Το καλάθι του νοικοκυριού: Η διαιτολόγος προτείνει 3 υγιεινές και γρήγορες συνταγές

Το καλάθι του νοικοκυριού: Η διαιτολόγος προτείνει 3 υγιεινές και γρήγορες συνταγές

Από την Αλεξάνδρα Γαβαλά, κλινική αθλητική διαιτολόγο (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και προπονήτρια (@mednutri_alex)

Το καλάθι του νοικοκυριού μπαίνει με δειλά βήματα στη ζωή μας και όλοι προσπαθούμε να σκεφτούμε πώς και εάν μπορούμε να εντάξουμε τα προϊόντα που περιλαμβάνει στη διατροφή μας. Η καλή ποιότητα στο γεύμα μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους γευστικούς και όχι επιβαρυντικούς. Οι παρακάτω εύκολες γρήγορες και θρεπτικές επιλογές γευμάτων είναι για όλη την οικογένεια και απαντούν στο ερώτημα “τι να μαγειρέψω σήμερα”.

Ανοιχτό σάντουιτς με ομελέτα

Υλικά για 2 μερίδες

4 ασπράδια και 1 ολόκληρο αβγό
50 γρ. κίτρινο τυρί light σε λωρίδες
2 φέτες ψωμί του τοστ προζυμένιο ή απλό σίτου
2 κ.γ. χυμό ντυμάτας
2 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Χτυπάμε τα αβγά και τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν πήξει λίγο προσθέτουμε το τυρί. Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια φέτα πάριζα για κάθε φέτα ψωμί.

Στο μεταξύ φρυγανίζουμε 2 φέτες ψωμί του τοστ και αλείφουμε κάθε φέτα με 1 κ.γ. χυμό ντομάτας και φρεκοστριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με ελάχιστο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Μοιράζουμε την ομελέτα στις δύο φέτες και προαιρετικά συμπληρώνουμε με φύλλα ρόκας.

Κοκκινιστό ψάρι με πράσινα λαχανικά στο φούρνο
1 συσκευασία βακαλάος ή πέρκα κατεψυγμένα
1 συσκευασία 500 γρ. λαχανικά κατεψυγμένα (αρακά ή μπάμιες)
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας ελαφρώς συμπυκνωμένος
4 + 4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Ξεπαγώνουμε το ψάρι και το μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά που θα έχουμε επίσης ξεπαγώσει.

Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, περιχύνουμε με τις άλλες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

Γιαουρτογλυκό σοκολάτας με βάση φρυγανιά
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0-2% λιπαρά
2 κ.γ. κακάο σκόνη
5 φρυγανιές
1 μπανάνα ώριμη
Ανακατεύουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το κακάο και τη μπανάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σπάμε τις φρυγανιές και τις στρώνουμε σαν βάση μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ή σε περισσότερα μικρά. Μεταφέρουμε το μείγμα του γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και κανέλα.

Σερβίρουμε αμέσως.

www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr