Χαλαρό δέρμα: πως μπορείς να επιτύχεις την σύσφιξη του σε πρόσωπο και σώμα.

Χαλαρό δέρμα: πως μπορείς να επιτύχεις την σύσφιξη του σε πρόσωπο και σώμα.

Οι αιτίες του χαλαρού δέρματος:

απώλεια βάρους
εγκυμοσύνη
 επιπτώσεις της γήρανσης

Τα κοινά μέρη που παρουσιάζουν οι άνθρωποι χαλαρό δέρμα αφορούν:

στομάχι
πρόσωπο
λαιμός
οπίσθια
μπράτσα
πόδια

Ενώ η αισθητική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του χαλαρού δέρματος, υπάρχουν πολλές επιλογές για άτομα που προτιμούν να αποφεύγουν τις ιατρικές διαδικασίες.

Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν:

άσκηση
προϊόντα σύσφιξης
μη χειρουργικές παρεμβάσεις
απώλεια βάρους
μασάζ

Εδώ είναι έξι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συσφίξετε το χαλαρό δέρμα.

1. Συσφιγκτικές κρέμες
Μια καλή επιλογή για συσφικτική κρέμα είναι αυτή που περιέχει ρετινοειδή , λέει η Δρ. Alyson Wells , ιδιοκτήτρια και ιατρικός διευθυντής της Valley Plastic Surgery and Medi-spa.

Τα ρετινοειδή είναι χημικά παράγωγα της βιταμίνης Α και περιλαμβάνουν:

τρετινοΐνη
ρετινοϊκό οξύ
αδαπαλένιο

Αυξάνουν τον πολλαπλασιασμό, την ωρίμανση και τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος, λέει ο Wells.

Προτείνει επίσης τη χρήση με κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο προσελκύει και συγκρατεί τα μόρια του νερού. Το υαλουρονικό βοηθά:

απαλλαγή του βάθους των ρυτίδων
αυξάνει τη σφριγηλότητα του δέρματος
μειώνει την τραχύτητα του δέρματος

Η Wells συνιστά την αποφυγή προϊόντων περιποίησης δέρματος που περιλαμβάνουν λανολίνη λόγω της σταθερής αύξησης του ρυθμού δερματίτιδας εξ επαφής (αλλεργική δερματική αντίδραση) μβάνουν ρετινοειδή και υαλουρονικό οξύ:

2. Συμπληρώματα

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να έχουν οφέλη για το χαλαρό δέρμα, συμπεριλαμβανομένων των επιδράσεων κατά της γήρανσης και της χαλάρωσης. Μερικά από τα πιο πολλά υποσχόμενα συμπληρώματα δέρματος περιλαμβάνουν:

Υδρόλυμα κολλαγόνου
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα συμπληρώματα κολλαγόνου μειώνουν τις επιπτώσεις της γήρανσης του δέρματος ενισχύοντας τα επίπεδα κολλαγόνου .

Τα πεπτίδια κολλαγόνου με τη μορφή συμπληρώματος από το στόμα μπορεί να βελτιώσουν:

τον φραγμό υγρασίας του δέρματος αυξάνοντας τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος
την παραγωγή κολλαγόνου, που οδηγεί σε ισχυρότερα δίκτυα κολλαγόνου
την ανάπτυξη των ινοβλαστών του δέρματος – κύτταρα, που βοηθούν στη δημιουργία συνδετικών ενώσεων
την επούλωση των πληγών

Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο “Journal of Cosmetic Dermatology” διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 10 γραμμάρια από του στόματος πεπτίδια κολλαγόνου σε ένα ρόφημα πριν τον ύπνο παρουσίασαν βελτιωμένα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα και τη συνολική δομή μετά από 4 εβδομάδες. Επιπλέον, παρουσίασαν καλύτερα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος μετά από 8 εβδομάδες.

Αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά και τα αντιοξειδωτικά ένζυμα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος και των ρυτίδων εξουδετερώνοντας τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS). Τα ROS είναι ενώσεις που μπορούν να ενεργοποιήσουν μονοπάτια που τελικά αποδομούν το κολλαγόνο.

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην τόνωση της ανάπτυξης του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Παραδείγματα των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν σε ορισμένα τρόφιμα , ποτά και συμπληρώματα διατροφής περιλαμβάνουν:

βιταμίνες Α , C , D και Ε
συνένζυμο Q10
σελήνιο
ψευδάργυρος
γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG)

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν αρκετά αντιοξειδωτικά μέσω της διατροφής τους. Υπάρχουν λίγα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η λήψη αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων βοηθά στην πρόληψη ή τη μείωση των δερματικών παθήσεων.

Η υπερβολική λήψη ορισμένων βιταμινών για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα των βιταμινών Α και Ε, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές παρενέργειες.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη δοσολογία στην ετικέτα όταν παίρνετε συμπληρώματα. Τα άτομα με πάθηση υγείας θα πρέπει να συζητήσουν τη λήψη συμπληρωμάτων με το γιατρό τους πρώτα για να αποτρέψουν ανεπιθύμητες παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Άσκηση
Η οικοδόμηση μυϊκής μάζας μέσω ασκήσεων προπόνησης με βάρη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης χαλαρού δέρματος, ειδικά εάν το χαλαρό δέρμα οφείλεται στην απώλεια βάρους.

Εάν το υπερβολικό λίπος διαστέλλει το δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το δέρμα μπορεί να χάσει μέρος της ικανότητάς του να συρρικνώνεται με την απώλεια βάρους. Η αντικατάσταση αυτού του χαμένου λίπους με μυϊκή μάζα μπορεί να μειώσει την εμφάνιση χαλαρού δέρματος.

Εάν έχετε χαλαρό δέρμα από μια πρόσφατη εγκυμοσύνη συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν την άσκηση, καθώς μπορεί να υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που πρέπει να αποφύγετε.

 Χάστε βάρος
Το επίμονο λίπος κάτω από το δέρμα μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται χαλαρό. Αυτό το είδος λίπους ονομάζεται υποδόριο λίπος .

Εάν τσιμπήσετε την προβληματική περιοχή και υπάρχουν περισσότερα από μερικά χιλιοστά δέρματος, τότε υπάρχει υποδόριο λίπος. Η απώλεια αυτού του λίπους θα μπορούσε να συσφίξει το δέρμα.

 Κάντε μασάζ στην περιοχή
Το μασάζ σε χαλαρό δέρμα μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και  να προκαλέσει μια αντίδραση αντιγήρανσης.

Μια μελέτηανέλυσε τα αποτελέσματα του μασάζ δέρματος σε συνδυασμό με μια αντιγηραντική κρέμα δέρματος.

Η μελέτη έδειξε ότι το τακτικό μασάζ με ένα χειροκίνητο εργαλείο ταλάντωσης μασάζ ενίσχυσε τα θετικά αποτελέσματα της κρέμας.

Παράλληλα με το μασάζ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα scrub με αλάτι ή ζάχαρη για να αυξήσετε τη ροή του αίματος.

Αισθητικές παρεμβάσεις
Πολλές μη χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να βοηθήσουν με το χαλαρό δέρμα.

Αυτές οι διαδικασίες περιλαμβάνουν:

Χημικά πίλινγκ. Η αφαίρεση του εξωτερικού στρώματος του παλιού δέρματος μπορεί να μειώσει την εμφάνιση χαλαρού, χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος στο πρόσωπο και το λαιμό. Μόλις το παλιό δέρμα ξεφλουδίσει, το δέρμα από κάτω είναι συνήθως λιγότερο ζαρωμένο και πιο λείο.

Αφαιρετική επαναφορά με λέιζερ. Αυτή η διαδικασία είναι επίσης γνωστή ως « peeling με λέιζερ ». Είναι παρόμοιο με ένα χημικό πίλινγκ επειδή αφαιρεί το πιο εξωτερικό στρώμα του παλιού δέρματος. Το λέιζερ θερμαίνει επίσης τα στρώματα κάτω από το ανώτερο στρώμα. Αυτή η θερμότητα προάγει την παραγωγή κολλαγόνου.

Σύσφιξη δέρματος με υπερήχους. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί θερμότητα για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου. Η εστιασμένη ενέργεια υπερήχων μεταδίδεται μέσω της επιφάνειας του δέρματος για να θερμάνει τα βαθύτερα στρώματα.

Θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων. Αυτή είναι μια άλλη μορφή ασφαλούς μεταφοράς ενέργειας που θερμαίνει το δέρμα για να προκαλέσει παραγωγή κολλαγόνου. Αυτή η μέθοδος εστιάζει στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Θεραπείες συνδυασμού IPL/RF. Αυτές οι θεραπείες συνδυάζουν έντονο παλμικό φως (IPL) και ραδιοσυχνότητα (RF). Η διαδικασία θερμαίνει τα εξωτερικά και βαθύτερα στρώματα του δέρματος για να διευκολύνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Νευροτροποποιητές. Αυτή η θεραπεία αναφέρεται συχνά ως Botox. Η βοτουλινική τοξίνη, που είναι γνωστό ότι χαλαρώνει τις ρυτίδες, εγχέεται στο δέρμα. Αν και αυτή δεν είναι η πιο ολιστική διαδικασία, απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποκατάστασης και μειώνει την εμφάνιση χαλαρού δέρματος όταν εγχέεται σε ορισμένες περιοχές όπου οι μύες λειτουργούν σε αντίθεση μεταξύ τους.

Όλα αυτά είναι παραδείγματα ελάχιστα επεμβατικών, μη χειρουργικών τεχνικών για τη μείωση του χαλαρού δέρματος. Υπάρχουν επίσης χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση χαλαρού δέρματος. Αυτές είναι γνωστές ως επεμβάσεις διαμόρφωσης περιγράμματος σώματος.

Το περίγραμμα σώματος μπορεί επίσης να αναφέρεται ως χειρουργικές επεμβάσεις ανάσυρσης ή ανύψωσης. Περιλαμβάνουν μια τομή και την αφαίρεση του επιπλέον λίπους και του δέρματος. Αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις απαιτούν συνήθως παραμονή στο νοσοκομείο ακολουθούμενη από χρόνο ανάρρωσης στο σπίτι.

Εάν άλλες τεχνικές σύσφιξης του χαλαρού δέρματος δεν παρέχουν τα αποτελέσματα που αναζητάτε, μπορείτε να επιλέξετε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να δείτε εάν το περίγραμμα σώματος είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Το χαλαρό δέρμα μπορεί να είναι προβληματικό, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το ελαχιστοποιήσετε .

Το κολλαγόνο είναι ένας τεράστιος παράγοντας για την ελαστικότητα του δέρματος. Η ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου του σώματός σας είναι ένας τρόπος για να μειώσετε το χαλαρό δέρμα.

Μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη χαλαρού δέρματος, όπως αποφυγή:

κάπνισμα
μαύρισμα
ή χρησιμοποιώντας προϊόντα δέρματος με σκληρές χημικές ουσίες.

Συμπεριλάβετε επίσης τη βήτα-καροτίνη στη διατροφή σας

Η υγιεινή διατροφή που περιγράψαμε νωρίτερα είναι ένας καλός γενικός τρόπος για να αναζωογονήσετε το χαλαρό δέρμα . Αλλά, δεν είναι η μόνη λύση η λήψη ενός συμπληρώματος κολλαγόνου, μπορείτε επίσης να προσθέσετε και άλλες βιταμίνες και μέταλλα στη διατροφή σας για να ενισχύσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας.

Ενδεικτική περίπτωση: βήτα-καροτίνη. Η βήτα-καροτίνη είναι μια κόκκινη-πορτοκαλί χρωστική ουσία που βρίσκεται σε φυτά και φρούτα όπως τα καρότα, το μπρόκολο, το γκρέιπφρουτ και τα βερίκοκα. Το σώμα σας μετατρέπει τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για… υγιές δέρμα!

Έτσι, εάν βρίσκεστε στη διαδικασία περιποίησης της χαλαρής επιδερμίδας σας, προσθέστε βήτα-καροτίνη στη διατροφή σας – είτε τρώγοντας περισσότερες τροφές πλούσιες σε βήτα-καροτίνη είτε παίρνοντας ένα συμπλήρωμα – για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας έχει τη βιταμίνη Α που χρειάζεται για να επανορθωθεί. δεόντως.

Ένα από τα πολλά ωραία πράγματα σχετικά με τη βήτα-καροτίνη – ειδικά για τις θηλάζουσες μητέρες – είναι ότι το σώμα σας μετατρέπει μόνο αυτό που χρειάζεται. Τα υπόλοιπα υποβάλλονται σε επεξεργασία εκτός του συστήματός σας. Μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι το συμπλήρωμα βήτα-καροτίνης που παίρνετε δεν θα βλάψει το μωρό σας με κανέναν τρόπο.

Ξεκινήστε με μικρές δόσεις και αυξήστε αργά μέχρι τη συνιστώμενη ημερήσια δόση για τις θηλάζουσες μητέρες μετά τον τοκετό.

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr