Η υγεία του κόλπου σας θέλει προσοχή! Αποφύγετε την υπερβολή σε αυτά τα 5 ποτά

Η υγεία του κόλπου σας θέλει προσοχή! Αποφύγετε την υπερβολή σε αυτά τα 5 ποτά

Η υγεία του κόλπου είναι σημαντικό μέρος της συνολικής σας υγείας. Εκτός από την υγιεινή, πρέπει επίσης να ελέγχετε τι τρώτε και πίνετε.

Συχνά, οι γυναίκες τείνουν να συνδέουν μόνο την προσωπική υγιεινή με την υγεία του κόλπου, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο. Από μικρή ηλικία, οι γυναίκες πρέπει να κατανοήσουν τη σημασία της φροντίδας της υγείας του κόλπου τους. Είτε πρόκειται για τη σωστή χρήση προϊόντων περιόδου είτε για το ασφαλές σεξ, όλα αυτά τα μέτρα είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό όμως που ξεχνούν οι γυναίκες είναι ότι οι τροφές και τα ποτά που συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους, μπορούν επίσης να βλάψουν την υγεία του κόλπου τους.

Η υπερκατανάλωση ορισμένων ποτών μπορεί να καταστρέψει την ευεξία σε αυτή την περιοχή. Θα μπορούσατε να καταλήξετε να αντιμετωπίζετε αύξηση του κνησμού, ξηρότητας και καψίματος στον κόλπο σας εξαιτίας αυτών των τροφών ή των ποτών που επιλέγετε καθώς και της συχνότητας που τα καταναλώνετε. Επομένως, προσέξτε τη διατροφή σας για την υγεία του κόλπου και προσέξτε να μην προσλαμβάνετε υπερβολική δόση σε αυτά τα ποτά.

Προστατέψτε την υγεία του κόλπου σας αποφεύγοντας την υπερκατανάλωση αυτών των 5 ροφημάτων
Η Health Shots απευθύνθηκε στον γυναικολόγο και ειδικό της Αγιουρβέδα, Dr Neeraj Sharma, για να μάθει για μερικά από αυτά τα ποτά που μπορεί να βλάψουν την υγεία του κόλπου. Είναι καλύτερο να τα έχετε με μέτρο.

1. Ο καφές μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα
Η κολπική περιοχή μπορεί να διαταραχθεί λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης καφέ, λέει μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Αυτό συμβαίνει επειδή ο καφές περιέχει καφεΐνη και η υπερβολική δόση μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα pH του σώματος και του κόλπου.

Η κατανάλωση καφέ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αφυδάτωση που μπορεί να βλάψει την εσωτερική επένδυση του κόλπου, επισημαίνει ο Δρ Sharma. Εκτός από αυτό, τα ούρα σας θα μπορούσαν να γίνουν πιο όξινα λόγω του καφέ. Οπότε, την επόμενη φορά που θα πιείτε το ένα ποτήρι μετά το άλλο, ξανασκεφτείτε το!

Ο καφές μπορεί να μην είναι ο καλύτερος για τον κόλπο σας! 

2. Αποφύγετε την τακτική πρόσληψη νερού κουρκουμά
Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στο νερό με κουρκουμά ή στο τσάι με κουρκουμά ως τεχνική για να χάσουν βάρος, να κάνουν το δέρμα τους να λάμπει ή ακόμα και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους. Το να το κάνετε όμως τακτικά και υπερβολικά, μπορεί να είναι επιβλαβές.

Οι ειδικοί παραδέχονται ότι η υπερκατανάλωση κουρκουμά μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη σιδήρου, η οποία μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αναιμία. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να παρεμποδίσει την αναπαραγωγική υγεία και τη γονιμότητα.

3. Προσοχή να μην πίνετε πολύ τσάι για την υγεία του κόλπου
Το τσάι περιέχει επίσης καφεΐνη και δεν πρέπει να υπερκαταναλώνεται. Το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας αναφέρει ότι ενώ η περιεκτικότητα σε καφεΐνη στο κανονικό τσάι μπορεί να είναι χαμηλότερη, αντιθέτως στο μαύρο τσάι ή στο πράσινο τσάι, μπορεί να περιέχεται υψηλότερη δόση. Εάν σας αρέσει να πίνετε πολύ τσάι την ημέρα, μπορεί να καταλήξετε με διάρροια ή αφυδάτωση. Το αποτέλεσμα? Ξηρότητα κόλπου.

4. Αφεψήματα βοτάνων
Αφεψήματα με βότανα όπως αυτά που φτιάχνονται σιγοβράζοντας μπαχαρικά, όπως γαρύφαλλο, δάφνη, μαύρο πιπέρι και κανέλα, καταναλώνονται για να κρατήσουν το κρύο και τον βήχα μακριά ή να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό. Δυστυχώς όμως, μπορούν να επηρεάσουν το pH του κόλπου σας επειδή είναι καυτά από τη φύση τους. Μην τα παρακάνετε για χάρη της υγείας του κόλπου σας!

5. Τα αεριούχα ποτά ή τα ζαχαρούχα ποτά είναι απαγορευτικά
Είτε πρόκειται για την υγεία του κόλπου σας είτε για τη γενική υγεία, η κατανάλωση πολλών κρύων ροφημάτων ή τεχνητά ζαχαρούχων αναψυκτικών δεν είναι καλή για το μεταβολισμό σας. Η κακή υγεία του εντέρου μπορεί να μεταφραστεί σε κολπική μόλυνση και να εμποδίσει επίσης τη λίμπιντο@!

Σύμφωνα με τον Δρ Sharma, η υπερβολική πρόσληψη γλυκών τροφίμων ή ποτών μπορεί ακόμη να μειώσει το ανοσοποιητικό.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr