Αδυνάτισμα: Οι τροφές που καίνε λίπος και αυξάνουν την μυϊκή μάζα ταυτόχρονα

Αδυνάτισμα: Οι τροφές που καίνε λίπος και αυξάνουν την μυϊκή μάζα ταυτόχρονα

Υπάρχουν τροφές που ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου και σε βοηθούν να κάψεις λίπος. Υπάρχουν τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και “χτίζουν” το μυϊκό σου σύστημα. Υπάρχουν τροφές που κάνουν και τα δύο. Αδυνάτισμα και γράμμωση πάνε μαζί σε τροφές αρκετά οικονομικές, που βρίσκεις στο σούπερ – μάρκετ ανεξαρτήτως εποχής και ταιριάζουν σε αρκετές συνταγές. Για τσέκαρε ποιες είναι και – φυσικά – πρόσθεσε τις στην Shopping List σου. Enjoy!

Μπρόκολο
Καταπράσινο, χορταστικό και για πολλά διαφορετικά γεύματα ιδανικό. Ένα φλιτζάνι με μπρόκολο αποδίδει περίπου 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, τα οποία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα θρεπτικά του στοιχεία, ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου. Και όλα αυτά με μόλις 30 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Ακόμα να το προσθέσεις στη διατροφή σου;

Ξηροί καρποί
Η πιο δημοφιλής επιλογή για δεκατιανό, σνακ ή βραδινό – αφού μπορείς να το έχεις πάντα και παντού μαζί σου – αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετική, αρκεί να είναι ανάλατη. Οι ξηροί καρποί επιταχύνουν την καύση του περιττού λίπους, ιδιαίτερα από την περιοχή της κοιλιάς, ενώ ταυτόχρονα σε κάνουν να πεινάς λιγότερο συχνά. Παράλληλα, προσέχουν το μυϊκό σου σύστημα, το οποίο ενδυναμώνουν με τον καλύτερο τρόπο.

 

Νιφάδες Βρώμης
Δεν λείπουν από το πρωινό σου και πολύ σωστά πράττεις. Η βρώμη σε χορταίνει, σε βοηθάει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά και μειώνει το αίσθημα πείνας που νιώθεις όσο η μέρα προχωρά. Οι νιφάδες της, εκτός του ότι επιταχύνουν τη διαδικασία καύσης λίπους, ενισχύουν το μυϊκό σου σύστημα χωρίς να σε φουσκώνουν. Eat Your Breakfast, λοιπόν!

Σολομός
Έχει ξεχωριστή γεύση, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο καθάρισμα και επιμέλεια, είναι πλούσια στα λεγόμενα καλά λιπαρά, που τόσα ακούς για αυτά. Τα ω-3 αγαπούν τον οργανισμό, αλλά και τη γραμμή σου. Άσε που ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, κάτι που σημαίνει ότι απολαμβάνοντας τον αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και εσύ πεινάς λιγότερο συχνά. Και το καλύτερο σου το άφησα για το τέλος! Μπορείς να το απολαύσεις ως βασικό υλικό σε μία μακαρονάδα ολικής, σε μία σαλάτα ή ακόμα και ξεχωριστά.

Σπανάκι
Άλλο ένα καταπράσινο λαχανικό που δεν λείπει από τη λίστα αυτή και φυσικά από το πιάτο σου. Πόσες φορές έχεις λαχταρίσει τον εκρηκτικό συνδυασμό που δημιουργεί μέσα σε μία πίτα; Μήπως αυτό τον χειμώνα να το απολαύσεις ως βασικό συστατικό στη ζεστή σαλάτα σου; Θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να πει “Bye, Bye” στο λίπος που συσσωρεύεται ενοχλητικά συχνά σε μερικά σημεία του σώματος σου. Α, και θα αποδώσεις καλύτερα στην προπόνηση σου. Εγγυημένα.

Αβγό
Το άφησα τελευταίο, γιατί θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να λείπει από το θέμα αυτό. Τα αβγά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, η χολίνη και η βιταμίνη D. Για αυτό τον λόγο αποτελούν μια πολύ σωστή επιλογή, χωρίς να είναι επιβλαβή για την υγεία μας όπως έχουν δείξει αρκετές μελέτες

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr