Πώς θα φτιάξετε σπιτική κρέμα προσώπου με απλά υλικά

Πώς θα φτιάξετε σπιτική κρέμα προσώπου με απλά υλικά

Περιποιηθείτε το πρόσωπό σας με μια κρέμα προσώπου που θα φτιάξετε με απλά υλικά.

Η ενυδάτωση είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινής φροντίδας της επιδερμίδας.

Εκτός από τη διατροφή και την κατανάλωση υγρών που συμβάλλουν καθοριστικά στην υγεία του δέρματος και οι κρέμες προσώπου αναπληρώνουν τη χαμένη υγρασία έτσι ώστε το δέρμα σας να φαίνεται πιο φρέσκο ​​και λαμπερό.

Εκτός από τις κρέμες του εμπορίου, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές με αγνά υλικά οι οποίες είναι κατάλληλες για τους περισσότερους τύπους δέρματος.

Σήμερα σας προτείνουμε μια κρέμα με βάση το ελαιόλαδο και το κερί μέλισσας που θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα του προσώπου σας.

Κρέμα προσώπου

Υλικά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο κακάο ή άλλο παρόμοιο βούτυρο ξηρών καρπών
3 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
2 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού συμπυκνωμένα έλαια όπως έλαιο από σπόρους ροδιού, λάδι από σπόρους τριαντάφυλλου κ.λπ.
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε
1/2 φλιτζάνι ροδόνερο
12 έως 15 σταγόνες αιθέρια έλαια

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, αναμείξτε το ελαιόλαδο, το βούτυρο κακάο και το κερί μέλισσας. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως το κερί μέλισσας και το μείγμα να γίνει λείο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και αφαιρέστε την κεντρική τρύπα από το καπάκι, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε υλικά όσο το μπλέντερ λειτουργεί.

Επιλέξτε μέτρια ταχύτητα και προσθέστε τα συμπυκνωμένα έλαια και το λάδι βιταμίνης Ε. Στη συνέχεια, προσθέστε το ροδόνερο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη υφή το μείγμα. Μόλις η κρέμα δέσει, προσθέστε τα αιθέρια έλαια και αφήστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά για 30 δευτερόλεπτα.

Κλείστε το μπλέντερ και αδειάστε το μείγμα σε τρία ξεχωριστά αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν κλείσετε τα βάζα και τα βάλετε στο ψυγείο.

Η κρέμα σας είναι έτοιμη.

Με πληροφορίες από το adventuresincooking.com

www.mothersblog.gr

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr