Οι καλύτερες 7 φυσικές θεραπείες για πρησμένα μάτια Άνω και Κάτω βλέφαρα με Σακούλες και Σκιές.

Οι καλύτερες 7 φυσικές θεραπείες για πρησμένα μάτια Άνω και Κάτω βλέφαρα με Σακούλες και Σκιές.

Η έλλειψη ύπνου, το κλάμα, η ηλικία, ακόμη και το αλάτι μπορεί να κάνουν αυτές τις μικρές θήκες κάτω από τα μάτια σας να γεμίσουν με υγρό. Όποια και αν είναι η αιτία, κανείς δεν θέλει να κοιτάξει στον καθρέφτη και να τους δει.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις απλές φυσικές θεραπείες, μπορείτε να διώξετε για πάντα τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια.

Άμεση ανακούφιση

Πηγαίνετε στο ντουλάπι σας, πάρτε μερικά φακελάκια τσαγιού και ας φτιάξουμε λίγο τσάι. Δεν θα το πιούμε. Αντίθετα, θα τα τοποθετήσετε πάνω από τα μάτια σας. Οι τανίνες στο τσάι θα βοηθήσουν στη συρρίκνωση των σακουλών κάτω από τα μάτια σας. Τοποθετήστε τα φακελάκια τσαγιού σε ζεστό (όχι καυτό) νερό. Στύψτε τα λίγο και μετά τοποθετήστε τα πάνω από τα κλειστά σας μάτια. Φροντίστε να έχετε τα μάτια σας κοντά. Δεν θέλετε το τσάι να μπει στα μάτια σας. Αφήστε τα να δράσουν για περίπου 10 λεπτά. Τα μάτια σας θα ανανεωθούν!

Χαμομήλι αποξηραμένο 

Το τσάι από βότανα χαμομηλιού περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα βοηθήσουν εύκολα στη συρρίκνωση  των πρησμένων ματιών. Βρέξτε τα φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό και τοποθετήστε τα πάνω από τα μάτια σας. Αφήστε να δράσει για 3 έως 10 λεπτά. Προσεκτικά και απαλά στεγνώστε την περιοχή με ένα μαλακό βαμβακερό πανί ή βαμβάκι. Τι θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορο;

Κομπρέσα από σπόρους μάραθου

Εάν έχετε συνεχώς πρησμένα μάτια, μπορείτε να το φτιάξετε έγκαιρα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα διαρκέσει περίπου 5 ημέρες.

Για να φτιάξετε τη κομπρέσα, πάρτε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και ρίξτε το πάνω από ένα κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο. Αφήστε το να βράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Τοποθετήστε την κατσαρόλα με τους σπόρους μάραθου μέσα στο ψυγείο για μια νύχτα.

Το πρωί, στραγγίστε τους σπόρους μάραθου. Αυτά μπορούν εύκολα να κομποστοποιηθούν αν το επιλέξετε. Το έγχυμα θα έχει ένα ελαφρύ άρωμα γλυκόριζας. Ο μάραθος έχει βλέννα, οπότε το υγρό θα είναι κάπως ολισθηρό. Αυτό το mucilage είναι που θα καταπραΰνει και θα ενυδατώσει γύρω από τα μάτια.

Χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι ή ένα μικρό στρογγυλό κομμάτι βαμβάκι, βυθίστε το ύφασμα στο κρύο τσάι με μάραθο. Ξαπλώστε σε χαλαρωτική θέση και τοποθετήστε τη κομπρέσα πάνω από τα μάτια σας. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά. Εφαρμόστε ξανά μετά από 10 λεπτά. Τα μάτια σας θα νιώθετε τώρα υπέροχα.

Οι βιολέτες έ….

Οι βιολέτες είναι ο καλύτερος φίλος των κοριτσιών για τα μάτια. Μια αλοιφή που παρασκευάζεται με φρέσκες βιολέτες χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία όσων πάσχουν από πρησμένα μάτια.

Ανακατέψτε περίπου 1/2 φλιτζάνι φρέσκες βιολέτες με 2 κουταλιές της σούπας χαμομήλι. Βάλτε τα σε 1/2 φλιτζάνι (4 ουγγιές) αμυγδαλέλαιο ή το αγαπημένο σας λάδι μεταφοράς. Το έλαιο σταφυλιού δεν είναι καλή επιλογή καθώς ταγγίζει γρήγορα. Οι φρέσκες βιολέτες θα πρέπει να μαραθούν πριν τις χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μπορεί να χαλάσει η αλοιφή. Ζεσταίνουμε τα άνθη στο λάδι. Αφήστε να κρυώσει. Στραγγίστε τα βότανα. Για κάθε 2 ουγγιές λάδι που παίρνετε, θα προσθέσετε περίπου 3/4 της κουταλιάς της σούπας κερί μέλισσας ή βούτυρο κακάο.
Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε το κερί μέλισσας στο ταψί. Όταν το κερί ή το βούτυρο λιώσει στο λάδι, είστε έτοιμοι. Ρίξτε σε σκούρα γυάλινα βάζα. Αφήστε να κρυώσει. Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας για κάθε 2 ουγγιές μείγματος λαδιού που έχετε. Η λεβάντα θα βοηθήσει στην επούλωση, καθώς και στη διατήρηση της αλοιφής.

Τοποθετήστε το κάτω και γύρω από το μάτι κάθε φορά που νιώθετε τα μάτια σας να φαίνονται πρησμένα. Αυτή η υπέροχη αλοιφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθημερινό ενυδατικό ντεμακιγιάζ!

Ρίζα πικραλίδαςΗ ρίζα της ύλης

Η ρίζα πικραλίδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματός σας. Δρα στην ηπατική λειτουργία. Το συκώτι είναι σημαντικό να διατηρείται σε καλή κατάσταση, καθώς είναι το όργανο που βοηθά στη διάσπαση και την αποβολή των τοξινών και των αποβλήτων από το σώμα σας. Τα πρησμένα μάτια είναι ένα σήμα των βοτανολόγων ότι το συκώτι μπορεί να μην λειτουργεί σωστά.

Η ρίζα πικραλίδας μπορεί να ληφθεί ως αφέψημα. Το αφέψημα είναι ένα τσάι που παρασκευάζεται από τις ρίζες ενός φυτού. Η παρασκευή αφεψήματος είναι λίγο πιο χρονοβόρα από την παρασκευή ενός τσαγιού από φύλλα, αλλά τα οφέλη είναι εκπληκτικά.

A Wee Goes A Long Way

Εάν κατακρατείτε νερό στο σώμα σας, θα το διατηρήσετε παντού…συμπεριλαμβανομένων και κάτω από τα μάτια σας.

Το τσάι από φύλλα πικραλίδας είναι ένα φυσικό διουρητικό. Ένα διουρητικό ξεπλένει το υπερβολικό νερό και άλλα υγρά από το σύστημά σας. Το φύλλο πικραλίδας μπορεί να συλλεχθεί και να χρησιμοποιηθεί φρέσκο ​​ή αποξηραμένο για μελλοντική χρήση. Εάν μαζεύετε, φροντίστε να πάρετε νεαρά φύλλα και βεβαιωθείτε ότι μαζεύετε από εκεί που δεν ψεκάζεται με χημικά. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας σε φρέσκο ​​φύλλο πικραλίδας, μπορείτε να το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Συνήθως πωλείται ως χύμα βότανο ανά ουγγιά. Μπορείτε να αγοράσετε όσο θέλετε.

Ρίξτε ζεστό νερό πάνω από 1-2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βότανο. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά. Πίνετε ένα με τρία φλιτζάνια την ημέρα για μερικές ημέρες μέχρι να βελτιωθούν τα συμπτώματά σας. Αυτό το ταπεινό αγριόχορτο της αυλής θα είναι τώρα ο καλύτερός σας φίλος.

Αγγούρι

Cukes. Όπως και να τα πείτε, δεν είναι μόνο για σαλάτες. Το αγγούρι είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο για το πρήξιμο των ματιών εδώ και πολύ καιρό.

Τα αγγούρια περιέχουν ένα φυσικό στυπτικό που βοηθά στη σύσφιξη της περιοχής του δέρματος γύρω από τα μάτια. Είναι επίσης πολύ δροσερά για τα μάτια, οπότε αν έχετε κουρασμένα μάτια, τότε αυτή είναι μια εξαιρετική θεραπεία για εσάς.

Κόβουμε δύο λεπτές φέτες αγγουριού. Τοποθετήστε πάνω από τα μάτια. Ξαπλώστε και χαλαρώστε για έως και 20 λεπτά.

Η κατανάλωση του υπόλοιπου αγγουριού θα έχει επίσης όφελος. Τα αγγούρια περιέχουν ένα φυσικό διουρητικό τονωτικό που θα βοηθήσει στη βελτίωση της αποβολής των τονωτικών.

Κάντε τα μάτια σας φωτεινά

Το Eyebright είναι ένα φυτικό στυπτικό και αντιφλεγμονώδες. Μια κρέμα από eyebright θα βοηθήσει πολύ στη μείωση του πρηξίματος γύρω από τα μάτια. Οι λοσιόν είναι φυτικά παρασκευάσματα με βάση το νερό ως αφεψήματα, που χρησιμοποιούνται για το μπάνιο του φλεγμονώδους ή ερεθισμένου δέρματος.

Πώς να φτιάξετε μια κρέμα ματιών:

Θα πρέπει πρώτα να εμποτίσετε το βότανο eyebright ή ευφραζία σε αμυγδαλέλαιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο κρύας έγχυσης ή την έγχυση θερμότητας.

Αφού εγχυθεί το λάδι, στραγγίστε το βότανο. Ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέστε κερί μέλισσας. Μόλις ανακατευτεί καλά προσθέστε νερό, αφέψημα βοτάνων ή αλόη. Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία. Εάν δεν είναι, η λοσιόν μπορεί να διαχωριστεί. Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή μπλέντερ εμβάπτισης.

Βασική συνταγή:

1 ουγγιά αποξηραμένο βότανο (2,75 εάν χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​βότανο*)
5,30 ουγγιές κερί μέλισσας
2 ουγγιές λάδι βερίκοκου (ή αγαπημένο εμποτισμένο λάδι)
2,75 ουγκιές φυτική γλυκερίνη
2,75 ουγκιές νερό ή έγχυμα βοτάνων
10 σταγόνες λεβάντας ή αγαπημένο αιθέριο έλαιο – Το αιθέριο έλαιο προσθέτει άρωμα, αλλά δρα και ως φυσικό συντηρητικό
*Αν χρησιμοποιείτε φρέσκες βιολέτες, αφήστε το βότανο να μαραθεί για τουλάχιστον 24 ώρες. Τα φρέσκα βότανα περιέχουν υγρασία και η υπερβολική περιεκτικότητα σε υγρασία θα προωθήσει τα βακτήρια που θα κάνουν την κρέμα να χαλάσει γρήγορα.

Πίνουμε Νερό!

Το νερό είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα θεραπευτικά μέσα της φύσης. Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, το σώμα σας πιθανότατα δεν λειτουργεί σωστά. Πρέπει να πίνετε αρκετό νερό για να διατηρείτε όλα τα όργανα να λειτουργούν και να λειτουργούν σωστά.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να πίνετε τουλάχιστον 40 ουγγιές νερό την ημέρα. Εξαρτάται από τον τρόπο ζωής και το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Θα εξαλείψετε ό,τι δεν χρειάζεται το σώμα σας και τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιήσετε πολύ καλά βοηθώντας τα όργανά σας.

Πίνοντας νερό, το σώμα σας είναι σε θέση να ξεπλύνει τις τοξίνες και τα απόβλητα που δεν πρέπει να μείνουν στο σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας (μια εξαιρετική συμβουλή για την απώλεια βάρους) και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr