3 φυσικές λύσεις για τα συμπτώματα του κρυολογήματος

3 φυσικές λύσεις για τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Τα απλά αυτά tips μπορούν να βοηθήσουν να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Νιώθεις μπούκωμα στη μύτη, φτερνίζεσαι, έχεις πονοκέφαλο και γενικά καταλαβαίνεις ότι έχεις κολλήσει ίωση. (Όχι, δεν είναι κάθε ίωση κορονοϊός αλλά είναι σημαντικό για σένα και τους γύρω σου να κάνεις πρώτα τεστ για να το επιβεβαιώσεις).

Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως τα συμπτώματα του κρυολογήματος διαρκούν λίγες μέρες που σημαίνει ότι σύντομα θα νιώθεις και πάλι γεμάτη ενέργεια. Τα κακά νέα είναι ότι τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι πολύ ενοχλητικά. Δες τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς άμεσα από την καταρροή, τον πονόλαιμο και την αδιαθεσία που προκαλούν οι ιώσεις της εποχής.

Όταν έχεις συνάχι είναι σημαντικό να φυσάς τη μύτη σου τακτικά και όχι να τη ρουφάς. Ωστόσο, απόφυγε να τη φυσάς πολύ δυνατά γιατί με την πίεση που δημιουργείται είναι πιθανό να τα μικρόβια να προωθηθούν προς το αυτί και να δημιουργήσουν εκεί φλεγμονή. Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζεις τη μύτη είναι να κλείνεις το ένα ρουθούνι και να φυσάς απαλά το άλλο. Καλό είναι επίσης να κάνεις τακτικά πλύσεις με φυσιολογικό ορό.

Κάνε εισπνοές με ατμό
Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να διευκολύνεις την αναπνοή και να αποσυμφορήσεις τη μύτη. Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό (μπορείς να προσθέσεις και φύλλα ευκαλύπτου) και στάσου από πάνω εισπνέοντας τον ατμό. Προσοχή όμως: μην πας πολύ κοντά στο νερό γιατί θα νιώσεις το πρόσωπό σου να καίγεται. Εάν νιώθεις τον ατμό πολύ καυτό στη μύτη σου, δοκίμασε να εισπνέεις πιο αργά. Μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με έναν υγραντήρα ή μένοντας για λίγη ώρα μέσα στο μπάνιο, αφήνοντας το καυτό νερό να τρέχει στο ντους.

Πιες πολλά υγρά
Νερό, χυμοί, αφεψήματα, φυτικά ροφήματα είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός σου ενάντια στην αφυδάτωση. Πίνοντας πολλά υγρά θα διατηρήσεις την απαραίτητη υγρασία στο λαιμό, για να μην τον νιώθεις ξηρό και θα καταπολεμήσεις το συνάχι. Για τον ίδιο λόγο, μπορείς επίσης να τρως σούπες. Απόφυγε όμως τον καφέ και τα αναψυκτικά με καφεΐνη γιατί έχουν διουρητική δράση και συμβάλλουν στην αφυδάτωση.

Βασικό: Εάν έχεις συμπτώματα που επιμένουν, ο πρώτος που πρέπει να συμβουλευτείς είναι πάντα ο γιατρός σου.

shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr