Ύπνος με κάλτσες: Νικά την αυπνία. (και πώς αυτή η συνήθεια μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου)

Ύπνος με κάλτσες: Νικά την αυπνία. (και πώς αυτή η συνήθεια μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου)

Τα κρύα πόδια μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από τις ανήσυχες νύχτες σου. Όταν τα πόδια σου είναι κρύα, στενεύουν τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλούν την κυκλοφορία λιγότερου αίματος από όσο θα έπρεπε. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, το ζέσταμα των ποδιών μας πριν πάμε στο κρεβάτι βοηθάει τον εγκέφαλο να αντιληφθεί ότι είναι ώρα για ύπνο.

Και ο ευκολότερος τρόπος για να ζεστάνουμε τα πόδια μας, είναι φυσικά οι κάλτσες. Το να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διατηρήσεις τα πόδια σου ζεστά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ανθή Μιμηγιάννη

Γιατί πρέπει να κοιμάσαι με κάλτσες
Εκτός από το να βοηθούν το σώμα να παραμείνει ζεστό, το να φοράς κάλτσες τη νύχτα έχει και επιπλέον οφέλη:

Αποτρέπει τις εξάψεις: Ορισμένες γυναίκες αναφέρουν ότι το να φοράνε κάλτσες βοηθάει στην ψύξη της κεντρικής θερμοκρασίας του σώματός τους.

Βελτιώνει τις ξηρές φτέρνες: Αν έχεις ταλαιπωρημένες φτέρνες, ενυδάτωσέ τις και μετά «κλείδωσε» την ενυδάτωση αυτή φορώντας κάλτσες.

Αυξάνει τους πιθανούς οργασμούς: Σύμφωνα με το BBC, ερευνητές ανακάλυψαν τυχαία ότι η χρήση κάλτσας αύξησε την ικανότητα των συμμετεχόντων να επιτύχουν οργασμό κατά 30%.

Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης της κρίσης Raynaud: Η νόσος Raynaud είναι όταν οι προσβεβλημένες περιοχές του δέρματος, συνήθως τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών, χάνουν την κυκλοφορία και αρχίζουν να πάλλονται ή να πρήζονται. Το να φοράς κάλτσες τη νύχτα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μιας κρίσης, διατηρώντας τα πόδια σου ζεστά και την κυκλοφορία του αίματος όπως πρέπει.

Τι κάλτσες να επιλέξεις
Οι κάλτσες από φυσικές μαλακές ίνες, όπως το μαλλί ή το κασμίρ, είναι οι καλύτερες. Συνήθως κοστίζουν περισσότερο από τις κάλτσες από βαμβάκι ή τεχνητές ίνες, αλλά αξίζουν τα επιπλέον χρήματα. Δεν πρέπει να είναι στενές, καθώς μπορεί να περιορίζουν την κυκλοφορία και να εμποδίζουν τη σωστή θέρμανση των ποδιών.

Επιπλέον tip για να ενισχύσεις την κυκλοφορία

Κάνε μασάζ στα πόδια σου πριν από τον ύπνο.

Πρόσθεσε ένα φυσικό ενισχυτικό της κυκλοφορίας, όπως η κρέμα καψαϊκίνης, στο λάδι μασάζ ή στην αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα. Αυτό βοηθάει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ροή του αίματος.

Ζέστανε τις κάλτσες καθισμένη πάνω τους ή χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι μαλλιών πριν τις φορέσεις.

Το μόνο μειονέκτημα του να φορά κανείς κάλτσες ενώ κοιμάται, είναι η υπερθέρμανση. Εάν υπερθερμανθείς ή αισθανθείς υπερβολική ζέστη, βγάλε τις κάλτσες ή άσε τα πόδια σου έξω από την κουβέρτα.

Τι γίνεται με τις κάλτσες συμπίεσης;
Οι κάλτσες συμπίεσης τη νύχτα πρέπει να αποφεύγονται, εκτός αν το έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός. Παρόλο που είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την κυκλοφορία αυξάνοντας τη ροή του αίματος, δεν προορίζονται για να φοριούνται στο κρεβάτι. Οι κάλτσες συμπίεσης απομακρύνουν τη ροή του αίματος από τα πόδια και μπορεί να εμποδίσουν τη ροή του αίματος όταν είσαι ξαπλωμένη.

Άλλοι τρόποι για να κρατήσεις τα πόδια σου ζεστά
Διαπιστώθηκε ότι τα ζεστά ποδόλουτρα βοηθούν στην ανακούφιση από την αϋπνία και την κούραση σε άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Η λήψη ενός ζεστού λουτρού ή μόνο ενός ποδόλουτρου πριν από τον ύπνο αυξάνει επίσης τη θερμοκρασία του σώματος και μπορεί να σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς ευκολότερα. Τα ζεστά λουτρά είναι επίσης μια φυσική λύση, άμεσα διαθέσιμη και δεν περιλαμβάνει κανένα φάρμακο.

Εάν τα πόδια κάποιου είναι συνεχώς κρύα, μπορεί να φταίει η κυκλοφορία του αίματος. Θα έπρεπε να ενημερωθεί από τον γιατρό του αν έχει σοβαρά προβλήματα με το κυκλοφορικό του σύστημα ή οποιαδήποτε χρόνια ασθένεια, όπως ο διαβήτης.

Μπορούν τα παιδιά και τα βρέφη να κοιμούνται με κάλτσες;
Για τα βρέφη και τα παιδιά, είναι καλύτερο να αποφεύγονται οι ηλεκτρικές κουβέρτες ή οι θερμικές κάλτσες. Ο ασφαλέστερος τρόπος για καλύτερο ύπνο είναι ένα ωραίο ζεστό μπάνιο ως μέρος της ρουτίνας του ύπνου τους, ακολουθούμενο από το ντύσιμο των ποδιών τους με προθερμασμένες κάλτσες.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr