Οι καλύτερες τροφές για τη δυσκοιλιότητα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Οι καλύτερες τροφές για τη δυσκοιλιότητα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Ψάχνετε για τις καλύτερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για τη διαχείριση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας; Διαβάζετε το σωστό άρθρο.
Οι περισσότεροι από εμάς δεν παίρνουμε αρκετές φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη δυσκοιλιότητα.

Ευτυχώς, όμως προσθέτοντας μερικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας, θα μπορέσετε να αυξήσετε την ποσότητα.

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να βοηθήσετε στην πρόληψη και τη διαχείριση της δυσκοιλιότητας.

Αχλάδια
Τα αχλάδια είναι ένα θαυμάσιο φρούτο όταν πρόκειται για την πρόληψη και τη διαχείριση της δυσκοιλιότητας. Έχουν τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Ένα μικρό αχλάδι θα σας δώσει περίπου 5 γραμμάρια φυτικών ινών, κάτι που είναι εκπληκτικό.

Λιναρόσποροι
Λατρεύω τους λιναρόσπορους. Όταν ταξιδεύω, παίρνω μερικούς μαζί μου για να με βοηθήσουν με τη δυσκοιλιότητα. Προσθέτω επίσης λιναρόσπορους στο πρωινό μου για τις φυτικές ίνες και τα υγιή ωμέγα-3 λιπαρά τους.

Οι λιναρόσποροι πασπαλίζονται υπέροχα πάνω στο γιαούρτι, αναμιγνύονται στο μούσλι ή προστίθενται πάνω από το τοστ αλειμμένο είτε με φυστικοβούτυρο είτε με αβοκάντο. Μπορείτε επίσης να τους προσθέσετε σε smoothies για επιπλέον φυτικές ίνες και υγιή λίπη.

Πλιγούρι βρώμης
Θέλετε ένα πρωινό που θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, θα βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και θα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες; Το πλιγούρι βρώμης είναι η ιδανική επιλογή και ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά, ειδικά τον χειμώνα. Μου αρέσει να προσθέτω λίγη μπανάνα σε φέτες και μερικούς σπόρους (λιναρόσπορους, chia, κολοκύθα, ηλίανθο) για τα εντυπωσιακά 6,5 γραμμάρια φυτικών ινών.

Καλαμπόκι
Είναι το καλαμπόκι καλό για τη δυσκοιλιότητα; Κι όμως είναι. Θέλετε περισσότερα καλά νέα; Το καλαμπόκι δεν είναι ανθυγιεινό ή παχυντικό λαχανικό. Δεν θα έκοβα ποτέ αυτό το πλούσιο λαχανικό από τη διατροφή μου.

Το καλαμπόκι δεν θα σας κάνει να πάρετε βάρος. Στην πραγματικότητα, επειδή έχει τόσες πολλές φυτικές ίνες, το καλαμπόκι μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το βάρος σας και να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα.

Φασόλια
Όσον αφορά τη διατροφή, νομίζω ότι όλα τα όσπρια είναι οι απόλυτοι πρωταθλητές. Μόνο μια μερίδα φασόλια (100γρ) θα αυξήσει την πρόσληψη φυτικών ινών σας κατά 16γραμμάρια. Καταπληκτικό, σωστά; Προσθέστε φασόλια στις σούπες σας, φτιάξτε ένα μπολ μπουρίτο ή δοκιμάστε τα μαζί με γλυκοπατάτα – τέλεια χειμωνιάτικα φαγητά.

Ρεβύθια
Αν δεν τρώτε ακόμα ρεβίθια, τώρα είναι η ώρα. Είναι γνωστό ότι τρώω ρεβίθια για πρωινό και προσθέτω επίσης ρεβίθια σε σαλάτες πολύ συχνά. Μάλιστα, προσθέστε μια κονσέρβα ρεβίθια με ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, αγγούρι και φρέσκα μυρωδικά – και θα έχετε μια νόστιμη σαλάτα. Ξεκινήστε με μια μικρή μερίδα (π.χ. 50 γρ.) τρεις φορές την εβδομάδα και αυξήστε τα 100 γραμμάρια.

Ξηροί καρποί
Προτιμήστε τους ανάλατους και παρακαλώ μην μετράτε τους ξηρούς καρπούς που τρώτε. Απλώς πιάστε μια χούφτα. Η μέτρηση αμύγδαλων ή οποιουδήποτε ξηρού καρπού κάνει τη διατροφή περιοριστική και βαρετή.

 

Άλλα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες για τη δυσκοιλιότητα; Συστήνω ανεπιφύλακτα…

Μπανάνες
Φυλλώδη πράσινα (ναι, υπάρχουν φυτικές ίνες στη σαλάτα)
Δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι
Τουλάχιστον 5 μερίδες λαχανικών και φρούτων κάθε μέρα. Φάτε τα με το δέρμα…
Συνιστώ επίσης να πίνετε περισσότερο νερό (το ούρα σας πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο με μια πολύ λεπτή μυρωδιά). Κρατήστε ένα μπουκάλι νερό στο γραφείο σας, σερβίρετε μια κανάτα με νερό με τα γεύματα ή πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα.

Επίσης προσπαθήστε να κινείστε κάθε μέρα για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα. Η άσκηση είναι καταπληκτική για να ωθήσει το έντερο…

Και εάν αυτή τη στιγμή δεν καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή σας, τότε είναι σημαντικό να αυξήσετε σταδιακά την ποσότητα για να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα όπως φούσκωμα, κράμπες και υπερβολικά αέρια. Αυξάνοντας αργά τις φυτικές ίνες, το έντερό σας θα έχει χρόνο να προσαρμοστεί στη νέα σας διατροφή.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr