Τα καλύτερα βότανα και συμπληρώματα για την τενοντίτιδα!

Τα καλύτερα βότανα και συμπληρώματα για την τενοντίτιδα!

Φυσικές θεραπείες τενοντίτιδας με βότανα και συμπληρώματα
Η τενοντίτιδα , γνωστή και ως ενδονίτιδα t , είναι η φλεγμονή ενός τένοντα μεγαλύτερης κλίμακας και των συνδέσμων που συνδέουν τον τένοντα στα οστά του σώματός σας.

Είναι πιο συνηθισμένο να εμφανίζεται στο πάνω μέρος του σώματος όπως στον καρπό, το γόνατο, τον αστράγαλο ή τον αγκώνα. Οι ασθενείς με τενοντίτιδα υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες κινήσεις των ίδιων τενόντων κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου.

Ταμίες, τενίστες και δακτυλογράφοι υπολογιστών είναι μερικές από τις δουλειές που μπορεί να προκαλέσουν τενοντίτιδα.

Οι φυτικές και συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να θεραπεύσει τον πόνο και τη φλεγμονή της τενοντίτιδας. Αυτές οι φυσικές θεραπείες τενοντίτιδας θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την ανάπαυση της περιοχής. Ορισμένες περιπτώσεις ανταποκρίνονται επίσης καλά σε θεραπείες με πάγο. Είναι καλύτερο να συζητήσετε την καλύτερη θεραπεία και την καλύτερη πορεία θεραπειών για την περίπτωσή σας με τον γιατρό ή τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Βότανα που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση του πόνου της τενοντίτιδας

Το υπερικό (Hypercum perforatum) είναι αποτελεσματικό με δύο τρόπους. Τοπικά, μπορεί να βοηθήσει ως λάδι μασάζ. Εσωτερικά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης. Το St. John’s Wort αλληλεπιδρά με πολλά φάρμακα, γι’ αυτό συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν το πάρετε εσωτερικά.

Η άρνικα (Arnica montana) είναι πολύ χρήσιμη για τη θεραπεία του πόνου και του πρηξίματος των αρθρώσεων και άλλων ιστών. Χρησιμοποιείται ως λάδι, αλοιφή ή τζελ. Η Arnica συνδυάζεται συχνά με άλλα βότανα, όπως το St. John’s Wort, Willow, Comfrey καθώς και άλλα για καλύτερα αποτελέσματα.

Το νύχι της γάτας (Uncaria guianensis) είναι χρήσιμο για τη θεραπεία του πόνου που σχετίζεται με τενοντίτιδα. Λαμβάνεται για βραχυπρόθεσμη χρήση, καθώς η παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει ζάλη, πονοκέφαλο και έμετο.
Η λευκή ιτιά (Salix alba) χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πόνου. Είναι η ασπιρίνη της φύσης. Τα άτομα που είναι αλλεργικά σε προϊόντα ασπιρίνης δεν πρέπει να λαμβάνουν φλοιό ιτιάς.

Το Comfrey (Symphytum officinale), με την υψηλή του περιεκτικότητα σε αλλαντοΐνη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών. Το Comfrey δεν πρέπει να λαμβάνεται εσωτερικά.

Το τζίντζερ (Zingiber officinale) είναι ένα αντιφλεγμονώδες βότανο και έχει αναλγητικές ιδιότητες. Το τζίντζερ δρα επιβραδύνοντας την παραγωγή των φλεγμονωδών ενώσεων προσταγλανδίνης και λευκοτριενίου. Βοηθά επίσης να εμποδίσει τη μετάδοση των σημάτων πόνου. Μπορεί να ληφθεί ως χάπι ή να χρησιμοποιηθεί ως αιθέριο έλαιο σε έλαιο φορέα. Το τζίντζερ φέρνει ζεστασιά στην περιοχή.

Το Boswellia, ( Boswellia serrata) είναι ένα βότανο από την Ινδία που χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως αντιφλεγμονώδες. Παρόμοια με τα συμβατικά μη στεροειδή, αντιφλεγμονώδη φάρμακα, τα βοσβελικά οξέα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά αντιφλεγμονώδους απόκρισης. Το Boswellia, είναι επίσης γνωστό ως Λιβάνι. Για να φτιάξετε ένα λάδι μασάζ, ανακατέψτε 20-30 σταγόνες σε 4 ουγγιές από ένα λάδι φορέα. Το Boswellia συνήθως αναμιγνύεται με άλλα αιθέρια έλαια για καλύτερα αποτελέσματα. Εάν παίρνετε συμπληρώματα εσωτερικά, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της τενοντίτιδας

Η βρωμελίνη, ένα ένζυμο που προέρχεται από τον ανανά μειώνει τη φλεγμονή. Η βρομελίνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας, επομένως τα άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά (αραιωτικά αίματος) δεν πρέπει να λαμβάνουν βρομελίνη χωρίς να μιλήσουν πρώτα με το γιατρό τους. Τα άτομα με πεπτικό έλκος πρέπει να αποφεύγουν τη βρομελίνη. Ο κουρκουμάς μερικές φορές συνδυάζεται με βρομελίνη, επειδή κάνει τα αποτελέσματα της βρομελίνης ισχυρότερα .

Η λήψη βιταμίνης C βοηθά στην επούλωση αυξάνοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής. Όσοι πάσχουν από αυτοάνοση νόσο θα πρέπει να αποφεύγουν τη βιταμίνη C σε φαρμακευτικές δόσεις (250 – 500 mg δύο φορές την ημέρα)

Ασβέστιο (1.500 mg την ημέρα) και μαγνήσιο (750 mg ημερησίως) για την ενίσχυση της επούλωσης των συνδετικών ιστών και των μυών

Βιταμίνη Α (15.000 IU την ημέρα) για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την επούλωση

Βιταμίνη Ε (400 – 800 mg την ημέρα) και απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως ιχθυέλαιο ή έλαιο νυχτολούλουδου (1.000 – 1.500 IU μία έως τρεις φορές την ημέρα) για τη μείωση της φλεγμονής. Η βιταμίνη Ε, το ιχθυέλαιο και το έλαιο νυχτολούλουδου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας. Εάν παίρνετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος, ρωτήστε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπληρώματα.

Η γλυκοζαμίνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση και αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου και ιστών. Η γλυκοζαμίνη είναι μια καλή επιλογή γιατί έχει μικρές παρενέργειες.

Συμπληρωματικές θεραπείες για τη θεραπεία της τενοντίτιδας
  Το κρύο θα βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονής.
Η ανάπαυση της περιοχής είναι σημαντική για τη μακροχρόνια επούλωση. Ξεκουράστε την περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η προσωρινή ακινητοποίηση της πληγείσας περιοχής θα βοηθήσει στον πόνο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε νάρθηκα . Ακολουθήστε οπωσδήποτε τις συμβουλές του γιατρού σας για ακινητοποίηση της περιοχής.

Η φυσικοθεραπεία θα περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης και εύρους κίνησης για να βοηθήσει στην ευελιξία. Αυτές οι ασκήσεις θα γίνονται αφού η φλεγμονή έχει υποχωρήσει.
Το μασάζ μπορεί να είναι ευεργετικό για την τόνωση της ροής του αίματος προς και από την περιοχή. Φροντίστε να κάνετε απαλό μασάζ, καθώς το βαθύ μασάζ ιστών μπορεί να προκαλέσει περισσότερο πόνο.

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει με τον πόνο και τη φλεγμονή. Ο βελονισμός βοηθά στο qi (προφέρεται “chee†) στο σώμα σας. Το στάσιμο τσι μπορεί να προκαλέσει πολλά μη ισορροπημένα συστήματα στο σώμα σας.
Το Ρέικι ή άλλη ενεργειακή θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τόσο στον πόνο όσο και στη φλεγμονή. Το Ρέικι λειτουργεί όπως ο βελονισμός στην κίνηση του τσι γύρω από το σώμα για να γίνει πιο υγιές.

mamaearth.in/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr