DIY Time! Για sleek μαλλιά χωρίς φριζάρισμα κάνε μάσκα με αυγό και μπανάνα

DIY Time! Για sleek μαλλιά χωρίς φριζάρισμα κάνε μάσκα με αυγό και μπανάνα

Το φθινόπωρο έχει έρθει για τα καλά, η θερμοκρασία – ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες- είναι χαμηλή και όπου να’ ναι θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι βροχές. Και όπου βροχές βλέπε… υγρασία. Το φριζάρισμα στα μαλλιά σου είναι κάτι που δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις και αν ήδη φριζάρουν τα μαλλιά από μόνα τους, χρειάζεται να δράσεις ASAP.

Μαρία Ροδίτη

Για sleek αποτέλεσμα, λοιπόν, και για υγιή μαλλιά καλό είναι 2-3 φορές την εβδομάδα να κάνεις μια μάσκα με θρεπτικά συστατικά. Μια μάσκα που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου, μόνη σου, με υλικά που υπάρχουν πάντα μα πάντα στην κουζίνα σου. Παρακάτω σου έχω την απόλυτη συνταγή για να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας το beauty treatment. Παρασκευή είναι, Σαββατοκύριακο έρχεται, οπότε θα βρεις μισή ωρίτσα να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τα υπέροχα μαλλιά σου.

Η συνταγή για τη μάσκα που θα σου χαρίσει sleek hair
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα μαλλιών είναι τα εξής:

1-2 ώριμες μπανάνες (ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου)

1 αυγό

Λιώσε καλά με ένα πιρούνι τις μπανάνες και πρόσθεσε το αυγό. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και άπλωσε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες. Άσε τη να δράσει για 15-20 λεπτά κι έπειτα ξέπλυνε με δροσερό νερό για να μην «ψηθεί» το αυγό.

Τα οφέλη του αυγού και της μπανάνας στα μαλλιά
Τα αυγά είναι πλούσια σε βιοτίνη και βιταμίνη D, συστατικά τα οποία ενισχύουν την υγεία των μαλλιών. Πώς; Αρχικά, μειώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις από τα εργαλεία θερμότητας. Δηλαδή, αν χρησιμοποιείς συχνά ισιωτικό και ψαλίδι μαλλιών, τα μαλλιά σου θα έχουν φθορά. Αυτήν τη φθορά, λοιπόν, μειώνει το αυγό, ενώ συγχρόνως ενισχύει και την ανάπτυξη της τρίχας.

DIY Banana Mask For Dry Hair
Όσο για την μπανάνα; Περιέχει πυρίτιο, το οποίο βοηθά στην παραγωγή πρωτεϊνών κολλαγόνου, που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών, κάνουν τα μαλλιά πιο πυκνά και δυνατά και αυξάνουν τη λάμψη και την απαλότητά τους. Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν αντιοξειδωτικά και έχουν αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, οπότε συμβάλλουν στην ενυδάτωση των μαλλιών, στον περιορισμό του φριζαρίσματος, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής και των ξηρών μαλλιών, καθώς επίσης και την πιτυρίδα.

www.queen.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr