Το κόλπο της μίας ώρας για να μην θέλουμε γλυκό μετά από το γεύμα

Το κόλπο της μίας ώρας για να μην θέλουμε γλυκό μετά από το γεύμα

Το κόλπο της μίας ώρας για να μην θέλουμε γλυκό μετά από το γεύμα

Τζουλιάννα Καρνέζη

Η λαχτάρα γλυκού μετά τα γεύματα είναι μια συνήθεια – ή μαθημένη σχέση.
Εάν έχετε συνηθίσει να τρώτε κάτι γλυκό μετά από ένα γεύμα, τότε το σώμα σας θα περιμένει πάντα κάτι γλυκό. Και εάν δεν το πάρει θα διαμαρτύρεται μέχρι να το έχει, επειδή το έχετε εκπαιδεύσει να πιστεύει ότι ένα γεύμα δεν έχει τελειώσει μέχρι να φάτε κάτι γλυκό.

Eπίσης όταν τρώτε ζάχαρη, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει σεροτονίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που υπάρχει στον εγκέφαλο και στο έντερο και βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου, της όρεξης και της διάθεσης. Τα ζαχαρούχα τρόφιμα είναι επίσης πλούσια σε ενέργεια, δίνοντάς σας ώθηση τόσο σωματική όσο και στη διάθεση (αν και τα αποτελέσματα δεν διαρκούν πολύ).

Τι μπορείτε να κάνετε εάν θέλετε να σταματήσετε τη λαχτάρα για κάτι γλυκό μετά το γεύμα
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εκπαιδεύσετε ξανά τον εγκέφαλό σας ώστε να σταματήσει να λαχταρά κάτι γλυκό μετά τα γεύματα. Παρακάτω θα σας δείξω την αγαπημένη μου στρατηγική για να μειώσω την επιθυμία μου για γλυκό.

Δοκιμάστε: Το κόλπο της μίας ώρας
Δεν πιστεύω στη στέρηση, γι’ αυτό χρησιμοποιώ το κόλπο της μίας ώρας για να με βοηθήσει να ξεπεράσω κάθε είδους λαχτάρα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Πρώτα, δώστε στον εαυτό σας την άδεια να φάει τη λιχουδιά που τόσο λαχταράτε. Όμως μην τη φάτε αμέσως, αλλά περιμένετε μια ώρα. Και εάν εξακολουθείτε να λαχταράτε το γλυκό και μετά τη μια ώρα, τότε μπορείτε να το φάτε. Αλλά τις περισσότερες φορές, θα ξεχάσετε εντελώς αυτή τη λαχτάρα.

Επίσης δεν χρειάζεται να ρυθμίζετε χρονόμετρο ή ξυπνητήρι γιατί έτσι σας δημιουργείται άγχος. Απλά εάν δεν έχετε σταματήσει να σκέφτεστε το γλυκό μετά τη λήξη της μίας ώρας και εξακολουθείτε να έχετε όρεξη να το φάτε, τότε είναι δικό σας να το απολαύσετε.

Γιατί βοηθάει το κόλπο της μίας ώρας όταν λαχταράτε γλυκά;
Το κόλπο της μίας ώρας λειτουργεί γιατί καθυστερεί την ικανοποίηση μέχρι να υποχωρήσει η λαχτάρα. Οι περισσότερες λιγούρες διαρκούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι εάν μπορείτε να περιμένετε, θα έχουν φύγει.

Σκεφτείτε τις λιγούρες σαν κύμα – έρχονται και φεύγουν. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να σταματήσετε ένα κύμα. Αλλά βοηθάει να το αναγνωρίσετε, να το παρακολουθήσετε και να περιμένετε να περάσει.

Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες, αλλά αν καταφέρετε να καθυστερήσετε τη λιγούρα μέχρι να υποχωρήσει, θα μπορέσετε να κόψετε αυτή τη συνήθεια.

Μια άλλη επιλογή είναι να ανταλλάξετε το φαγητό σας με ένα πιο υγιεινό, γλυκό φαγητό, όπως φρούτα ή γιαούρτι. Όμως αυτή είναι μια καλή επιλογή που λειτουργεί βραχυπρόθεσμα, επειδή το να επιλέγετε πιο υγιεινές επιλογές (που το υποστηρίζω πάντα) στην πραγματικότητα δεν θα κόψει τη συνήθεια μακροπρόθεσμα. Γι αυτό δοκιμάστε το κόλπο της μίας ώρας και δείτε αν λειτουργεί για εσάς.

Αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. Αποτοξινωτικό, κατά της κυτταρίτιδας και της κατάθλιψης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr