4 Σπιτικοί Χυμοί Φορτωμένοι Βιταμίνες Που Καθαρίζουν Εκ Των Έσω Τις Πανάδες Και Τις Σκούρες Κηλίδες

4 Σπιτικοί Χυμοί Φορτωμένοι Βιταμίνες Που Καθαρίζουν Εκ Των Έσω Τις Πανάδες Και Τις Σκούρες Κηλίδες

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, επομένως είναι θαυμάσια για την αναζωογόνηση του δέρματός σας και την εξάλειψη των δερματικών κηλίδων.

Το πρόσωπό σας εκτίθεται σε κάθε είδους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και βλάβες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρεμποδίζουν τις φυσικές διεργασίες που διατηρούν τη νεανική και υγιή όψη του δέρματος, όπως την ανανέωση των κυττάρων.

Οι δερματικές κηλίδες και οι δυσχρωμίες ταλαιπωρούν χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο και συχνά εμφανίζονται ως αποτέλεσμα υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο ή σε περιβαλλοντικούς ρύπους.

Ευτυχώς οι ερευνητές πειραματίζονται με πολλές διαφορετικές περιποιήσεις και θεραπείες, οι οποίες μπορούν να εξαλείψουν τις κηλίδες και άλλες ακαθαρσίες του δέρματος. Βελτιώνουν το χρώμα και την κατάσταση του δέρματός σας, προκειμένου να έχει πιο νεανική όψη από ποτέ.

Η θεραπεία με χυμούς είναι μια θαυμάσια συμπληρωματική φροντίδα, αφού εξασφαλίζει στο δέρμα σας όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για τη σωστή αναζωογόνησή του και την εξάλειψη όλων των ακαθαρσιών που οδηγούν στην εμφάνιση κηλίδων.

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τους 4 φανταστικούς χυμούς που είναι εξαιρετικοί για τη μείωση και την εξάλειψη των δερματικών κηλίδων με φυσικό τρόπο.

Χυμός με παντζάρι, πεπόνι και πορτοκάλι για να εξαλείψετε τις κηλίδες

Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και Ε, αυτός ο φυσικός χυμός αποτελεί ένα θαυμάσιο τρόπο να βελτιώσετε τη συνολική υγεία του δέρματός σας και να αποβάλετε τις χημικές ουσίες που συσσωρεύονται κάτω από την επιφάνειά του, προκαλώντας πρόωρη γήρανση.

Επειδή το συγκεκριμένο ρόφημα είναι μια τόσο πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών, μετάλλων και ινών, συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των τοξινών που μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές αλλαγές στο δέρμα σας.

 

Υλικά

1 παντζάρι
1 αγγούρι
1/2 πεπόνι
το χυμό από 3 πορτοκάλια
Πώς τον φτιάχνετε;

Ξεφλουδίστε και τεμαχίστε όλα τα υλικά. Βάλτε τα στο μπλέντερ, μαζί με το χυμό των πορτοκαλιών.
Χτυπήστε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Πιείτε το χυμό ελαφρώς παγωμένο.

Μια καλή ιδέα είναι να πίνετε δύο φλιτζάνια από αυτό το χυμό την ημέρα: μία φορά με άδειο στομάχι το πρωί και άλλη μία φορά το βράδυ, τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Χυμός με καρότο και αγγούρι
Το καρότο και το αγγούρι περιέχουν και τα δύο πολύ νερό, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ουσιαστικά για τη βελτίωση της υγείας του σώματος και του δέρματός σας.

Προάγοντας τις φυσικές διεργασίες αποτοξίνωσης του οργανισμού σας, αυτός ο φυσικός χυμός ενισχύει τον καθαρισμό του δέρματός σας και μειώνει τις κηλίδες και τα σημάδια που εμφανίζονται στο πρόσωπό σας.

Υλικά

3 καρότα
1 αγγούρι
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (125 ml)
Πώς τον φτιάχνετε;

Πλύντε και ξεφλουδίστε τα καρότα και το αγγούρι. Βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό, αν χρειάζεται.
Χτυπήστε τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα και σερβίρετε το χυμό φρέσκο, χωρίς να τον στραγγίσετε.
Συνιστούμε να πίνετε το χυμό αυτό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, πάντα με άδειο στομάχι.

Πράσινος χυμός
Συχνά οι άνθρωποι με προβλήματα στο συκώτι βλέπουν σκούρες κηλίδες να αρχίζουν να εμφανίζονται στο δέρμα, ως ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τα υλικά αυτού του πράσινου χυμού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και αποτοξινωτικούς παράγοντες, που συμβάλλουν στον καθαρισμό του συκωτιού και βελτιώνουν τη συνολική υγεία του σώματος και του δέρματός σας.

Υλικά

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι σπανάκι
4 καρότα με τα φύλλα τους
1/2 μήλο, χωρίς κουκούτσια
1 φλιτζάνι νερό (200 ml)
Πώς τον φτιάχνετε;

Πλύντε καλά όλα τα υλικά και βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με ένα φλιτζάνι νερό.
Χτυπήστε τα για μερικά λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και πιείτε το αμέσως.
Για να μεγιστοποιήσετε τις ωφέλειες, συνιστούμε να πίνετε αυτό το χυμό κάθε μέρα με άδειο στομάχι.

Χυμός με αλόη βέρα και μύρτιλο

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για τη φροντίδα και την περιποίηση του δέρματος είναι η αλόη. Εδώ και αιώνες οι φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού αυτού χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, χάρη στην αποτελεσματικότητά τους στη φροντίδα της υγείας και της ομορφιάς.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα διαθέσιμα στο εμπόριο τα οποία περιέχουν αλόη ως ενεργό συστατικό, επειδή η αλόη ενισχύει την αναζωογόνηση των κυττάρων και επιταχύνει την εξάλειψη των κηλίδων από το δέρμα σας.

Στη συγκεκριμένη συνταγή η αλόη συνδυάζεται με το μύρτιλο και το χυμό λεμονιού, που μαζί εξασφαλίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες σας βοηθούν να αποκτήσετε μια λαμπερή επιδερμίδα.

Υλικά

1/2 φλιτζάνι αλόη βέρα
το χυμό από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλα
1 κουταλιά της σούπας χλωροφύλλη (προαιρετικά)

Πώς τον φτιάχνετε;

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο νερό.
Χτυπήστε τα όσο χρειάζεται μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και πιείτε το χωρίς να το στραγγίσετε.
Προσπαθείτε να πίνετε το ρόφημα αυτό κάθε μέρα με άδειο στομάχι, όμως μην πίνετε πάνω από ένα, επειδή μπορεί να έχει ήπια υπακτική δράση.

meygeia.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr