Τα καλύτερα βότανα της εμμηνόπαυσης για όλα τα συμπτώματα.

Τα καλύτερα βότανα της εμμηνόπαυσης για όλα τα συμπτώματα.

Τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης εδώ και γενιές. Τα φυτικά φάρμακα είναι πολύ πιο ασφαλή για τον οργανισμό από τα αντίστοιχα ιατρικά τους HRT (θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης).
Εδώ είναι μερικά βότανα που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες. Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες που δίνονται θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή που θα είναι σωστή για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί έναν βοτανολόγο ή άλλο άτομο που γνωρίζει καλά τα βότανα πριν ξεκινήσετε ένα θεραπευτικό σχήμα και συμβουλευτείτε το γιατρό σας για αλληλεπιδράσεις.

Η λίστα των βοτάνων AZ για τα χρόνια της εμμηνόπαυσης

Black Cohosh (Cimicifuga racemosa)
Το Black Cohosh είναι ίσως το πιο γνωστό βότανο που χρησιμοποιείται κατά τα χρόνια της εμμηνόπαυσης. Μερικοί γιατροί το προτείνουν τώρα στους ασθενείς τους που θέλουν πιο φυσική ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Το Black Cohosh είναι ένα ανθοφόρο φυτό που αναπτύσσεται φυσικά στην Ανατολική Βόρεια Αμερική. Περιέχει φυτοχημικά που πιστεύεται ότι ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Το Black Cohosh πιστεύεται ότι περιέχει φυτοοιστρογόνα, που συνδέονται με τους υποδοχείς οιστρογόνων στο σώμα σας.

Τα φυτικά οιστρογόνα στο Black Cohosh λειτουργούν πολύ όπως τα φυσικά οιστρογόνα. Μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή περισσότερης λίπανσης στον κόλπο και λειτουργεί για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.
Το μαύρο cohosh είναι φυσικό ανακουφιστικό πολλών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως οι νυχτερινές εφιδρώσεις, το άγχος και η κατάθλιψη. Οι επιπτώσεις του μαύρου cohosh περιλαμβάνουν τη μείωση αυτών των δύσκολων εξάψεων που επηρεάζουν τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Αυτό το κάνει μειώνοντας την ωχρινοτρόπο ορμόνη στο σώμα σας, η οποία σχετίζεται με ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Σε μια πρόσφατη μελέτη, το 80% των γυναικών που έπαιρναν συμπλήρωμα μαύρου cohosh παρουσίασαν βελτίωση στις εξάψεις, την εφίδρωση και τους παλμούς της καρδιάς τους.

Το Black Cohosh διατίθεται σε μορφή συμπληρώματος από διάφορες εμπορικές εταιρείες. Μπορεί να λαμβάνεται έως και δύο φορές την ημέρα για έξι μήνες, αλλά δεν πρέπει να λαμβάνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι παρενέργειες του μαύρου cohosh περιλαμβάνουν πονοκεφάλους και ήπιες στομαχικές διαταραχές. Πιο σοβαρά, έχει επίσης συνδεθεί με αύξηση των ηπατικών ενζύμων. Υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις φλεγμονής του ήπατος λόγω υπερβολικής χρήσης του μαύρου cohosh.

Chaste tree (Vitex agnus castus)
Το Chaste Tree, ή μερικές φορές αναφέρεται με τη λατινική του ονομασία, είναι ένας υπέροχος ορμονικός εξισορροπητής που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της κατάθλιψης κατά τα χρόνια της εμμηνόπαυσης.

Λειτουργεί διεγείροντας και ομαλοποιώντας την υπόφυση, η οποία ρυθμίζει την ισορροπία των οιστρογόνων και της προγεστερόνης στο σώμα.

Damiana (Turnera diffuse)
Το Damiana είναι ρυθμιστής της υπόφυσης και αντικαταθλιπτικό. Είναι επίσης αφροδισιακό και ωφελεί σε σεξουαλικές δυσκολίες. Ωστόσο, δεν πρέπει να λαμβάνεται πολύ συχνά, διαφορετικά μπορεί να ερεθίσει την επένδυση του ουροποιητικού συστήματος.

Πικραλίδα (Taraxacum officinale)
Η πικραλίδα σε οποιαδήποτε μορφή είναι ένα εξαιρετικό ενισχυτικό για το συκώτι, το κέντρο ελέγχου για τις εξάψεις. Η πικραλίδα βελτιώνει την πέψη, ειδικά του ασβεστίου, βοηθά στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και φροντίζει ώστε το συκώτι να παρέχει σταθερά αποθέματα σακχάρου στο αίμα. Το κρασί από πικραλίδα (από τα άνθη) είναι ο πιο κομψός τρόπος για να πάρετε αυτό το φάρμακο, αλλά τα μαγειρεμένα φύλλα και τα ξύδια (καθώς και τα τουρσί μέρη) των ριζών και/ή των φύλλων είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικά χωνευτικά. Το βάμμα, ειδικά της ρίζας, θεωρείται το ισχυρότερο φάρμακο, αλλά δεν περιέχει θρεπτικά συστατικά που χτίζουν τα οστά, επομένως είναι λιγότερο ιδανικό από τις άλλες μορφές.

Dong Quai (Angelica sinensis)
Αυτό το βότανο είναι πλούσιο σε φυσικά φυτικά οιστρογόνα που ονομάζονται φυτοστερόλες και βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της ανεπάρκειας οιστρογόνων.

Ginkgo (Ginkgo biloba)
Αυτό το βότανο βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, την κυκλοφορία και την οξυγόνωση όλων των κυττάρων του σώματος. Είναι χρήσιμο για συμπτώματα κόπωσης, προβλήματα μνήμης και κατάθλιψη.

Τζίνσενγκ (Eleutherococcus senticosus, Panax quinquefolius)
Το τζίνσενγκ ενισχύει τα επινεφρίδια, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, αυξάνει την ενέργεια και ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση. Είναι χρήσιμο για συμπτώματα τόσο ψυχικής όσο και σωματικής κόπωσης. Αποφύγετε το εάν έχετε πολύ υψηλή αρτηριακή πίεση (πάνω από 180/100). Το Siberian ginseng είναι πιο αποτελεσματικό από την αμερικανική ποικιλία.

Το τζίνσενγκ δεν πρέπει να λαμβάνεται με καφεΐνη και άλλα διεγερτικά. Δεν πρέπει να λαμβάνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ρίζα γλυκόριζας (Glycyrrhiza glabra)
Η γλυκόριζα είναι ένα ισχυρό διεγερτικό των επινεφριδίων και είναι ένα υπέροχο οιστρογόνο βότανο. Για το λόγο αυτό, είναι ένα πολύ χρήσιμο βότανο κατά την εμμηνόπαυση. Πρέπει, ωστόσο, να προσέχετε να μην παίρνετε πολύ συχνά γλυκόριζα, διαφορετικά μπορεί να μειώσει το κάλιο και να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, χρησιμοποιήστε το με προσοχή ή αποφύγετε το εντελώς. Η γλυκόριζα κάνει ένα τσάι με ευχάριστη γεύση. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε μικρές ποσότητες σε άλλα αφεψήματα βοτάνων για να βελτιώσει τη γεύση τους.

Motherwort (Leonurus cardiaca) Το
Motherwort χρησιμοποιείται από πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Λίγες σταγόνες βάμματος Motherwort, θα ηρεμήσουν τα αγχωμένα συναισθήματα, θα ανακουφίσουν τους παλμούς της καρδιάς και θα μειώσουν τη σοβαρότητα των εξάψεων. Το Motherwort βοηθά στην αύξηση της κολπικής λίπανσης. Το τσάι είναι βίαια πικρό και αντιπαθητικό στις περισσότερες γυναίκες.

Τσουκνίδα (Urtica dioica)
Ένα υπέροχο έγχυμα, η τσουκνίδα βοηθά στην ενίσχυση των επινεφριδίων, βοηθά στην ανακούφιση από την αύξηση του άγχους κατά την εμμηνόπαυση και βοηθά στην πρόληψη αυτών των φρικτών νυχτερινών εφιδρώσεων. Η τσουκνίδα βοηθά στην οικοδόμηση του αίματος. Βοηθά στην προστασία των οστών και της καρδιάς. Η κατανάλωση μαγειρεμένης τσουκνίδας είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να συγκεντρώσετε τα οφέλη της.

Oatstraw (Avena sativa)
Ένα έγχυμα άχυρου βρώμης μπορεί να ενισχύσει τα νεύρα. Είναι ένα υπέροχο ηρεμιστικό βότανο που βοηθά στη μείωση της συναισθηματικής δυσφορίας, προάγει τον υγιή ύπνο. Το Oatstraw βοηθά στη διατήρηση των οστών και της καρδιάς δυνατά και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της λίμπιντο που ξεθωριάζει. Ενώ βοηθά με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, είναι επίσης καλό στη μείωση της χοληστερόλης. Η βρώμη για πρωινό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε τη τροφή από αυτό το βότανο. Τα λουτρά με άχυρο μπορεί να είναι εξαιρετικά ηρεμιστικά και καταπραϋντικά. Απλώς φτιάξτε ένα έγχυμα, στραγγίστε και ρίξτε στη μπανιέρα.

Βατόμουρο (Rubus idaeus) Το
βατόμουρο είναι ένα στυπτικό και θρεπτικό οιστρογόνο βότανο. Έχει άμεση δράση στους μύες της μήτρας, βοηθά στην τόνωση των εξασθενημένων μυών της μήτρας και χαλαρώνει τους σπασμούς της μήτρας και του εντέρου.

Κόκκινο τριφύλλι (Tritolium pretense) Το
κόκκινο τριφύλλι περιέχει ένα φυτικό οιστρογόνο που ονομάζεται κουμεστρόλη που διεγείρει τις ωοθήκες. Είναι ένα καλό «αλκαλοποιητικό» βότανο που αποκαθιστά τις υγιείς λειτουργίες του σώματος. Το κόκκινο τριφύλλι είναι ειδικό για τη φυτική θεραπεία των κύστεων των ωοθηκών.

Φασκόμηλο (Salvia officinalis)
Αυτό το βότανο έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες και είναι πολύ χρήσιμο κατά την εμμηνόπαυση για τη θεραπεία των εξάψεων. Το φασκόμηλο μειώνει την υπερβολική εφίδρωση και περιέχει φυτικά οιστρογόνα. Θα βρείτε το φασκόμηλο ιδιαίτερα χρήσιμο για την εξάλειψη της νυχτερινής εφίδρωσης.

St. Johns Wort (Hypericum perforatum)
Το St. John’s Wort είναι ένα ήπιο ηρεμιστικό που είναι ειδικό για καταστάσεις άγχους. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Άγριο γιαμ (Dioscarea villosa)
Το άγριο γιαμ είναι ένα ισχυρό οιστρογόνο βότανο που χρησιμοποιείται από γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Έχει καλή αντιφλεγμονώδη δράση και ανακουφίζει από την εμμηνοπαυσιακή αρθρίτιδα. Έχει επίσης προγεσταγόνες ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντονης εμμηνορροϊκής αιμορραγίας.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που είναι προαναμεμιγμένα για εσάς. Η φυσική μετάβαση είναι ευκολότερη από ποτέ.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr