Δεν έχει μόνο το σώμα ανάγκη από ξεκούραση – Τα 7 είδη ανάπαυσης που χρειάζεσαι για να είσαι υγιής

Δεν έχει μόνο το σώμα ανάγκη από ξεκούραση – Τα 7 είδη ανάπαυσης που χρειάζεσαι για να είσαι υγιής

Δεν έχει μόνο το σώμα ανάγκη από ξεκούραση – Τα 7 είδη ανάπαυσης που χρειάζεσαι για να είσαι υγιής

Η ξεκούραση από μέσα προς τα έξω και αντίστροφα είναι υψίστης σημασίας για να νιώθεις καλά. Από την κορυφή ως τα νύχια!

Μετά από μια περίοδο τεράστιας έντασης, προσπάθειας, άγχους, αγωνίας, τρεξίματος, είναι λογικό να νιώθεις εξαντλημένη. Σίγουρα σωματικά ή έτσι νομίζεις, για την ακρίβεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχεις ανάγκη από ξεκούραση, από ανάπαυση και όταν αναφέρεσαι αυτές τις λέξεις συνήθως εσύ εννοείς την κατάσταση στην οποία θέλεις να επέλθει το σώμα σου.

Δεν είναι, όμως, έτσι ακριβώς τα πράγματα! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει μόνο η σωματική ανάπαυση, αλλά ακόμη 6 είδη ξεκούρασης, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για να είσαι υγιής και ισορροπημένη τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Πάμε να τα δούμε;

Όχι δουλειά και στα ρεπό σου – Πώς θα ξεκουράζεσαι πραγματικά τις μέρες που δεν δουλεύεις

Τα 7 είδη ξεκούρασης που πρέπει να γνωρίζεις

Σωματική ανάπαυση

Οκ, αυτό το είδος ξεκούρασης το ξέρεις καλά. Μιλάμε για τον ύπνο και τη χαλάρωση του σώματος, η οποία μπορεί να επέλθει απλά με μια βόλτα με φίλους, με την ανάγνωση ενός βιβλίου στο κρεβάτι ή με το να κοιτάς το ταβάνι κάνοντας το απόλυτο τίποτα.

Ψυχική ανάπαυση

Έχει να κάνει με το pause που θα πατήσεις στον εγκέφαλο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Να σταματήσεις να σκέφτεσαι ό,τι αφορά τη δουλειά, ό,τι σε ταλαιπωρεί και σε στενοχωρεί και να κάνεις μόνο θετικές σκέψεις.

Κοινωνική ανάπαυση

Η κοινωνική ανάπαυση έχει να κάνει με την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ τού να είσαι δίπλα σε άλλους, στους αγαπημένους σου, και να φροντίζεις να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. Εάν κάνεις, λοιπόν, πάρα πολλά- από πολλή δουλειά, άπειρες συναντήσεις με φίλους και οικογένεια, χόμπι και άλλα- μήπως ήρθε η ώρα να πατήσεις ένα pause;

Πνευματική ανάπαυση

Η πνευματική ανάπαυση αφορά το ψάξιμο, την εσωτερική αναζήτηση από πλευράς σου για να συνειδητοποιήσεις αν υπάρχει νόημα σε όλα αυτά που κάνεις.

Δημιουργική ξεκούραση

Η δημιουργική ξεκούραση έχει να κάνει με το «παιχνίδι». Παιχνίδι μπορεί να είναι λίγη ώρα που θα αφιερώσεις στη ζωγραφική ή σε μια κατασκευή και θα «καθαρίσει» πραγματικά το μυαλό σου.

Αισθητηριακή ανάπαυση

Η αισθητηριακή ανάπαυση συνδέεται με το περιβάλλον, με τους θορύβους που ακούς από τον δρόμο, με την τηλεόραση, με τις συνεχείς ειδοποιήσεις στο κινητό. Αν νιώθεις καταβεβλημένη, κουρασμένη, εξαντλημένη, κάνε ασκήσεις αργής αναπνοής, ή μια βόλτα στη φύση και βίωσε την απόλυτη εμπειρία αισθητηριακής ανάπαυσης.

Συναισθηματική ξεκούραση

Η συναισθηματική ξεκούραση έχει να κάνει με το ενδιαφέρον για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας. Επηρεάζει, δηλαδή, την ικανότητά σου να συνδέεσαι με τους άλλους και με τον εαυτό σου με υγιή τρόπο.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr