Η αχαλίνωτη ομορφιά της βιταμίνης C : Τι είναι,τι κάνει και πως την χρησιμοποιούμε, για τέλεια αποτελέσματα.

Η αχαλίνωτη ομορφιά της βιταμίνης C : Τι είναι,τι κάνει και πως την χρησιμοποιούμε, για τέλεια αποτελέσματα.

ΒΙΤΑΜΊΝΗ C ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!

Έχουν βγει πολλά στοιχεία ομορφιάς όμως η βιταμίνη C παραμένει η αυτοκράτειρα!

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ορό βιταμίνης C;

Είτε είστε έμπειροι στην περιποίηση του δέρματος είτε είστε αρχάριοι, τα θαύματα της βιταμίνης C σίγουρα δεν  σας είναι καθόλου άγνωστα. Η βιταμίνη C είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους λαμπρυντικούς παράγοντες και κατατάσσεται μεταξύ των συστατικών με τις περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Τα καθαριστικά και οι ενυδατικές κρέμες με βάση τη βιταμίνη C είναι δημοφιλή και οι οροί γίνονται γρήγορα πρωτοπόροι. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ορό βιταμίνης C για καλύτερα αποτελέσματα.

Η υγιής και λαμπερή υφή του δέρματος είναι η επιτομή όλων των σχημάτων περιποίησης. Απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή για να το καταφέρετε. Ως προυπόθεση απαιτείται να γνωρίζετε πρώτα τον τύπο του δέρματός σας και τι λειτουργεί καλύτερα πάνω στο δέρμα σας. Η βιταμίνη C όμως, είναι  ένα από τα σπανιότερα και πιο χαρισματικά στοιχεία που δεν απαυθύνεται αποκλειστικά για κανένα τύπο δέρματος. Απευθύνεται σε όλους και προκαλεί σίγουρα θαύματα με τον πιο δημοκρατικό τρόπο.

Αυτό το θρεπτικό συστατικό βοηθά στην εξάλειψη της ξηρότητας και της υπερβολικής λιπαρότητας  και έτσι λειτουργεί ιδανικά και για το ξηρό και για το λιπαρό δέρμα.

Είναι μια καταπληκτική θεραπεία για να φέρει τη φωτεινότητα που βρίσκεται παγιδευμένη κάτω από το βαθύτερο στρώμα του δέρματος.

Πώς πρέπει να προσθέσετε ορό βιταμίνης C στο σχήμα της ομορφιάς σας.
Υπάρχει μια τέχνη στο πως να στρώνετε προϊόντα περιποίησης για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να τα απορροφήσει και να τα αφομοιώσει σαν να ήταν δικά του στοιχεία ώστε να ενεργοποιηθούν τα κύτταρα.

Αρχικά, είναι σημαντικό να έχετε μια καλά λειτουργική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας που ακολουθεί έναν κανόνα.

Καθαρισμού-Τόνωσης-Ενυδάτωσης-Προστασίας.

Η βιταμίνη C περιέχει απαραίτητα αντιοξειδωτικά που ξεπερνούν τα πρώιμα σημάδια γήρανσης, τα δυσάρεστα σπυράκια και τη θαμπάδα. Εάν εφαρμόζεται τακτικά, ο ορός βιταμίνης C αυξάνει την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού, δημιουργώντας μια ασπίδα ενάντια στις όχι και τόσο ευγενικές ακτίνες UV.

Μπορείτε να ξεκινήσετε προετοιμάζοντας τον καμβά του προσώπου σας χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές και απαλό καθαριστικό προσώπου. Τώρα, τονώστε το δέρμα σας με ένα ενυδατικό τονωτικό και αφήστε τον ορό με την βιταμίνη C ακολούθως, ώστε να αναμειχθεί. Ενώ χρησιμοποιείτε τον ορό με βιταμίνη C, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι υγρό. Αυτό θα βελτίωνε τη διείσδυση του ορού και θα τον βοηθούσε να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα. Θα κλειδώσει επίσης τη θρέψη του ορού σας εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα προσώπου και ολοκληρώνοντας τη διαδικασία με SPF.

Θα παρατηρήσετε ότι η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας φέρνει ανθηρα αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται σωστά και τακτικά. Προσπαθήστε, λοιπόν, να ακολουθείτε μια ρουτίνα τακτικά και περιμένετε αποτελέσματα μετά από 3-4 χρήσεις και προοδευτικά η επιδερμίδα σας θα είναι συνεχώς φωτεινή ελαστική και χωρίς ρυτίδες..

Δράσεις που συμπληρώνουν τον ορό της βιταμίνης C
Η βιταμίνη C είναι συμβατή με τις περισσότερες δραστικές ουσίες, αν και λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται ως gel προσώπου ή ορός. Μιλώντας για τα ενεργά συστατικά, το Υαλουρονικό Οξύ και η Νιασιναμίδη είναι τα δύο πιο ενδεδειγμένα συστατικά που συνδυάζονται με τη βιταμίνη C. Λόγω της ιδιότητάς τους να κάνουν πολλές εργασίες, αυτά τα συστατικά ηρεμούν το δέρμα κάθε τύπου.

Το δίδυμο της βιταμίνης C και του υαλουρονικού οξέος λειτουργεί καλά για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα.

Ωστόσο, η νιασιναμίδη και η βιταμίνη λειτουργούν καλά σε ώριμες και θαμπές επιδερμίδες. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε έναν συνδυασμό αυτών των συστατικών στον ορό ή την κρέμα για μια απλοποιημένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Για μια λεπτή ρουτίνα περιποίησης, είναι σημαντικό να καλύψετε το δέρμα σας με ενυδατική κρέμα και SPF.

Το ήξερες?

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης δέρματος με βιταμίνη Α ή με βάση τη ρετινόλη μαζί με βιταμίνη C.
Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αγοράζετε ορό βιταμίνης C

Πριν χρησιμοποιήσετε τον ορό βιταμίνης C, διαβάστε την ετικέτα των προϊόντων για να μάθετε τη συγκέντρωση της βιταμίνης C στο προϊόν. Ενώ κάποιοι προτιμούν συγκέντρωση 10%, άλλοι λένε ότι το 20% είναι ιδανικό. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι υψηλότερη συγκέντρωση αυτού του θρεπτικού συστατικού (πάνω από 20%) μπορεί να ερεθίσει τα κύτταρα του δέρματος.

Έτσι, δεν πρέπει ποτέ να υπερβείτε τη συγκέντρωση του 20%. Εάν ένας ορός είναι γεμάτος με συγκέντρωση 10-20%, μπορείτε να περιμένετε βελτίωση στο δέρμα σας σε 3-4 εβδομάδες. Αυτό ισχύει μόνο εάν δεν είστε ευαίσθητοι σε αυτό και ακολουθείτε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα περιποίησης δέρματος.

Οφέλη από τον ορό προσώπου με βιταμίνη C
Ενυδατικά συστατικά
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλοι επιθυμούν ενυδατωμένο δέρμα. Έτσι, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε την παρουσία ενυδατικών συστατικών στον ορό που αγοράζετε. Είναι καλύτερο να σημειώσετε τη σύνθεση του ορού πριν αγοράσετε. Η βιταμίνη C μπορεί να στεγνώσει λίγο το δέρμα, και ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να υπάρχουν ενυδατικά στοιχεία στη σύνθεση. Συστατικά όπως η Γλυκερίνη, το Squalane, το Gotu Kola κ.λπ., θα σας βοηθήσουν να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τον ορό της βιταμίνης C που έχετε επιλέξει.

Σταθεροποιητικά συστατικά
Η βιταμίνη C είναι ένα ασταθές συστατικό και, ως εκ τούτου, οξειδώνεται γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως ή στον αέρα. Έτσι, ενώ φέρνετε στο σπίτι τον ορό βιταμίνης C, θα πρέπει πάντα να εστιάζετε στη σύνθεση των προϊόντων. Η προσθήκη συστατικών όπως η βιταμίνη Ε, το φερουλικό οξύ ή ενεργά φυτικής προέλευσης όπως η νιασιναμίδη είναι επιτακτική για τη σταθεροποίηση της βιταμίνης C.

Το ήξερες?

Μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά του προϊόντος πριν το αγοράσετε. Θα πρέπει να προσέχετε το χρώμα, τη μυρωδιά ή την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Τίποτα δεν είναι πιο καταπραϋντικό από το να χρησιμοποιεί κανείς τις ευλογίες της Μητέρας Φύσης για την περιποίηση της επιδερμίδας του. Αν σας αρέσουν τα φυτικά συστατικά, το δέρμα σας θα βρίσκει πάντα τρόπους να αποκαθιστά την ποιότητά του. Για παράδειγμα, ο ορός βιταμίνης C με φυσικά συστατικά θα ήταν πάντα απαλός στο δέρμα και θα επιταχύνει τη λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

Τα οφέλη του ορού βιταμίνης C
Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου
Το σώμα μας έχει μια δομική πρωτεΐνη που ονομάζεται κολλαγόνο. Υποστηρίζει την ευλυγισία και την ελαστίνη του δέρματος και το προστατεύει από την ανάπτυξη προβλημάτων όπως τα πόδια της χήνας, οι λεπτές γραμμές ή το χαλαρό δέρμα. Ωστόσο, με τον καιρό, η παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα μας γίνεται πιο αργή, με αποτέλεσμα το δέρμα να γερνάει γρήγορα. Η τακτική χρήση της βιταμίνης C βοηθά στην επιτάχυνση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη λύση για τη γήρανση και τη θαμπάδα.

Βοηθά στην υπερμελάγχρωση
Υπερμελάγχρωση και σημάδια ακμής σχηματίζονται λόγω ηλιακού εγκαύματος, μέλασμα, κηλίδων γήρανσης, σπυράκια κ.λπ. Η ανάπτυξη τέτοιων σημαδιών προκαλείται συχνά λόγω υπερβολικής παραγωγής μελανίνης στο δέρμα. Η εφαρμογή της βιταμίνης C σε βρεγμένο δέρμα βοηθά στην αναστολή της επιπλέον μελανίνης στο δέρμα μας και προάγει την ομοιόμορφη επιδερμίδα. Λειτουργεί έτσι ως καλύτερη εναλλακτική λύση για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων και της υπερμελάγχρωσης.

Λάμψη δέρματος
Ανάμεσα σε όλες τις αξιοσημείωτες χρήσεις του ορού προσώπου με βιταμίνη C , οι περισσότεροι από εμάς τον εμπιστευόμαστε λόγω των λαμπρυντικών του ιδιοτήτων. Πολλές μελέτες αποκάλυψαν ότι η βιταμίνη C καταπολεμά τη θαμπάδα και διαχειρίζεται την υπερμελάγχρωση για να λειάνει την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος. Ωστόσο, η τακτική χρήση του και με μια ρουτίνα CTM είναι σημαντική. Η τοπική εφαρμογή βοηθά στη μείωση της θαμπάδας ή της ερυθρότητας του δέρματος, δίνοντας μια πιο λαμπερή όψη.

Ρυθμίζει την παραγωγή λαδιού
Η βιταμίνη C είναι το καλύτερο συστατικό για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι στο δέρμα για να μειώσει την ασυνήθιστη λάμψη του προσώπου. Είναι γνωστό ότι δρα στη λιπαρότητα και εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα. Διεισδύει βαθιά για να καθαρίσει το λάδι από τους πόρους και βοηθά με τα μαύρα στίγματα καθώς και τα λευκά στίγματα. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι αλλά και SPF μετά τη χρήση του ορού βιταμίνης C.

Ενυδατώνει το δέρμα
Η επιδερμίδα μας αρχίζει να στεγνώνει χωρίς επαρκή υγρασία, οδηγώντας σε φαγούρα και φολιδωτό δέρμα. Έτσι, μια ώθηση ενυδάτωσης είναι απαραίτητη για το δέρμα μας για να διατηρήσει τη λάμψη της εξωτερικής επιφάνειας. Η βιταμίνη C είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι αναζωογονεί το επίπεδο υγρασίας στο δέρμα για να το διατηρήσει σφριγηλό και λείο.

Η βιταμίνη C αυξάνει τη στάθμη του νερού στο δέρμα και το εμποδίζει να στεγνώσει συχνά. Η τακτική εφαρμογή αυτού του θρεπτικού συστατικού βελτιώνει σημαντικά την υφή του δέρματος και μειώνει την ξηρότητα.

Λειτουργεί ως αντηλιακό
Εκτός από την πιο ενδεδειγμένη λύση για την αντιγήρανση και την επανόρθωση του δέρματος, η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UVA και UVB. Δημιουργεί μια παχιά ασπίδα στο δέρμα και, έτσι, παρέχει ολιστική προστασία του δέρματος. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η βιταμίνη C απωθεί ουσίες που μπορεί να βλάψουν το δέρμα. Επιπλέον, λειτουργεί καλύτερα όταν στρώνεται με SPF. Επομένως, φροντίστε να μην αφήσετε ποτέ να περάσει μια μέρα χωρίς την ημερήσια δόση βιταμίνης C και SPF.

Το ισχυρό δίδυμο της βιταμίνης C και της νιασιναμίδης λειτουργεί αποτελεσματικά για να αψηφά την πρόωρη γήρανση και τη θαμπάδα και εξασθενίζει την υπερμελάγχρωση. Επιπλέον, καταπολεμά τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τις λεπτές γραμμές. 

 

Οφέλη του ορού βιταμίνης C

Βιταμίνη C: Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που εξουσιοδοτεί το δέρμα να καταπολεμά τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι μια δοκιμασμένη λύση για την εξάλειψη της θαμπάδας, των κηλίδων γήρανσης και των νεκρών στοιβάδων του δέρματος, δίνοντας πιο φωτεινή υφή στο δέρμα.

Χρησιμοποιήστε το για να προετοιμάσετε το δέρμα σας για μια ενυδατική κρέμα προσώπου
Χρησιμοποιήστε το ως προϊόν που τονώνει τη λάμψη το πρωί
Χρησιμοποιήστε το για αναζωογόνηση των βαθύτερων ιστών του δέρματος
Χρησιμοποιήστε το για θεραπεία λεύκανσης και σύσφιξης
Χρησιμοποιήστε το για να επαναφέρετε τη σφριγηλότητα και το επίπεδο ενυδάτωσης του δέρματος
Χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε μια δροσερή εμφάνιση.
Χρησιμοποιήστε το για θεραπεία μείωσης των σκοτεινών κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι αχαλίνωτη στη βιομηχανία ομορφιάς εδώ και χρόνια. Λόγω του ευρέος φάσματος των πλεονεκτημάτων ομορφιάς του, έχει δημιουργήσει σάλο μεταξύ των beauty influencers. Ενώ αγοράζετε έναν ορό βιταμίνης C για το δέρμα σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα συστατικά του είναι θρεπτικά, σταθεροποιητικά και φυσικά. Είτε εκμεταλλεύεστε τα οφέλη της βιταμίνης C χρησιμοποιώντας ένα scrub προσώπου ή έναν ορό, θα πρέπει πάντα να επιλέγετε ασφαλή, απαλά και χωρίς τοξίνες προϊόντα περιποίησης δέρματος. Εάν ο ορός σας αρχίσει να μυρίζει ξίδι, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στο δέρμα σας.

Συχνές ερωτήσεις
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ορό βιταμίνης C στο πρόσωπο τη νύχτα;
Δείτε πώς να συμπεριλάβετε τη βιταμίνη C στη νυχτερινή σας ρουτίνα. Καθαρίστε τις ακαθαρισίες  από το δέρμα σας χρησιμοποιώντας ένα πλύσιμο προσώπου χωρίς θειικά άλατα . Στη συνέχεια, ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα ενυδατικό τονωτικό και πιέστε μερικές σταγόνες ορού στην παλάμη σας. Τώρα απλώστε το προϊόν σε όλο το πρόσωπό σας και ανακατέψτε το χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Τέλος, κλειδώστε τα οφέλη του ορού εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα ή κρέμα νύχτας.

Πότε να χρησιμοποιήσετε ορό βιταμίνης C;
Οι ειδικοί ομορφιάς προτείνουν να χρησιμοποιείτε ορό βιταμίνης C το πρωί πριν βγείτε έξω. Επειδή η βιταμίνη C τείνει να οξειδώνεται όταν εκτίθεται στον αέρα συνιστάται να δώσετε στον ορό λίγο χρόνο για να απορροφηθεί από το δέρμα και μετά να χρησιμοποιήσετε SPF πριν φύγετε από το σπίτι. Ωστόσο, λειτουργεί καλά και τη νύχτα καθώς βοηθά στην αποκατάσταση, ενυδάτωση και λείανση της υφής του δέρματος.

Serum βιταμίνης C

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr