.

Βάλτε στο πρωινό σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

«Επιλέγοντας τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες θα μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών που απορροφούνται από τον οργανισμό. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης που περιέχουν 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα» υποστηρίζει η ειδικός.

Εντάξτε στη διατροφή σας τη βρόμη

Η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που την καθιστούν ιδανική για ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα. Η κατανάλωσή της μεταξύ άλλων θεωρείται ότι ενισχύει την απώλεια βάρους και την μείωση του κοιλιακού λίπους. Μπορείτε να την αξιοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών και να τη φάτε με φρούτα ή άλλους ξηρούς καρπούς.

Αντικαταστήστε μαρμελάδες και σοκολάτες με υγιεινά spreads

Χρησιμοποιήστε για παράδειγμα φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, μέλι ή ταχίνι με μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Τα spreads αυτά είναι σίγουρα πιο υγιεινά και θα σας κρατήσουν χορτάτες για περισσότερα ώρα.

Αποφύγετε τα σφολιατοειδή και τα άλλα έτοιμα σνακ για πρωινό

Μπορεί ένα αφράτο, μοσχομυριστό κρουασάν να είναι δελεαστικό, τα σπιτικά, όμως , πρωινά είναι σίγουρα μία πιο υγιεινή επιλογή.

www.mothersblog.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr