ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΛΕΜΟΣ

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΛΕΜΟΣ

Παρακάτω βρείτε απλά διορθωτικά μέτρα που θα σας βοηθήσουν να καταπραΰνετε με φυσικό τρόπο τον πόνο.

Σημείωση: Μην δίνετε μέλι μόνο του ή με άλλο τρόπο σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Γαργάρα με χλιαρό νερό και αλάτι:

 Οι γαργάρες με αλμυρό νερό  είναι μια παλιά ιστορία και πρόκειται για θεραπεία πονόλαιμου που μπορείτε να κάνετε ευκολα στο σπιτι ανεξάρτητα από τι τον προκαλεί.

Σε περίπτωση ερεθισμού, οι βλεννογόνες μεμβράνες ειναι πρησμένες με φλεγμονή και οι γαργάρες με αλατόνερο μπορούν να μειώσουν αυτό το πρήξιμο. Βοηθούν  επίσης στο ξέπλυμα της περίσσειας βλέννας και επιτρέπουν την απελευθέρωση της βουλωμένης μύτης .

Θα χρειαστεί …
-1 φλιτζάνι ζεστό νερό
-½ κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό. Αναμείξτε καλά το αλάτι. Καντε Γαργάρα. Επαναλάβετε 3 φορες στη διάρκεια της ημέρας, όπως απαιτείται, όχι όμως περισσότερο καθώς υπάρχει κίνδυνος στην υπερβολική συχνότητα να στεγνώσει ο υγιής μαλακός ιστός και να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Απολαύσετε ένα ζεστό τσάι με αλκοόλ

 -Το μέλι και λεμόνι καταπραΰνει το λαιμό σας, ενώ το αλκοόλ σας βοηθά να κοιμηθείτε.

Θα χρειαστεί …
-2 κουταλιές του γλυκού μπέρμπον ή ουίσκι (προαιρετικό, δεν συνιστάται)
-1 κουταλιά της σούπας μέλι, ή περισσότερο για να δοκιμάσετε
-200 ml ζεστό νερό
-1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
-1 φέτα φρέσκο ​​λεμόνι (προαιρετικά)

Οδηγίες
Ρίχνουμε το αλκοόλ σε μια μεγάλη κούπα. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το κουτάλι στο κούπα. Ρίχνουμε το ζεστό νερό στην κούπα, φροντίζοντας να καθαρίζει ταυτόρχονα το τελευταίο κομμάτι του μελιού από το κουτάλι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γινει ζεστό, αλλά οχι βραστό (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε την φετα λεμόνι και απολαύσετε.

Ποτό με μηλοξυδο

Τα υψηλά επίπεδα της οξύτητας του ξιδιού μπορεί να σκοτώσουν τα βακτήρια και όταν το μηλόξιδο αναμιγνύεται με το μέλι μπορεί να απαλύνει τον πόνο στο λαιμό.

Θα χρειαστεί …
-1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
-1 κουταλιά της σούπας μέλι
-1 φλιτζάνι πολύ ζεστό νερό

Οδηγίες
Ανακατεύουμε το μηλοξυδο και το μέλι σε πολύ ζεστό νερό. Πιε΄τε ενώ είναι ακόμα ζεστό!

Ή

Εάν δεν θέλετε να το καταπιείτε (και έχει  έντονη γεύση για τα γούστα σας) δοκιμάσετε να βάλετε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο  και ανακατέψτε το με ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Κάντε γαργάρα με αυτό το παρασκεύασμα μία φορά την ημέρα.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια φυσική θεραπεία που μπορεί να διώξει τον πόνο στο λαιμό και να καταπολεμήσει τις μολύνσεις ειδικά στην περίπτωση που η περιοχή του λαιμού  είναι οδυνηρά πρησμένη. Ο λόγος έγκειται στο στοιχείο allicin του σκόρδου, μια ένωση η οποία μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν το πρήξιμο και την καταπολέμηση των μικροβίων, τα οποία με την σειρά τους πυροδοτούν τον πόνο και τον ερεθισμό.

Θα χρειαστεί …
-1 φρέσκο ​​σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε φέτες κατά το ήμισυ

Οδηγίες
Τοποθετήστε 1 κομμάτι σκόρδο σε κάθε μάγουλο, και  στριφογυρίστε το  σαν μια σταγόνα νερο. Περιστασιακά λιώστε το στα δόντια σας για να απελευθερώσει το στοιχείο allicin- δεν υπάρχει καμία ανάγκη να το δαγκώσετε. Δοκιμάστε αυτή την πρακτική μία φορά την ημέρα. Το σκόρδο αποτελεί ισχυρή φυσική αντιβίωση και επιταχ΄ύνει την ανάρρωση.

Ατμός

Μπορεί να ανακοφίσει απο τον πονόλαιμο, ιδιαίτερα αν πονάει λόγω της ξηρότητας

Θα χρειαστεί …
-1 μπολ μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους
– ζεστό νερό για να γεμίσετε το μπολ περίπου στα μισά
-1 πετσέτα μπάνιου ή μια πετσέτα παρόμοιου μεγέθους
ελαιο Ευκάλυπτου (προαιρετικό)

Οδηγίες
Βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το ρίχνουμε στο μπολ μας. Σκεπάστε με την πετσέτα πάνω το κεφάλι σας για να δημιουργήσετε μια τέντα για τον ατμό. Προσθέστε μερικές σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου, αν θέλετε να γίνει πιο χαλαρωτικό.

ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ

Το πόσιμο ζεστό νερό με πιπέρι καγιέν, μπορεί πραγματικά να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.Το Cayenne (και άλλες καυτερές πιπεριές) έχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη η οποία ανακουφίζει προσωρινά τον πόνο,  όπως  κάνει και  η ασπιρίνη . Το πετυχαίνει αυτό με το να εμποδίζει την ουσία Ρ, να μεταδίδει τα σήματα πόνου στον εγκέφαλό σας. Έτσι, η δυσφορία και η πίεση από τον πονόλαιμο  αραιώνει.

Θα χρειαστεί …
-1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
-1 φλιτζάνι βραστό νερό
-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οδηγίες
Προσθέστε 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Ανακατέψτε το μέλι, και περιμένετε έως ότου το μείγμα γίνει ζεστό-αλλά όχι καυτό, πίνετε όλη την ημέραι. Αν είστε ευαίσθητοι στο μπαχαρικό, μειώσετε το πιπέρι σε μόλις 1/8 του ένα κουταλάκι του γλυκού.

Τσάι απο γλυκόριζα

Πίνοντας τσάι γλυκόριζα την ρίζα, μπορείτε να πάρετε με φυσικό τρόπο ανακούφιση για τον πονόλαιμο σας. Οι αντι-ιικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες της γλυκόριζας θα βοηθήσει να μειωθεί το οίδημα και ο ερεθισμός ενώ θα απαλύνει τις μεμβράνες βλέννας στο λαιμό σαςΗ παρακάτω συνταγή έχει μερικά επιπλέον συστατικά για να κάνει αυτό στο σπίτι μια θεραπεία για τον πονόλαιμο γεύση

Θα χρειαστεί …
-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξηρό γλυκόριζα ρίζα
-1/2 φλιτζάνι κανέλα
-2 κουταλιές της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα
-1/2 φλιτζάνι χαμομήλι

Οδηγίες
Ανακατέψτε τα όλα σε ένα μπολ καλά. Βάλτε τα σε ένα γυάλινο βάζο μακριά από το φως και τη θερμότητα. Για την προετοιμασία του τσαγιού, συνδυάστε 3 κουταλιές γεμάτες από το μίγμα των υλικών σας και βάλτε τα μαζί σε 2,5 φλιτζάνια κρύο νερό σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει το νερό με τα βότανα βράση σε μέτρια φωτιά, μετα μειώνουμε τη θερμότητα στο χαμηλό, και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Περάστε το απο σουρωτήρι ρίξτε το σε μια μεγάλη κούπα  και απολαύσετε το γουλιά γουλιά.

Υγρά πολλά υγρά όλη μέρα

Θα χρειαστεί …

-Νερό, χυμό πορτοκαλιού, περισσότερο νερό, τσάι από βότανα, και οτιδήποτε άλλο υγρό που κρίνετε κατάλληλο (θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ και η καφεΐνη.)

 

Κάντε με μαγειρική σόδα “Τσάι”

Η Μαγειρική σόδα είναι  μια απλή, άμεση και αποτελεσματική θεραπεία για τον πονόλαιμο.  Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξόντωση των μικροβίων τα οποία βρίσκονται στο λαιμό σας. Έχει επίσης ένα ελαφρώς αλκαλικό pH-αυτό το στοιχείο καταπραΰνει τους ερεθισμούς , τα εξανθήματα, και θα ενεργήσει ιαματικά στους πρησμένους ιστούς του λαιμού σας δίνοντας ώθηση στον οργανισμό σας. .

Θα χρειαστεί …
-1 φλιτζάνι πολύ ζεστό νερό
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού ή λίγο λιγότερο μαγειρική σόδα

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να είναι πολύ ζεστό, αλλά όχι τόσο ζεστό που δεν μπορείτε να το πιείτε. Αναμίξτε σε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού ή λίγο λιγότερο σόδα, ανακατεύουμε, και να ελέγξετε τη θερμοκρασία του. Ρίξτε λίγο από το υγρό στο λαιμό σας, αφήστε το να καθίσει για μια στιγμή, στη συνέχεια, κάντε γαργάρες. Κάνετε αυτό δύο φορές στη σειρά 3 φορές την ημέρα.

Με Αγιόκλημα

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο υπήρξε πρόσφατα μια αναβίωση της χρήσης της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (TCM) τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Αυτός ο λόγος είναι ότι πολλές από αυτές τις φυσικές θεραπείες λειτουργούν πραγματικά!

Το αγιοκλημα παρόλο που η ιατρική περίθαλψη έχει αλλάξει και έχει προωθηθεί, συνεχίζει να έχει την ίδια δημοφιλία με τα αρχαία χρόνια. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην άμβλυνση του βήχα, στον πονόλαιμο και στα συμπτώματα της γρίπης. Χάρη στις αντιβακτηριακές του ιδιότητες μπορεί να αποκρούσει τα δυσάρεστα μικροβια στο σύστημά σας. Συν τοις άλλοις,  ξεπλένει τις τοξίνες από το αίμα , και λειτουργεί ως ένα αντι-φλεγμονώδες ώστε να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος των ιστών στον ερεθισμένο και καταπονημένο λαιμό . Για να απολαύσετε τα οφέλη του, απλά ετοιμάσετε στον εαυτό σας ένα φλιτζάνι αχνιστό χειροποίητο τσάι.

Θα χρειαστεί …
-2 φλιτζάνια Αγιόκλημα λουλούδια και φύλλα (φρέσκο ​​είναι καλύτερο)
-1 λίτρο νερό

Οδηγίες
Πάρτε δύο κούπες από τα λουλούδια και τα φύλλα σε ίσα μέρη. Μόλις σιγοβράσουν σε ένα λίτρο βραστό νερό για 10 λεπτά. και προσθέστε το μέλι / λεμόνι, αν θέλετε και απολαύστε.

Γαρίφαλο-το-διεγερτικό-και-αντισηπτικό1
Γαρίφαλο

Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, ιδιαίτερα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική . Ο λόγος που είναι ιαματικό και αποτοξινωτικό με μαγικές ιδιότητες υποστηρίζεται απο τους ειδικούς, ότι οφείλετε στην ευγενόλη -μία ουσία που περιέχουν-. Η ευγενόλη  είναι ένα φυσικό παυσίπονο, και μπορεί να δράσει ως ένα αντι-βακτηριακό φυσικό προιόν. Μασωντας  ολόκληρο το γαρίφαλο θα κυκλοφορήσει αργά η ευγενόλη στον οργανισμό  και αν δεν ανακουφίσει απο τον πόνο, θα δράσει σίγουρα θεραπευτικά για την ενίσχυση της άμυνας.

Θα χρειαστεί …

-Ολόκληρα γαρύφαλλα
-Ένα ποτήρι νερό (προαιρετικό, αλλά θα πρέπει να πίνετε πολλά υγρά ούτως ή άλλως.)

Οδηγίες
Ενα γαρίφαλο ή δύο στο στόμα σας να το πιπιλίζετε μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια το μασάτε. Η κατάποση τους δεν είναι επιβλαβής.

Ζητήστε βοήθεια από το υδρογόνο

Θα χρειαστεί …
-3 τοις εκατό υπεροξείδιο του υδρογόνου {στο φαρμακείο)
-Το νερό
-Ένα φλιτζάνι

Οδηγίες
Ρίξτε ενα καπακι-γεμάτο υπεροξειδίου του υδρογόνου μέσα κούπα σας. Προθέρμανση λίγο το νερό (οχι ζεστό) και αραιώστε το υπεροξείδιο

Γαργάρα καλά και φτύσιμο το υγρό

Ρόδι με φλουδες

Θα χρειαστεί …

-1 ρόδι
-3 έως 4 φλιτζάνια νερό

Ή

1 (Ή περισσότερα) φιάλη χυμό φυσικού ροδιού-προσπαθήσετε να βρείτε βιολογικά / αυτά με τη λιγότερη ή καθόλου ζάχαρη

Οδηγίες
Βράζουμε τις φλούδες για 15 λεπτά ή έτσι σε 3-4 φλιτζάνια νερό (χρόνος και η ποσότητα του νερού μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας.) Πιείτε το τσάι, ή  κάνετε γαργάρες για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα. Περιέχει πολύ φυσική βιταμίνη C καθώς και πολλά θεραπεττικά στοιχεία. Είναι οι σπόροι της ζωής.

Κάντε τσαι απο χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι μια φυσική θεραπεία για τον πονόλαιμο. Με τα συστατικά του μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια, ενώ λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο. Επίσης, έχει αντι-σπασμωδικές ιδιότητες ( βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν), ενώ μπορεί να τους βοηθήσει να ξεκουραστούν. Συνολικά, είναι ένα καταπραϋντικό βότανο θαύμα.

Θα χρειαστεί …
-1 φακελάκι χαμομήλι
-1 κούπα
-1 φλιτζάνι βραστό νερό

Οδηγίες
Όταν το νερό βράσει, ρίχνουμε το χαμομήλι στην κούπα και κατόπιν προσθέστε το σακουλάκι. Σκεπάστε και αφήστε  για 10 λεπτά. Προσθέστε λίγο μέλι και λεμόνι αν σας αρέσει. Πιείτε, όπως απαιτείται.

Ποτό απο Ginger

Το τζίντζερ βοηθάει ενάντια στον πόνο. Λειτουργεί άψογα ως θεραπεία για το κρύωμα αλλά και τον πονόλαιμο. Είναι ένα αποχρεμπτικό, που σημαίνει ότι καθαρίζει τον λαιμό απο βλέννες και τον χαλαρώνει, καθαρίζοντας όλο το αναπνευστικό σύστημα. Αυτό γίνεται εν μέρει επειδή το άρωμά του ανοίγει τα ιγμόρεια . Επίσης, ενισχύει την κυκλοφορία, αυξάνοντας το οξυγόνο στα κύτταρα, αποσύρει την έξαψη από τις τοξίνες, και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Δρα ως αντιφλεγμονώδες, και παλεύει με τα κακά βακτήρια. Μπορείτε να απολαύσετε όλα τα οφέλη τζίντζερ σε ένα ζεστό, καταπραϋντικό, φλιτζάνι τσάι.

Θα χρειαστείτε…

-Νωπή Ρίζα τζίντζερ,
-μέλι
-κοφτερό μαχαίρι ή αν σας βολεύει αποφλοιωτή λαχανικών

-2 έως 3 φλιτζάνια νερό

Οδηγίες
Πλένετε τη ρίζα τζίντζερ καλά. Κόβετε σε μικρά κομμάτια,  σε ένα ξύλο κοπής, και μετά την λιώνετε σε ένα γουδί. Βράζουμε το νερό σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ. Αφήστε το να βράσει για 3-5 λεπτά, στη συνέχεια  λάβετε μια κούπα και πιείτε. Απολαύστε το τσάι σας πολύ ζεστό- προσθέστε λίγο μέλι

Γαργάρες με φασκομηλο

Το φασκόμηλο βοηθά τους ιστούς του σώματος και καταπολεμά το οίδημα. Οι ιστοί στο πίσω μέρος του λαιμού είναι πρησμένοι στο κρυολόγημα και το φασκόμηλο θα  είναι χρήσιμο. Τα φαινολικά οξέα στο φασκόμηλο είναι επίσης γνωστά για την καταπολέμηση των μικροβίων που θα μπορούσε να είναι ο ένοχος ή ένας παράγοντας ο οποίος συμβάλλει στα συμπτώματα σας. Στην περίπτωση αυτή, ένας καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσει κανείς το φασκόμηλο είναι υπό τη μορφή γαργάρας.

Θα χρειαστεί …
-1 φλιτζάνι βραστό νερό
-2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα φασκόμηλου (αποξηραμένα ή φρέσκα)
-1/4 ουγγιά αλάτι

Οδηγίες
Βράζουμε το νερό  και στη συνέχεια το φασκόμηλο σε μια κούπα. Περιμένουμε επι 20 λεπτά.προσθέτουμε το αλάτι, και μετά κάνουμς γαργάρες όπως απαιτείται.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr