Πώς να θεραπεύσετε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα σας (ΡΑ) με φυσικό τρόπο

Πώς να θεραπεύσετε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα σας (ΡΑ) με φυσικό τρόπο

Τι είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ);
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οποία ονομάζεται επίσης ΡΑ, είναι μια μακροχρόνια πάθηση που οδηγεί σε φλεγμονή των αρθρώσεων. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τους περιβάλλοντες ιστούς. Είναι γνωστό ότι επηρεάζει και άλλα όργανα, αλλά δεν είναι τόσο συχνό το φαινόμενο.

Η ΡΑ, ενώ μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι πιο συχνή κατά τη μέση ηλικία. Επηρεάζει τις γυναίκες πολύ πιο συχνά από τους άνδρες.

Τείνει να επηρεάζει εξίσου τις αρθρώσεις και στις δύο πλευρές του σώματος. Συνήθως βρίσκεται στα δάχτυλα, τους καρπούς, τα γόνατα και τα πόδια. Οι αστραγάλοι μπορεί επίσης να επηρεαστούν.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα αρχίζει αργά και ο ασθενής έχει απλώς μικρό πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Στη συνέχεια εξελίσσεται στις αρθρώσεις που χάνουν το εύρος κίνησης και παραμορφώνονται.

Η ΡΑ είναι μια αυτοάνοση νόσος
Μια αυτοάνοση ασθένεια είναι μια κατάσταση όπου το σώμα επιτίθεται στον εαυτό του. Το σώμα, ή τα όργανά του, στην πραγματικότητα έρχονται σε αντίθεση με ουσίες και ιστούς που υπάρχουν συνήθως στο σώμα.

Διατροφικές αλλαγές που μπορούν να βοηθήσουν τη ΡΑ
Γνωρίζατε ότι το λίπος μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσες αντιδράσεις από το σώμα;

Αποφεύγοντας το λίπος, κυρίως το ζωικό λίπος, τα άτομα με ΡΑ έχει αναφερθεί ότι έχουν μειώσει τα συμπτώματά τους. Αν και η χορτοφαγική διατροφή δεν είναι για όλους, πολλοί άνθρωποι έχουν επιλέξει αυτόν τον δρόμο και έχουν μειώσει δραματικά τα συμπτώματά τους.

Σε μια δοκιμή, οι άνθρωποι τέθηκαν σε μια χορτοφαγική δίαιτα 14 εβδομάδων χωρίς γλουτένη. Επιτρεπόταν να πίνουν γάλα ή να τρώνε γιαούρτι, αλλά δεν επιτρεπόταν κανένα άλλο ζωικό προϊόν. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι αυτή η δίαιτα οδήγησε σε σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων ΡΑ.

Κατά τη διάρκεια μιας 20ετίας, ο Μαξ Βάρμπραντ, ένας φυσικοπαθητικός γιατρός χρησιμοποίησε αυτή τη δίαιτα για να βελτιώσει τους ασθενείς του με ΡΑ. Όσοι παρέμειναν στη δίαιτα για τους συνιστώμενους έξι μήνες είδαν βελτιώσεις. Όσοι δεν το έκαναν, η προσέγγιση απέτυχε.

Η ΡΑ συνδέεται με τροφικές αλλεργίες
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα έχει βρεθεί ότι συνδέεται με τροφικές αλλεργίες. Σε πολλούς ανθρώπους, η ΡΑ τους χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο εάν καταναλωθούν ορισμένα τρόφιμα. Ακόμα κι αν δεν είστε «αλλεργικοί» σε ένα τρόφιμο, μπορεί να έχετε δυσανεξία σε αυτό. Η δυσανεξία είναι μια ευαισθησία σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο. Για να διαπιστώσετε εάν έχετε δυσανεξία σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα αποβολής. Ένας γιατρός ή διατροφολόγος θα πρέπει να κληθεί να σας βοηθήσει. Μπορούν να εκτελέσουν εξετάσεις αίματος που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να εντοπίσετε τροφικές αλλεργίες.

Η εύρεση και η εξάλειψη των παραγόντων ενεργοποίησης της τροφής μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και, ενδεχομένως, για την αναστολή της εξέλιξης της νόσου.

Ασκηση!
Παρόλο που η άσκηση φαίνεται αδύνατη, πολλοί άνθρωποι τη βρίσκουν ευεργετική. Μπορεί να αυξήσει τον πόνο στην αρχή, αλλά μετά από καιρό μπορεί να βοηθήσει.

Πολλοί γιατροί συνιστούν κολύμπι, γιόγκα χαμηλού αντίκτυπου, περπάτημα και διατάσεις. Εσείς και ο γιατρός σας μπορείτε να αποφασίσετε τι είναι σωστό για εσάς.

Θα μπορούσαν οι ντομάτες να είναι κακές για εσάς;
Οι ντομάτες και άλλες νυχτερινές οικογένειες φυτών περιέχουν μια φυσική χημική ουσία που ονομάζεται σολανίνη. Ενώ είναι μια φυσική χημική ουσία, αν δεν καταστραφεί από τα έντερα, η ουσία αυτή γίνεται τελικά τοξική.

Έγινε μια έρευνα και όσοι απέκλεισαν οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας των νυχτολούλουδων παρουσίασαν βελτίωση. Στη μελέτη, το 28% εμφάνισε «σημαντική θετική ανταπόκριση», ενώ το 44% είχε «θετική ανταπόκριση».

Και πάλι, τα αποτελέσματα συχνά χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες για να δείξουν κάποια βελτίωση. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να τηρήσετε αυτή τη δίαιτα αποβολής, λειτουργεί σε πολλούς ανθρώπους.

Το EPA και το DHA είναι ιχθυέλαιο μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία από τη μύτη. Οφείλεται στο γεγονός ότι το ιχθυέλαιο μειώνει την πήξη του αίματος. Η γαστρίτιδα μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα για μερικούς.

Θρεπτικά συστατικά που μπορούν να είναι χρήσιμα για ασθενείς με ΡΑ
Αυτή η αντίδραση στο σώμα καταστρέφει τις αρθρώσεις της Βιταμίνης Ε. Μια διπλή τυφλή μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που έπαιρναν 800 IU βιταμίνης Ε ημερησίως βρήκαν ότι ανακουφίζει πολλά από τα συμπτώματα της ΡΑ.

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν ανεπάρκεια σε παντοθενικό οξύ (PA), γνωστό και ως βιταμίνη Β5. Όταν ένας ασθενής παίρνει βιταμίνη Β5, έχει λιγότερη πρωινή δυσκαμψία. Οι συστάσεις θα ήταν 1000 mg. ανά μέρα.

Όταν ένα άτομο έχει ρευματοειδή αρθρίτιδα, το σώμα του δεν μεταβολίζει σωστά τον ψευδάργυρο. Ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να ελέγξει για ανεπάρκεια ψευδαργύρου. Εάν έχετε έλλειψη, η προσθήκη ψευδαργύρου στη διατροφή σας μπορεί να είναι χρήσιμη.

Ο χαλκός δρα ως αντιφλεγμονώδες. Χρειάζεται για την ενεργοποίηση ενός ενζύμου που προστατεύει τις αρθρώσεις. Τα άτομα με ΡΑ τείνουν να έχουν έλλειψη χαλκού. Πολλές ενώσεις χαλκού έχουν χρησιμοποιηθεί για την επιτυχή θεραπεία της ΡΑ. Ακόμη και τα χάλκινα βραχιόλια μπορούν να είναι χρήσιμα στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Η πιο σταθερά αποτελεσματική μορφή χαλκού είναι ο ασπιρινικός χαλκός. Αυτός είναι ένας συνδυασμός χαλκού και ασπιρίνης. Ένας ερευνητής έδειξε ότι η κανονική ασπιρίνη είχε 6% αντιφλεγμονώδη δράση, ο χαλκός που προστέθηκε στην ασπιρίνη είχε 130% δράση.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων στο ιχθυέλαιο μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα. Αυτά τα έλαια, που ονομάζονται DHA και EPA μπορούν να βοηθήσουν τα συμπτώματα της ΡΑ. Συνήθως συνιστώνται 10 γραμμάρια ιχθυελαίου την ημέρα. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν έως και 3 μήνες.

Το έλαιο νυχτολούλουδου ή το ΕΡΟ μπορεί να είναι χρήσιμο σε ασθενείς με ΡΑ, επειδή μετατρέπεται εν μέρει σε προσταγλανδίνη Ε1. Η προσταγλανδίνη Ε1 είναι γνωστό ότι έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Μια διπλή τυφλή μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που λαμβάνουν EPO έχουν βελτιώσει σημαντικά την πρωινή δυσκαμψία τους. Το έλαιο νυχτολούλουδου και το ιχθυέλαιο μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία.

Βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Το Boswellia είναι ένα παραδοσιακό αγιουρβεδικό φαρμακευτικό βότανο. Χρησιμοποιείται στην Ινδία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μια μελέτη έδειξε ότι χρησιμοποιώντας boswellia, οι ασθενείς βρήκαν ευεργετική επίδραση στον πόνο και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων τους. Είχαν επίσης πολύ βελτιωμένη λειτουργία των αρθρώσεων. Το βότανο έχει παρόμοια δράση με τα ΜΣΑΦ. Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν 400 mg εκχυλίσματος ρητίνης σε κάψουλες 3 φορές την ημέρα. Όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες, το Boswellia είναι γενικά ασφαλές. Ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια και δερματικό εξάνθημα.

Ο κουρκουμάς , που είναι ένα κοινό μπαχαρικό στα περισσότερα ντουλάπια. Χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα με κάρυ. Το δραστικό συστατικό είναι η κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη είναι ένα πολύ ισχυρό αντιφλεγμονώδες βότανο. Επίσης προστατεύει το σώμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Οι ασθενείς συνήθως λαμβάνουν κάψουλες ή δισκία 400 mg 3 φορές την ημέρα. Τα άτομα που είναι επιρρεπή σε πέτρες στη χολή θα πρέπει να μείνουν μακριά από τον κουρκουμά.

Το τζίντζερ , ένα άλλο κοινό μπαχαρικό, χρησιμοποιείται επίσης από τους πρακτικούς της Αγιουρβέδα ως αντιφλεγμονώδες για χρόνια. Έρχεται σε μορφή κάψουλας και μπορεί επίσης να ληφθεί ως τσάι.

Γεμίζοντας τα γυάλινα βάζα από μπλε κοβάλτιο Herpes Healing Salve
Μια αλοιφή ή κρέμα από καγιέν μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο των αρθριτικών αρθρώσεων. Μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καύσου, αλλά αυτό θα πρέπει να μειωθεί μέσα σε μια εβδομάδα. Το καγιέν περιέχει καπσαικίνη, μια ισχυρή αντιφλεγμονώδη ιδιότητα. Μπορεί να παρασκευαστεί ένα βάμμα καγιέν και να χρησιμοποιηθεί ως λιπαντικό. Τρίψτε στην πληγείσα περιοχή 3-4 φορές την ημέρα. Όταν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν καγιέν, μπορεί να υπάρχει μια αίσθηση καψίματος, αλλά αυτό είναι βραχύβιο. Φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια μετά τη χρήση. Δεν θέλετε να έρθει σε επαφή με τα μάτια σας ή άλλους βλεννογόνους.

Το Yucca , ένα φυτό της ερήμου και είναι ένα δημοφιλές φάρμακο. Περιέχει σαπωνίνες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Το τσάι Yucca μπορεί να πιει 3-5 φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε 7 γραμμάρια βοτάνου σε μια πίντα νερό. Φτιάξτε ένα αφέψημα και πίνετε όλη την ημέρα. Το τσάι Yucca μπορεί να προκαλέσει χαλαρά κόπρανα. Εάν συμβεί αυτό, μειώστε την ποσότητα ή σταματήστε τελείως.

Η θεραπεία με πάγο και η θερμότητα, που ονομάζεται θερμοθεραπεία, χρησιμοποιείται από πολλούς για τη θεραπεία του πόνου που προκαλεί η ΡΑ στο σώμα.

Η θερμότητα μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας ένα θερμαντικό επίθεμα, ένα επίθεμα θερμότητας ή ένα τρίψιμο θέρμανσης. Η θερμότητα αυξάνει τη φυσική κυκλοφορία στην τραυματισμένη περιοχή. Βοηθά στη χαλάρωση των μυών που σφίγγονται από τον πόνο.

Ο πάγος ή το κρύο θα μουδιάσουν τον πόνο. Δροσίζει τις νευρικές ώσεις στην πονεμένη άρθρωση. Το κρύο βοηθά στη μείωση του οιδήματος περιορίζοντας τη ροή του αίματος. Η παγοθεραπεία έχει δείξει ότι αυξάνει το εύρος κίνησης που συχνά επηρεάζεται από την αρθρίτιδα.

Αυτό το άρθρο δεν προορίζεται για θεραπεία, θεραπεία ή διάγνωση. Είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.

Πάντα να ελέγχετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε φυσικό συμπλήρωμα. Παρόλο που είναι φυσικά, μπορούν να έχουν αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

Οι δόσεις που αναφέρονται είναι τυπικές, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλες για εσάς. Ελέγξτε με έναν γιατρό.

Παρενέργειες των συμπληρωμάτων
Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β5 (παντοθενικό οξύ) μπορεί να προκαλέσουν διάρροια.
Ο ψευδάργυρος, όταν λαμβάνεται πάνω από 300 mg την ημέρα μπορεί να βλάψει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Τα άτομα με τη νόσο του Wilson δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνουν χαλκό. Το επίπεδο στο οποίο ο χαλκός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα είναι ασαφές. Καλό θα ήταν να το ελέγξετε με γιατρό ή διατροφολόγο. Σε συνδυασμό με ψευδάργυρο, έως και 3 mg την ημέρα θεωρείται ασφαλής.

mamaearth.in/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr