8 Συνήθειες που γεμίζουν το πρόσωπο σπυράκια!

8 Συνήθειες που γεμίζουν το πρόσωπο σπυράκια!

Συνήθειες που γεμίζουν το πρόσωπο σπυράκια

Η φροντίδα του προσώπου μας είναι πολύ σημαντική. Ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα περιποίησης του προσώπου. Κρέμες, καθαριστικά, μάσκες ομορφιάς, serum είναι μερικά από αυτά.

Ένα κοινό πρόβλημα των περισσότερων -αν όχι όλων των γυναικών- είναι τα σπυράκια. Η ακμή, το άγχος, οι καθημερινοί ρύποι είναι μερικοί από τους λόγους που γεμίζουν το πρόσωπο σπυράκια. Εκτός από αυτά, επίσης πολλές δικές μας συνήθειες είναι πολύ επιβλαβείς για την υγεία του προσώπου.

Συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις για να προστατεύσεις το πρόσωπό σου από τα σπυράκια!

Το έντονο και συχνό scrub γεμίζει το πρόσωπο σπυράκια

Ο βαθύς καθαρισμός και η απολέπιση είναι κάτι που χρειάζεται το πρόσωπό μας. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να γίνεται πολύ συχνά και έντονα. Η συχνότητα του scrub θα έπρεπε να είναι 1-2 φορές την εβδομάδα. Το καθημερινό scrub σίγουρα θα ερεθίσει το δέρμα σου, με αποτέλεσμα να εμφανίσεις ενδεχομένως και κάποια σπυράκια.

Ακουμπάς το πρόσωπό σου με βρώμικα χέρια

Πολλές φορές ακουμπάμε το πρόσωπό μας ασυναίσθητα μέσα στην ημέρα. Ένα κοινό παράδειγμα είναι όταν δουλεύουμε στον υπολογιστή. Αυτή είναι μία πολύ κακή συνήθεια, καθώς τα χέρια μας δεν είναι καθαρά. Πολλές από τις επιφάνειες που ακουμπάμε καθημερινά, όπως είναι και το πληκτρολόγιο, είναι εστίες μικροβίων. Έτσι, ακουμπώντας το πρόσωπό μας, μεταφέρουμε εκεί ό,τι υπάρχει στα χέρια μας.

Τα προϊόντα μαλλιών γεμίζουν το πρόσωπο σπυράκια

Τα προϊόντα των μαλλιών, όπως το σαμπουάν, το conditioner, τα λάδια, η λακ κ.λπ. είναι απαγορευτικά για το πρόσωπο. Είναι βαριά προϊόντα, τα οποία μπορούν να κάνουν το πρόσωπό σου πιο λιπαρό και, κατά συνέπεια, να το γεμίσουν σπυριά. Όταν λούζεσαι ή εφαρμόζεις άλλα προϊόντα στα μαλλιά σου, φρόντισε αυτά να μην έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό σου.

Χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης προσώπου με λάδια

Αν το δέρμα σου είναι λιπαρό με τάση ακμής, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να εφαρμόσεις και άλλα λάδια πάνω του. Γι’ αυτό και θα πρέπει να προσέχεις τα προϊόντα που επιλέγεις. Φρόντισε τα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης να είναι -όσο γίνεται- oil free. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ με τα σπυράκια σου.

Σπας τα σπυράκια σου

Το ξέρω ότι είναι πολύ δελεαστικό να σπάσεις τα σπυράκια σου. Ωστόσο, αυτή η πρακτική δε βοηθάει. Το μόνο που κάνεις είναι να ερεθίζεις ακόμα περισσότερο το δέρμα, να δημιουργείς σημάδια και -κατά πάσα πιθανότητα- να προκαλείς την εμφάνιση περισσότερων σπυριών.

Οι βρώμικες πετσέτες γεμίζουν το πρόσωπο σπυράκια

Μερικές φορές το να μην αλλάζουμε την πετσέτα του προσώπου μας αρκετά συχνά μπορεί να προκαλέσει σπυράκια στο πρόσωπό μας. Συχνά οι πετσέτες δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν καλά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται υγρασία, η οποία είναι ο καλύτερος φίλος της μούχλας. Επειδή καμιά μας δε θα ήθελε να σκουπίζει το πρόσωπό της με μια τέτοια πετσέτα, καλό είναι να την αλλάζουμε συχνά.

Παραμελείς το ντεμακιγιάζ
Ναι, το ξέρω, υπάρχουν φορές που γυρνάς πολύ κουρασμένη και νυσταγμένη για να κάνεις το οτιδήποτε. Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να παραμελείς, αυτό είναι το ντεμακιγιάζ. Το να κοιμηθείς με τόσο βαριά προϊόντα στο πρόσωπό σου, δε θα το βοηθήσει να “αναπνεύσει”. Αντιθέτως, θα μπλοκάρει τους πόρους σου και θα αυξήσει τις πιθανότητες να εμφανίσεις σπυράκια.

Οι λιπαρές τροφές γεμίζουν το πρόσωπο σπυράκια

Αν δε γλίτωσες ούτε εσύ από την ακμή στην εφηβεία σου και το πρόσωπό σου έχει ακόμα τάση προς ακμή, να ξέρεις ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά δε βοηθούν. Εκτός του ότι είναι γενικά επιβλαβείς για την υγεία, έχουν μία επιπρόσθετη επιβάρυνση στα λιπαρά δέρματα. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τέτοιων τροφών αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσεις σπυράκια στο πρόσωπο.

Αυτές είναι κάποιες βλαβερές για το πρόσωπό σου συνήθειες, τις οποίες θα έπρεπε να αποφεύγεις, αν θέλεις να το διατηρήσεις καθαρό.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr