Χαλάρωση στην επιδερμίδα του προσώπου; Η συμβουλή για να γίνει παρελθόν

Χαλάρωση στην επιδερμίδα του προσώπου; Η συμβουλή για να γίνει παρελθόν

Το step που δεν πρέπει να ξεχνάς για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου!

 

Χαλάρωση στην επιδερμίδα του προσώπου; Η συμβουλή για να γίνει παρελθόν
Cover photo:@iStock

Όταν μιλάμε για την επιδερμίδα του προσώπου- και όχι μόνο- η ελαστικότητα είναι ένα από τα στοιχεία που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να χάσουμε με το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αν έχουμε καλά γονίδια ή όχι. Για την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας, σημαντικό ρόλο παίζουν σίγουρα και η διατροφή, οι συνήθειες στη καθημερινότητά μας, αλλά και η χρήση συγκεκριμένων δραστικών προϊόντων για τη skincare ρουτίνα μας.

Κι, όμως, ενώ η γήρανση της επιδερμίδας μας με το πέρασμα του χρόνου είναι αναπόφευκτη και έτσι οι ρυτίδες είναι φυσιολογικές, υπάρχουν ορισμένα μυστικά στη περιποίηση του δέρματος που μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην απόκτηση μιας πιο νεανικής λάμψης σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρισκόμαστε. Το κλειδί είναι να στοχεύσουμε στη πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Έτσι, θα καταφέρουμε να σταματήσουμε και τη χαλάρωση του δέρματος που παρατηρούμε για πρώτη φορά. Ποια είναι, λοιπόν, η SOS;

Για να διατηρήσουμε σε κάθε περίπτωση το δέρμα μας λαμπερό, υγιές και νεανικό, η καθημερινή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Αφου έχουμε δημιουργήσει, λοιπόν, μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης για τον εαυτό μας, δεν παραλείπουμε πότε την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός μας. Αυτό, μπορεί αμέσως να βοηθήσει την επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο ελαστική και πιο λαμπερή. Ποιες είναι όμως, οι ενυδατικές κρέμες στις οποίες πρέπει να στοχεύουμε για να πάμε ενάντια στη χαλαρή επιδερμίδα; Η δερματολόγος, Dr. Anna Chacon, MD, τα εξηγεί όλα, δώσε προσοχή!

1# Επιλέγουμε μια μη φαγεσωρογόνο ενυδατική κρέμα

Όταν ψάχνουμε για μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα, η Anna Chacon συνιστά μια επιλογή με βάση το νερό που δεν περιέχει έλαια (συχνά χαρακτηρίζεται ως «τζελ»). «Οι ενυδατικές gel κρέμες δεν περιέχουν λάδια και βασίζονται κυρίως σε υγραντικά στοιχεία με αναζωογονητικά οφέλη», εξηγεί, τονίζοντας ότι αυτό το είδος ενυδατικής κρέμας δεν θα προσθέσει επιπλέον λάδι στο φυσικά λιπαρό δέρμα και επίσης δεν θα φράξει τους πόρους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κάποια δερματική έξαρση. «Αυτές οι ενυδατικές κρέμες είναι επίσης καλές και για τις επιδερμίδες με τάση ακμής», προσθέτει. Μια ακόμα λέξη-κλειδί που πρέπει να προσέχουμε όταν διαλέγουμε ενυδατικές κρέμες, σύμφωνα με τη skin expert, είναι η «μη φαγεσωρογόνος». Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν θα οδηγήσει σε φραγμένους πόρους.

#2 Επιλέγουμε ενυδατικές κρέμες χωρίς πρόσθετα αρώματα

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός μας, η Anna Chacon μας συμβουλεύει να επιλεξουμε μια ενυδατική κρέμα που δεν έχει πρόσθετα αρώματα, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα, να προκαλέσει σπασίματα ή ακόμη και ξεφλούδισμα στις ήδη ξηρές επιδερμίδας. «Για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, αναζητήστε ενυδατικές κρέμες χωρίς άρωμα, χωρίς parabens και πρόσθετους ερεθιστικούς παράγοντες», συνιστά η ίδια.

elle.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr