Ustrasana: Η στάση της yoga που ανακουφίζει τον πόνο στην μέση

Ustrasana: Η στάση της yoga που ανακουφίζει τον πόνο στην μέση

Δείτε πώς να κάνετε την εύκολη στάση της yoga, που ανακουφίζει τον πόνο στην μέση, «διορθώνει» τους στρογγυλεμένους ώμους και ανοίγει τον θώρακα.
Ustrasana: Η στάση της yoga που ανακουφίζει τον πόνο στην μέση | vita.gr

Πολλές είναι οι στάσεις της yoga που προσφέρουν πολλά οφέλη για το σώμα, εκτός από την εκγύμνασή του, όπως η στάση του κάτω σκύλου, η σαβασάνα αλλά και η cat-cow. Σε αυτές, θα θέλετε να προσθέσετε και την στάση ustrasana, επίσης γνωστή ως στάση καμήλα, που καθώς την εκτελείτε ανοίγετε τον θώρακα, στρέφετε τους ώμους προς τα πίσω και εκτονώνετε την συσσωρευμένη ένταση από την μέση.

Τα αμέτρητα οφέλη της ustrasana
Μερικοί από τους τρόπους που μας ωφελεί στην καθημερινότητά μας, περιλαμβάνουν:

Τεντώνει και ενδυναμώνει
Εκτός από το να προσφέρει ένα πραγματικά υπέροχο τέντωμα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι βοηθά επίσης στην ενίσχυση των κοιλιακών, των μηρών, της πλάτης, των οπίσθιων μηριαίων και των γλουτών.

«Διορθώνει» τους στρογγυλεμένους ώμους
Πολλοί από εμάς ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο σκυμμένοι πάνω από το κινητό ή μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Δυστυχώς, οι ώμοι, το άνω μέρος της πλάτης, η σπονδυλική στήλη και ο λαιμός μας υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κακής συνήθειας.

Η στάση της καμήλας μπορεί να τις αντισταθμίσει ανοίγοντας κυριολεκτικά τον θώρακά μας ενώ ταυτόχρονα κατά την εκτέλεσή της, καλούμαστε να κάνουμε ελιγμούς στη σπονδυλική μας στήλη προς την αντίθετη κατεύθυνση για να διορθώσουμε τους στρογγυλεμένους ώμους, να ανακουφίσουμε τον πόνο που έχει συσσωρευτεί στον λαιμό και στο πάνω μέρος της πλάτης μας και να ενισχύσουμε τη σπονδυλική μας στήλη.

Ανακουφίζει από τον πόνο στην μέση
Εκτός από τη διόρθωση των στρογγυλεμένων ώμων, αυτή η στάση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου στην μέση. Συχνά, ο πόνος στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να προέλθει από κακή στάση του σώματος, η οποία μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός αδύναμου κορμού ή του καμπυλωμένου πυρήνα.

Όταν γίνεται σωστά, η στάση της καμήλας εμπλέκει τους μύες στην πλάτη και τους κοιλιακούς, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων ενώ ταυτόχρονα η διάταση και η ενδυνάμωση αυτών των μυών συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου.

Χαρίζει εσωτερική αρμονία
Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται ήρεμοι, ενδυναμωμένοι και δυνατοί αφού ολοκληρώσουν την ustrasana. Άλλοι πάλι, επισημαίνουν ότι είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική, μειώνοντας τα επίπεδα στρες, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας αίσθησης εσωτερικής γαλήνης.

Πώς θα την κάνετε
Το κλειδί με τη στάση καμήλας είναι να μην το παρακάνετε με την μέση σας. Ξεκινήστε γονατίζοντας στο κέντρο στο χαλάκι σας με τα γόνατά σας ακριβώς κάτω από τους γοφούς σας. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο κάτω μέρος της μέσης σας με τα δάχτυλα να δείχνουν προς τα κάτω προς το πάτωμα.

Καθώς εισπνέετε, σηκώστε το στήθος σας προς την οροφή για να δημιουργήσετε μια καμπύλη C με την πλάτη σας. Αφιερώστε μία με δύο αναπνοές για να αισθανθείτε το σώμα σας σε αυτήν την στάση. Μπορείτε να μείνετε έτσι για περίπου τριάντα έως εξήντα δεύτερα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με την τεχνική σας.

 

www.vita.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr