Χαλβάς του μπακάλη: Φάρμακο για την καρδιά, βόμβα για τη δίαιτα..

Χαλβάς του μπακάλη: Φάρμακο για την καρδιά, βόμβα για τη δίαιτα..

Χαλβάς του μπακάλη: Φάρμακο για την καρδιά, βόμβα για τη δίαιτα..

Ο χαλβάς από ταχίνι, γνωστός και ως χαλβάς «του μπακάλη», αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο γλύκισμα, που είναι ταυτισμένο κυρίως με περιόδους νηστείας.
Αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, καθώς προέρχεται από έναν από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς, το σουσάμι.

Περιέχει μια σειρά από απαραίτητα συστατικά, όπως καλής ποιότητας πρωτεΐνες, που βοηθούν την ομαλή ανάπτυξή μας, απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά, αυτά που λέμε καλά, μας δίνει ενέργεια και μια σειρά από άλλα πολύτιμα μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Μία σημαντικότατη βιταμίνη που επίσης περιέχεται στο χαλβά είναι η βιταμίνη Ε, η οποία θεωρείται σήμερα ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία, που προσφέρει μια φυσική αντιγήρναση. Ίσως όμως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του χαλβά είναι ότι περιέχει ιδιαίτερα φυσικά αντιοξειδωτικά, τις λιγνάνες. Επιστημονικές μελέτες συνδέουν τις λιγνάνες του χαλβά με καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων μας.

Παράλληλα όμως, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε λιπαρά, καλά μεν αλλά λιπαρά, μας δίνει πολλές θερμίδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα μικρό κομμάτι χαλβά 30 γραμμαρίων μας δίνει περί τις 150 – 200 θερμίδες. Για το λόγο αυτό, άτομα που προσέχουν το βάρος τους ή είναι σε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα την ποσότητα που καταναλώνουν.

Άλλωστε λόγω της περιεκτικότητάς του προσφέρει εύκολο κορεσμό, ακόμη και σε μικρή ποσότητα.
Έχετε λοιπόν μια πολύ υγιεινή επιλογή για να καλύψετε ιδανικά και … το γλυκό κομμάτι της διατροφή σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μικρό κομμάτι χαλβά ως επιδόρπιο ή ως σνακ στο σπίτι ή στο γραφείο.

Προσοχή όμως στην ποσότητα, γιατί όπως έχουμε ξαναπεί «η δόση μπορεί να κάνει το φάρμακο … δηλητήριο».

 neadiatrofis.gr

Σησαμέλαιο. Υπέροχο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr