Λίπος στο πρόσωπο: Οκτώ αποτελεσματικοί τρόποι για να το μειώσετε

Λίπος στο πρόσωπο: Οκτώ αποτελεσματικοί τρόποι για να το μειώσετε

Πώς μπορείτε να μειώσετε το λίπος στο πρόσωπο με φυσικούς τρόπους;

Θέλετε να χάσετε λίπος από τα μάγουλα ή το πηγούνι; Εκτός από παρεμβατικές μεθόδους μπορείτε να χάσετε το λίπος στην περιοχή του προσώπου μέσα από τις καθημερινές σας συνήθειες.

Κάντε ασκήσεις προσώπου

Οι ασκήσεις προσώπου είναι πολύ δημοφιλείς για την ενυδνάμωση των μυών του προσώπου και για την πρόληψη της πρόωρης γήρανση. Έρευνες, μάλιστα, δείχνουν ότι οι ασκήσεις του προσώπου μπορούν να μειώσουν το λίπος στην περιοχή, κάνοντάς σας να δείχνετε πιο αδύνατες.

5 Face Exercises You’d Wish You Had Known Sooner
Παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε ασκήσεις προσώπου που μπορείτε να κάνετε καθημερινά στο βίντεο που ακολουθεί.

 

 

Κάντε ασκήσεις cardio

Ένας από τους συνηθέστερους λόγους συσσώρευσης λίπους στο σώμα είναι η αύξηση του σωματικού βάρος. Χάνοντας βάρος θα πετύχετε και τη μείωση λίπους συνολικά στο σώμα, άρα και στο πρόσωπο. Από τις ασκήσεις που προτείνονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι ασκήσεις cardio.

Cardio ή αερόβια γυμναστική ονομάζονται οι ασκήσεις οι οποίες αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό. Για απώλεια βάρους και καύση λίπους οι ειδικοί προτείνουν τα 150-300 λεπτά ασκήσεις την εβδομάδα, το οποίο μεταφράζεται se 20-40 λεπτά cardio τον μήνα.

Πίνετε περισσότερο νερό

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική για την υγεία και καθοριστική για την εύκολη καύση λίπους. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση νερού παρατείνει την αίσθηση κορεσμού άρα βοηθά στην απώλεια βάρους. Έρευνα επίσης, έδειξε ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα, θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες στο ίδιο το γεύμα.

Άλλη έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση νερού αυξάνει τον μεταβολισμό, άρα και τον αριθμό θερμίδων που καίτε μέσα στη μέρα.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ είναι ένας από τους πιο συνήθεις λόγους για τη συσσώρευση λίπους και το φούσκωμα. Το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες και έχει μηδενική διατροφική αξία. Είναι επίσης διουρητικό, το οποίο σημαίνει ότι αφυδατώνει τον οργανισμό.

Τέλος, κάποιες έρευνες δείχνουν επίσης ότι το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα συγκεκριμένων ορμονών που σχετίζονται με την όρεξη για φαγητό και την πείνα.

Μειώστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες στη διατροφή σας

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως είναι τα μπισκότα, τα μακαρόνια, τα κρουασάν κ.α. όταν καταναλώνονται σε μεγάλη συχνότητα μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση βάρους. Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 277 γυναίκες έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων έχει συσχετιστεί με τον αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας και τη συσσώρευση κοιλιακού λίπους.

Portrait Of Adult Beautiful Woman Eating Cookie In Morning Breakfast In The Bedroom – Home Or Hotel
Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία του οργανισμού και βοηθά στη μείωση του λίπους από το πρόσωπο. Η έλλειψη ύπνου, αντίθετα, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, γνωστή και ως ορμόνη του άγχους. Τα υψηλά επίπεδα της κορτιζόλης έχουν αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, μεταξύ των οποίων και η αύξηση του σωματικού βάρους.

Εντάξτε στη διατροφή σας περισσότερες φυτικές ίνες

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους να μειώσετε το λίπος στην περιοχή του προσώπου είναι να αυξήσετε την κατανάλωση φυτικών ινών.

Οι φυτικές ίνες δεν απορροφούνται αμέσως από τον οργανισμό μετά την κατανάλωση. Αντιθέτως, η διαδικασία της πέψης γίνεται σταδιακά με αποτέλεσμα να παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού για περισσότερη ώρα.

Περιορίστε την κατανάλωση νατρίου

Η βασική πηγή καλίου στη διατροφή των περισσότερων είναι το αλάτι. Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα υπερκατανάλωσης καλίου είναι το φούσκωμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο του προσώπου και γενικά φούσκωμα.

*Με πληροφορίες από healthline.com

www.mothersblog.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr