Ώριμη ή άγουρη μπανάνα. Ποια τρέχει καλύτερα τον μεταβολισμό και ποιά είναι η πιο υγιεινή.

Ώριμη ή άγουρη μπανάνα. Ποια τρέχει καλύτερα τον μεταβολισμό και ποιά είναι η πιο υγιεινή.

Μπορούμε να τρώμε μπανάνες με άδειο στομάχι;

Αν είσαι από αυτούς που στηρίζουν το «μια μπανάνα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», παραφράζοντας τη γνωστή παροιμία με το μήλο, τότε είναι καλό να μάθεις ποια είναι η γνώμη των ειδικών για το αγαπημένο σου φρούτο! Και το κυριότερο; Μπορούμε να φάμε μπανάνα με άδειο στομάχι;

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι μπανάνες αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό φρούτο. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλλιο, ένας ηλεκτρολύτης που είναι απαραίτητος για την ισορροπία του PH και του νερού στο ανθρώπινο σώμα, την αρτηριακή πίεση, αλλά και την πέψη.

Μπορούμε όμως να τρώμε μπανάνες με άδειο στομάχι;
Η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή ένα όχι μόνο. Εξαρτάται από το χρώμα της! Ναι καλά διαβάσατε! Οι ειδικοί λένε ότι όσο πιο άγουρη είναι η μπανάνα, τόσο πιο πλούσια σε φυτικές ίνες είναι, άρα και πιο ευεργετική για τον οργανισμό. Όσο ωριμάζει, μειώνεται η περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες και είναι σκέτη ζάχαρη. Οπότε μια μπανάνα το πρωί με άδειο στομάχι ενδέχεται να ανεβάσει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κάτι που δεν το θέλει κανείς.

Να την επιλέξουμε για το πρωινό μας;
Πολλοί συνηθίζουμε να πίνουμε smoothie με μπανάνα (και άλλα φρούτα) το πρωί ή να την εντάσσουμε στο πόριτζ μας. Όσο παράξενο και αν το ακούμε, η μπανάνα, δεν είναι το ιδανικό άρτυμα για να ξεκινήσει σωστά η μέρα μας, καθώς είναι πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Τι συστήνουν οι ειδικοί;
Προφανώς και δεν συστήνουν να βγάλουμε την μπανάνα από τη διατροφή μας. Το μυστικό βρίσκεται τόσο στο χρώμα της όσο και στον συνδυασμό της με άλλες τροφές. Να θυμόμαστε ότι ένα σωστό πρωινό πρέπει να έχει μια σωστή ισορροπία ανάμεσα σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες!

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr