Ρετινόλη, Το Πιο Ολοκληρωμένο Αντιγηραντικό Συστατικό

Ρετινόλη, Το Πιο Ολοκληρωμένο Αντιγηραντικό Συστατικό

Τι είναι η ρετινόλη; Μάθε τα πάντα για το «μαγικό» συστατικό στις κρέμες!
Υπόσχεται να διατηρήσει τη νέοτητα της επιδερμίδας αναλλοίωτη και τη βρίσκουμε πλέον στις περισσότερες κρέμες προσώπου. Τι είναι η ρετινόλη ακριβώς όμως;

Τι είναι η ρετινόλη;

Πρόκειται για μια μορφή της βιταμίνης Α η οποία βρίσκεται σε ποικιλία τροφίμων όπως τα πράσινα λαχανικά, ο κρόκος του αβγού, τα λιπαρά ψάρια κ.ά. Ανήκει στην οικογένεια των ρετινοειδών όπως η ρετιναλδεΰδη και το ρετινοϊκό οξύ. Η καθαρή ρετινόλη είναι παρούσα σε 16 ισομερείς μορφές. Η trans ρετινόλη είναι, όμως, η πλέον ενεργή βιολογικά.

Ποια είναι η δράση της;

Η ρετινόλη είναι το πιο ολοκληρωμένο και με την υψηλότερη επίδοση αντιγηραντικό συστατικό. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία, γιατί:

Eίναι απαραίτητη για την ομαλή διαίρεση των κυττάρων της βασικής στιβάδας της επιδερμίδας.
Ελέγχει τον πολλαπλασιασμό και τη μετανάστευση των κερατινοκυττάρων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την πρόληψη της υπερ-κερατινοποίησης και την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.
Συμμετέχει άμεσα στις μεταβολικές διαδικασίες των ινοβλαστών. Έχει την ικανότητα να αναστέλλει την έκφραση των κολλαγενασών (ένζυμα που καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου) και να ενισχύει τη σύνθεση των γλυκοζαμινογλυκανών. Ακόμη και πιο βαθιές ρυτίδες γεμίζουν από μέσα.
Είναι γνωστή για την προστατευτική της δράση στην επιδερμίδα, καθώς εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται από το φυσικό μεταβολισμό.

Υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση της;

Σε αντίθεση με το ρετινοϊκό οξύ, η ρετινόλη δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση, φωτοευαισθησία ή φωτοτοξικότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τη χρησιμοποιείς όλον το χρόνο χωρίς να ανησυχείς. Ωστόσο, πρόκειται για ένα αρκετά ευαίσθητο συστατικό το οποίο εύκολα αλλοιώνεται. Γι’ αυτόν το λόγο οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται σε αυτή την περίπτωση είναι ειδικά επεξεργασμένες και πάντα σε σωληνάριο, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το φως και τον αέρα.

www.forwoman.gr

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr