Κόλπα από γιατρούς για το πώς να φαίνεστε νεότεροι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Κόλπα από γιατρούς για το πώς να φαίνεστε νεότεροι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Μάθετε πώς να γερνάτε πιο υγιείς και να φαίνεστε νεότεροι ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Υπάρχει μεγάλη πίεση στις γυναίκες να δείχνουν νέες για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά η γήρανση είναι όμορφη και όπως είπε η Audrey Hepburn, «Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας αντανακλάται στην ψυχή της». Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τη γήρανση , μπορούμε να αποφασίσουμε πώς να χειριστούμε τη διαδικασία και να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε υγιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο Δρ Mahmud Kara , MD Internal Medicine μας λέει, “Η γήρανση είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι απολαυστική ή να γεμίζει προβλήματα υγείας. Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πιο κοινής πλευράς επιδράσεις που σχετίζονται με τη γήρανση και συμβάλλουν σε μια συνολική αίσθηση ευεξίας κατά τη διάρκεια των «χρυσών χρόνων» σας.

Ένας φυσικός τρόπος για να προσεγγίσετε τη διαδικασία γήρανσης είναι να έχετε μια θετική προοπτική. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζένιφερ Κόνελι είπε στο PEOPLE: “Εξισώνουμε την ομορφιά για τις γυναίκες με τη νεολαία, και αυτό είναι λυπηρό. Είναι κρίμα που είναι τόσο δύσκολο για τόσους πολλούς από εμάς να εκτιμήσουμε την ομορφιά μιας μεγαλύτερης γυναίκας και να την αποδεχθούμε στον εαυτό μας… Δεν Δεν θέλω να σβήσω την ιστορία μου από το πρόσωπό μου». Το North Dakota State University λέει: «Η έρευνα έχει δείξει ότι τα άτομα με θετική αντίληψη για τη γήρανση ζουν 7,5 χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν». Επιπλέον, τα άτομα με θετική αντίληψη για τη γήρανση βιώνουν τα ακόλουθα:

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό για πόνο στην πλάτη;
– Πολύ υψηλότερα ποσοστά ανάρρωσης από ασθένεια και τραυματισμό

-Καλύτερη απόδοση του εγκεφάλου και βελτιωμένη μνήμη

-Έχουν μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου στη ζωή τους και μεγαλύτερη θέληση για ζωή

– Είναι πιο πιθανό να μιλήσουν με έναν γιατρό για προβλήματα υγείας, να λάβουν προληπτική φροντίδα, όπως ελέγχους αρτηριακής πίεσης και να ακολουθήσουν προγράμματα προαγωγής της υγείας».

“Η εξέταση των προσωπικών μας απόψεων για τη γήρανση, καθώς και των μηνυμάτων που λαμβάνουμε γύρω μας, είναι σημαντική. Ενθαρρύνετε άλλους να συμμετάσχουν μαζί σας στην προώθηση θετικών αντιλήψεων για τη γήρανση που μπορούν να επηρεάσουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία, ακόμη και τη μακροζωία”, αναφέρει η NDSU. Η διατροφή, η άσκηση, η διαχείριση του στρες και ο ποιοτικός ύπνος είναι όλοι τρόποι για να δείχνετε νεότεροι και να διατηρήσετε τη γενική υγεία, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να παραμείνετε νεανικοί και υγιείς, σύμφωνα με τους ειδικούς Eat This, Not That! Η Υγεία μίλησε με. Διαβάστε παρακάτω—και για να διασφαλίσετε την υγεία σας και την υγεία των άλλων, μην χάσετε αυτά τα σίγουρα σημάδια ότι είχατε ήδη COVID .

 

1 Αντιοξειδωτικά
Φτιάχνοντας ένα μπολ smoothie χρησιμοποιώντας ένα σύστημα Ninja Foodi Power Blender & Processor with Smoothie Bowl Maker και Nutrient Extractor

Φυσικά, αλλά καταναλώνοντας αντιοξειδωτικά μπορούν να αρχίσουν να καταπολεμούν αυτά τα προβλήματα σε κυτταρικό επίπεδο που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευεξία. Πέρα από την αντιοξειδωτική αξία, ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι η κροκίνη μπορεί να θεωρηθεί «φυσικό αφροδισιακό». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη λίμπιντο και τη στυτική δυσλειτουργία, που είναι ένας άλλος τομέας υγείας που αρχίζει να μειώνεται φυσικά καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να γερνούν».

Lisa Richards, διατροφολόγος και συγγραφέας της δίαιτας Candidaλέει, “Η ενσωμάτωση αντιοξειδωτικών στη διατροφή σας ή στο σχήμα συμπληρωμάτων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την όψη του δέρματός σας. Αυτές οι φυτικές ενώσεις όχι μόνο θα δώσουν την όψη πιο υγιούς δέρματος, αλλά θα βελτιώσουν ειλικρινά την υγεία του δέρματός σας. Σε αντίθεση με πολλές κρέμες και τοπικά προϊόντα στην αγορά ομορφιάς σήμερα, τα αντιοξειδωτικά δεν σας δίνουν μια προσωρινή αλλαγή που θα εξασθενίσει εάν ή όταν σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε. Τα αντιοξειδωτικά βελτιώνουν φυσικά την πραγματική υγεία του δέρματός σας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι φυτικές ενώσεις που δίνουν στα φρούτα και τα λαχανικά ζωηρά χρώματα και μοναδική προστασία. Όταν τα καταναλώνουμε παρέχουν παρόμοια κυτταρική προστασία στη χρήση, τόσο μέσα όσο και έξω. Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών βελτιώνει την κυτταρική υγεία του δέρματός σας, γεγονός που οδηγεί σε πιο ζωντανό, ελαστικό και χωρίς ρυτίδες δέρμα. Ακόμα καλύτερα,Τα αντιοξειδωτικά θα σας δώσουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της συνολικής υγείας, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και βοηθώντας στην απώλεια ή τη διατήρηση βάρους».

 

2 Σταμάτα το κάπνισμα

Ο Δρ Enrizza P. Factor, Κλινικός Δερματολόγος και ερευνητής στο ThankYouSkinτονίζει τη σημασία του να μην καπνίζετε όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά και για τη διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης. «Ο καπνός των τσιγάρων αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό επιταχυντή της διαδικασίας γήρανσης, τόσο άμεσα μέσω πολύπλοκων μηχανισμών που μεσολαβούν κυρίως από υπερβολικό σχηματισμό ελεύθερων ριζών, όσο και έμμεσα ευνοώντας την εμφάνιση διαφόρων παθολογιών στις οποίες ο καπνός είναι αναγνωρισμένος παράγοντας κινδύνου. Αυτό σημαίνει ότι ο καπνός θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το προσδόκιμο ζωής, αλλά και την ποιότητα ζωής, ευνοώντας την εμφάνιση μη αυτοεπαρκών.Το κάπνισμα αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και τα αναπνευστικά νοσήματα. βιομηχανοποιημένες χώρες, όπου η συνήθεια του καπνίσματος είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό διάχυτη.

Οι μη καπνιστές έχουν πολύ μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους καπνιστές και η διακοπή του καπνίσματος συνοδεύεται, ακόμη και στους ηλικιωμένους, από αύξηση του χρόνου επιβίωσης λόγω της μείωσης της βιολογικής βλάβης που προκαλείται από τον καπνό. Επομένως, το κάπνισμα είναι αντίθετο τη μακροζωία, ιδιαίτερα την ακραία, όπως επιβεβαιώνεται από τις παρατηρήσεις που έγιναν σε αιωνόβιους. Μεταξύ αυτών, το κάπνισμα είναι εξαιρετικά σπάνιο, και ακόμη και όταν εμφανίζεται μεταξύ τους, σχετίζεται σχεδόν αποκλειστικά με κακές συνθήκες υγείας και μη αυτοεπαρκές, γεγονός που υποδηλώνει ότι θέτει σε κίνδυνο την κατάσταση της υγείας και την ποιότητα ζωής ακόμη και σε εξαιρετικά μακροχρόνια άτομα. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποδεδειγμένα ευεργετικά αποτελέσματα της διακοπής του καπνίσματος, όλοι οι ιατροί και ειδικότερα οι γηριατρολόγοι θα πρέπει να προωθούν την αποχή από το κάπνισμα ως κανόνα συμπεριφοράς για έναν σωστό τρόπο ζωής. Οι μη καπνιστές μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση ασθενειών και τη διαδικασία γήρανσης, επιτυγχάνοντας έτσι μακροζωία. Επιπλέον, οι μη καπνιστικές συνήθειες επιτρέπουν στα άτομα με γενετική προδιάθεση να φτάσουν την ακραία μακροζωία και να διατηρήσουν μια αποδεκτή κατάσταση υγείας και αυτοεπάρκεια».

3 Σταματήστε να τρώτε ζάχαρη

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής , “Η επίδραση των σακχάρων στη γήρανση του δέρματος διέπεται από την απλή πράξη της ομοιοπολικής διασύνδεσης δύο ινών κολλαγόνου, η οποία καθιστά και τις δύο ανίκανες να επισκευαστούν εύκολα. Η γλυκόζη και η φρουκτόζη συνδέουν το αμινοξέα που υπάρχουν στο κολλαγόνο και η ελαστίνη που υποστηρίζουν το χόριο, παράγοντας προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης ή “AGEs.” Αυτή η διαδικασία επιταχύνεται σε όλους τους ιστούς του σώματος όταν το σάκχαρο είναι αυξημένο και διεγείρεται περαιτέρω από το υπεριώδες φως στο δέρμα. Η επίδραση στα αγγεία Ο νεφρός, ο αμφιβληστροειδής, ο στεφανιαίος και ο δερματικός ιστός ορίζονται, καθώς και μέθοδοι μείωσης του φορτίου γλυκοζυλίωσης μέσω προσεκτικής διατροφής και χρήσης συμπληρωμάτων».

Σε συνέντευξή του στο Live WellΟ Andrew Nish, MD, UnityPoint Health λέει: «Η ζάχαρη μας γερνάει με πολλούς τρόπους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός μας… Αν βάλετε μια μπανάνα στον πάγκο και την ξεφλουδίσετε, τι συμβαίνει σε 24-48 ώρες; Γίνεται καφέ », λέει ο Δρ Nish. “Αυτό που συμβαίνει είναι τα σάκχαρα σε αυτήν την μπανάνα αντιδρούν με πρωτεΐνες, προκαλώντας διασταυρούμενη σύνδεση και το καφέ χρώμα (αντίδραση καφέ χρώματος). Η ίδια ακριβώς αντίδραση συμβαίνει και στο σώμα μας. Μαυρίζουμε από μέσα προς τα έξω... Η επιτραπέζια ζάχαρη γίνεται από ένα μόριο γλυκόζης και φρουκτόζης, και είναι η φρουκτόζη στη ζάχαρη που επιταχύνει την αντίδραση “μαύρωσης” κατά επτά φορές. Το δέρμα αποτελείται από κολλαγόνο και ελαστίνη, τα οποία κάνουν το δέρμα μας ελαστικό και απαλό. Η ζάχαρη προκαλεί σταυροδεσμούς του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα ακαμψία και απώλεια ελαστικότητας του δέρματός μας Όσο περισσότερη ζάχαρη έχουμε,

Ο Δρ Nish απαριθμεί τα ακόλουθα ως τρόπους με τους οποίους η ζάχαρη επηρεάζει το δέρμα:

Αυξημένη ακμή

Εμφάνιση ρυτίδων

Χαλαρώσεις στο λαιμό και στο πηγούνι

Ανάπτυξη μαύρων κηλίδων

Πιο αργή επούλωση κοψιμάτων, αποκομμάτων κ.λπ.».

4 Microneedling με ραδιοσυχνότητες

Το Microneedling με ραδιοσυχνότητες έχει γίνει μια από τις πιο πολυσυζητημένες τάσεις ομορφιάς που μπορεί να βοηθήσει στη δραματική βελτίωση των ανησυχιών όπως η υφή του δέρματος, οι σακούλες στα μάτια, τα σημάδια ακμής και το μέγεθος των πόρων. Οι άνθρωποι τρελαίνονται για την καλλυντική περιποίηση που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με τον κατάλληλο εξοπλισμό που μπορεί να κοστίσει από 875 $ και άνω έως και πάνω από 4.000 $. Ή μπορείτε να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο όπου μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε $200 έως $700 ανά συνεδρία. Αν και ο αριθμός των συνεδριών μπορεί να ποικίλλει, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται τρεις έως έξι προτού δουν αποτελέσματα.

Ο Δρ Jonathan M. FieldsΗ DAOM Functional Medicine, Acupuncture, Herbs, Stem Cells & PRP, Tai Chi, Qi Gong, Sports Medicine, Primary Care μας λέει, «Αν θέλετε να φαίνεστε νεότεροι, η πιο καυτή νέα θεραπεία σύσφιξης δέρματος και αναδόμησης λίπους είναι το microneedling με ραδιοσυχνότητα. Συσκευές όπως το morpheus8 είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθούν στη χαλάρωση του δέρματος και είναι η μέθοδος επιλογής για διασημότητες όπως οι Kardashians. Το microneedling και η ραδιοφωνική συχνότητα είναι εντελώς φυσικές μέθοδοι για να ενθαρρύνουν το δέρμα σας να χτίσει κολλαγόνο και ελαστικότητα ενώ είναι ελάχιστα επεμβατικές. Δεν υπάρχει χειρουργική επέμβαση και χωρίς ενέσεις δυνητικά τοξικών υλικών στη διαδικασία. Το Microneedling λειτουργεί ακριβώς όπως ο βελονισμός. Δημιουργεί μικρές τρύπες και ενεργοποιεί τη φυσική ικανότητα επούλωσης του σώματός σας. Η ραδιοσυχνότητα θερμαίνει απαλά τα βαθιά στρώματα του δέρματος για να προωθήσει την κυκλοφορία και την αναγέννηση.”

5 Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη

Η κατανάλωση πρωτεΐνης δεν είναι μόνο καλή για τη διατήρηση της συνολικής υγείας, αλλά και για τη νεανική όψη του δέρματος, σύμφωνα με τους ειδικούς. Φάτε αυτό, όχι εκείνο! Τα μέλη του ιατρικού συμβουλίου Lyssie Lakatos, RDN, CDN, CFT και Tammy Lakatos Shames, RDN, CDN, CFT, The Nutrition Twins και οι ιδρυτές του The 21-Day Body Reboot λένε Eat This , «Ενώ η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επιδιόρθωση κυττάρων και ιστών , είναι επίσης ένα κρίσιμο συστατικό του κολλαγόνου, ένα σημαντικό δομικό στοιχείο στο δέρμα που το βοηθά να διατηρείται σφριγηλό, ελαστικό και νεανικό». Πιστοποιημένος personal trainerΟ Bishnu Pada Das συμφωνεί και μας λέει, “Η πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντική για το δέρμα μας. Βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για να γίνει πιο λεία και χωρίς ρυτίδες δέρμα. Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας είναι το κοτόπουλο, το ψάρι, τα αυγά , τυρί κότατζ, φυστικοβούτυρο, φακές κ.λπ.».

Η Mitchelle Wright, RDN, εγγεγραμμένη διαιτολόγος διατροφολόγος και ιδρύτρια και συντάκτρια στο Kitchenvile.com επεκτείνει τη σημασία του κολλαγόνου και λέει στο Eat This , “Το κολλαγόνο εμφανίζεται φυσικά στο σώμα αλλά διασπάται και παράγεται λιγότερο αποτελεσματικά με την ηλικία”, λέει. . «Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες που βοηθούν στη σύνθεση κολλαγόνου μπορεί να προωθήσει ένα υγιές δέρμα που φαίνεται νεότερο». Οι φυτικές πρωτεΐνες υποστηρίζουν επίσης το δέρμα με πιο υγιή όψη καθώς γερνάτε χάρη στα αντιοξειδωτικά τους επίπεδα. «Ενώ [ορισμένες] επιλογές πρωτεϊνών με βάση τα ζώα δημιουργούν φλεγμονή και βλάπτουν το δέρμα από την περιεκτικότητά τους σε κορεσμένα λιπαρά, οι φυτικές πηγές πρωτεΐνης, όπως τα φιστίκια, περιέχουν αντιοξειδωτικάπου βοηθούν να διατηρηθεί το σώμα νεανικό αποτρέποντας τη φλεγμονή που βλάπτει το δέρμα και το κάνει να φαίνεται ξεφτισμένο», προσθέτει το The Nutrition Twins.

6 Έχετε μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

Ο Δρ Factor εξηγεί, «Η επιδείνωση της μορφολογίας και της φυσιολογίας του δέρματος είναι ο πρώτος και πιο πρώιμος προφανής προάγγελος της διαδικασίας γήρανσης που εκδηλώνεται προοδευτικά με την αύξηση της ηλικίας. ισορροπία υγρών, απώλεια ηλεκτρολυτών και πρωτεϊνών, παραγωγή βιταμίνης D, απομάκρυνση των αποβλήτων, επιτήρηση του ανοσοποιητικού, αισθητηριακή αντίληψη και προστασία άλλων οργάνων από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ωστόσο, υπάρχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και τοξίνες που βρίσκονται στα καθημερινά καλλυντικά που οι καταναλωτές βρίσκουν τώρα Έτσι, η βιομηχανία φυσικής ομορφιάς βρίσκεται σε άνοδο με καινοτόμα τεχνολογία και συστατικά υψηλής απόδοσης, καθώς περισσότεροι καταναλωτές απαιτούν πιο υγιεινές επιλογές.

Οι στόχοι αυτής της ανασκόπησης είναι να δώσει κάποιες κρίσιμες γνώσεις για τις επιδράσεις τόσο εγγενών όσο και εξωγενών παραγόντων στην υπερβολική ή πρόωρη γήρανση του δέρματος και να επεξεργαστεί τη συνάφεια της φυσικής ομορφιάς και των φυσικών αντιγηραντικών προσεγγίσεων περιποίησης δέρματος που θα βοηθήσουν τους καταναλωτές, τους επιστήμονες και οι επιχειρηματίες κάνουν την αλλαγή. Οι πρόσφατες έρευνές μας έχουν δείξει τη δυνατότητα και τη συνάφεια του εντοπισμού περισσότερων πόρων από την πλούσια φυσική μας κληρονομιά από διάφορες φυτικές πηγές, όπως φύλλα, φρούτα, πυρηνίσκους, σπόροι, λουλούδια, κλαδιά κ.λπ. . Αυτές οι τάσεις αφηγήσεις έχουν αρχίσει να κερδίζουν έλξη μεταξύ των ερευνητών και των καταναλωτών λόγω της ανησυχίας για τη βιωσιμότητα και των επιπτώσεων των συνθετικών συστατικών στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Τα φυσικά αντιγηραντικά συστατικά, τα οποία βασικά ακολουθούν ορμητικές οδούς, είναι δυνητικά χρήσιμα ως ενυδατικοί παράγοντες. πράκτορες επισκευής φραγμάτων? αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, υδροξυοξέα, παράγοντες λεύκανσης του δέρματος, αντιφλεγμονώδη συστατικά και συστατικά αντηλιακών».

www.eatthis.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr