Από τη γονιμότητα έως στη γήρανση του δέρματος: Γνωρίστε τα οφέλη για την υγεία του εθνικού λουλουδιού Lotus της Ινδίας

Από τη γονιμότητα έως στη γήρανση του δέρματος: Γνωρίστε τα οφέλη για την υγεία του εθνικού λουλουδιού Lotus της Ινδίας

Γνωρίστε τα οφέλη του λωτού για την υγεία και τη χρήση του στην Αγιουρβέδα για θεραπευτικούς σκοπούς από έναν ειδικό!
Ο Λωτός είναι γνωστός με πολλά ονόματα στην ινδική κουλτούρα. Κατέχει επίσης μια ιερή θέση στην ιατρική της Αγιουρβέδα λόγω της μεγάλης ποικιλίας των πλεονεκτημάτων για την υγεία. Η ινδική κουζίνα θεωρεί το Lotus ως λιχουδιά εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Τα οφέλη του λωτού για την υγεία έχουν γίνει θέμα έντονης έρευνας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με μια ερευνητική εργασία που δημοσιεύτηκε στο National Center For Biotechnology Information , «Όλα τα ιερά μέρη του λωτού περιέχουν υψηλές βιοενεργές ενώσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί για φαρμακολογικούς σκοπούς όπως αντιοξειδωτικό, στυπτικό, μαλακτικό, διουρητικό, αντιδιαβητικό, αντι- υπερλιπιδαιμικές, αντιγηραντικές, αντι-ισχαιμικές, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές, αντικαρκινικές και ηπατοπροστατευτικές επιδράσεις».

Στόχος της εν λόγω ερευνητικής εργασίας ήταν να μελετήσει την επίδραση του λωτού και των μειγμάτων του στα φαινολικά προφίλ, τις αντιοξειδωτικές δραστηριότητες και τις αναστολές των βασικών ενζύμων που σχετίζονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Έτσι, μπορεί να συναχθεί ότι ο λωτός δρα επίσης ως νευροπροστατευτικός παράγοντας στη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Το στέλεχος του λωτού καταναλώνεται ως τροφή.
Ο ειδικός σε θέματα διατροφής Dr Aishwarya Fating μοιράστηκε επίσης πρόσφατα μια ανάρτηση στο Instagram, περιγράφοντας πολλά οφέλη για την υγεία των φυτών λωτού και έδωσε μια αγιουρβεδική εικόνα για αυτά.

«Ο λωτός είναι ένα από τα πιο δροσερά βότανα στην Αγιουρβέδα», έγραψε.

5 οφέλη του λωτού για την υγεία
1. Lotus για τη γονιμότητα
Σύμφωνα με τον Δρ Fating, ο λωτός είναι η Garbha Sansthapak. Οι σπόροι λωτού,  είναι γνωστό ότι βοηθούν στη σύλληψη. Αποτελεί μια πλούσια πηγή συμπλεγμάτων βιταμινών Β που ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία και χρησιμεύουν ως ρυθμιστές της διάθεσης. Το Lotus χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της αιμορραγίας της μήτρας.

2. Το Lotus προάγει τη σεξουαλική ευεξία
Οι σπόροι του λωτού είναι εξαιρετικό «Vrushyam Padmabijam» ή αφροδισιακό. Είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη σεξουαλική ορμή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Προάγουν την κυκλοφορία του αίματος στα αναπαραγωγικά μέρη και εξασφαλίζουν σεξουαλική ευεξία. Οι σπόροι του λωτού είναι επίσης χρήσιμοι για τη θρέψη του σπέρματος στα αρσενικά.

3. Ο λωτός προάγει την ανάπτυξη του εμβρύου
Ο λωτός είναι γνωστό ότι προάγει την ανάπτυξη του εμβρύου ή «Garbha Vruddhi». Είναι μια αποθήκη θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Β, νάτριο, ψευδάργυρο, φολικό οξύ και μαγγάνιο. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Μια έγκυος γυναίκα μπορεί να απολαύσει λιχουδιές λωτού .

Τα εκχυλίσματα λωτού αποτελούν μέρος των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. 

4. Ο λωτός είναι ένα βότανο ομορφιάς
Η Αγιουρβέδα περιγράφει τον λωτό ως varnya, που μεταφράζεται σε ένα βότανο ομορφιάς. Λόγω του πλούτου του σε αντιοξειδωτικά, καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος. Το Lotus μειώνει τις κηλίδες και προσθέτει λάμψη στο πρόσωπό. Τα εκχυλίσματα λωτού λέγεται επίσης ότι είναι ένα σημαντικό συστατικό στο Kumkumadi Tailam, ένα αγιουρβεδικό λάδι προσώπου που κάνει θαύματα για το δέρμα.

5. Μειώνει την υπερένταση και φέρνει ηρεμία
Το Lotus έχει φύλλο (κρύο) gunna και ισχύ. Μειώνει  τη θερμότητα του σώματος. Ο λωτός είναι επίσης γνωστό ότι έχει ηρεμιστική δράση. Η διατήρηση λουλουδιών λωτού σε μια γλάστρα στο σπίτι μπορεί να σας φέρει ηρεμία και να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε απο τον θυμό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr