Το #1 συμπλήρωμα για να φύγουν οι λιγούρες για ζάχαρη και να χάσετε κιλά πολύ πιο εύκολα

Το #1 συμπλήρωμα για να φύγουν οι λιγούρες για ζάχαρη και να χάσετε κιλά πολύ πιο εύκολα

Οι λιγούρες για κάτι γλυκό, δηλαδή για ζάχαρη, είναι μεγάλος μπελάς στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Είτε προσπαθείτε να αποφύγετε το παγωτό μετά το δείπνο, είτε απλώς προσπαθείτε να μην τσιμπολογήσετε σοκολάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτές οι λιγούρες θα σας κυριέψουν με έναν φαινομενικά αναπόφευκτο τρόπο.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να “καταπνίξετε” αυτές τις λιγούρες για ζάχαρη, φροντίζοντας να λαμβάνετε αρκετά ζωτικά θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Και οι λάτρεις των γλυκών μπορεί να ωφεληθούν από τη γνώση ότι το μαγνήσιο είναι ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα που μπορείτε να πάρετε για να απαλλαγείτε από τις λιγούρες.

Πώς το συμπλήρωμα μαγνησίου μειώνει τις λιγούρες για ζάχαρη
Πρώτον, είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε τι είναι γενικά το μαγνήσιο και σε τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτό το απαραίτητο μέταλλο, το οποίο δεν παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και μπορεί να βρεθεί μόνο σε ορισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα, είναι απαραίτητο για μια πληθώρα λειτουργιών σε ολόκληρο το σώμα.

Το μαγνήσιο είναι χρήσιμο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, την ανάπτυξη των οστών και τη διατήρηση τακτικών μυϊκών συσπάσεων και του καρδιακού ρυθμού. Εάν έχετε έλλειψη μαγνησίου, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα, όπως ναυτία, αδυναμία, ή έμετο.

Μαγνήσιο εναντίον ζάχαρης
Ένα λιγότερο γνωστό πλεονέκτημα του μαγνησίου είναι η ικανότητά του να μειώνει την επιθυμία για ζάχαρη. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, τα άτομα με ανεπάρκεια μαγνησίου λαχταρούν τη σοκολάτα περισσότερο από το συνηθισμένο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σοκολάτας σε μαγνήσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μια τυπική μπάρα σοκολάτας γάλακτος περιέχει έως και 25 γραμμάρια ζάχαρης, η μείωση της επιθυμίας σας για σοκολάτα μπορεί να μειώσει σημαντικά την πρόσληψη πρόσθετης ζάχαρης.

Το μαγνήσιο είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει με την επιθυμία για ζάχαρη και το αίσθημα μεγαλύτερου κορεσμού μετά τα γεύματα.

Πηγές μαγνησίου
Οι καλύτερες διαιτητικές πηγές μαγνησίου περιλαμβάνουν το σπανάκι, το σέσκουλο, τους σπόρους κολοκύθας, το βούτυρο αμυγδάλου και το σκουμπρί. Μπορείτε επίσης να βρείτε μαγνήσιο στο κοτόπουλο, το γιαούρτι, το καστανό ρύζι, το σταρένιο ψωμί και τα όσπρια, αν και αυτά περιέχουν μικρότερες ποσότητες.

Εάν αισθάνεστε ότι μπορεί να έχετε έλλειψη μαγνησίου ή ότι δεν μπορείτε να περιορίσετε τις λιγούρες σας για ζάχαρη, μπορεί να σας ωφελήσει όχι μόνο να τρώτε περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα αλλά και να πάρετε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου.

Προσοχή: ΠΑΝΤΑ πρέπει να αναζητάτε την συμβουλή του γιατρού σας για οποιαδήποτε φάρμακα ή συμπληρώματα παίρνετε.
Μια πιθανή παρενέργεια της λήψης ενός συμπληρώματος μαγνησίου είναι ότι είναι γνωστό ότι δυνητικά παρεμβαίνει σε ορισμένα φάρμακα. Για να αποφύγετε αυτό, μιλήστε με τον γιατρό σας σχετικά με την λήψη μαγνησίου με τα τρέχοντα φάρμακά σας.

Πηγές: https://www.genesismedical.co.za, https://ods.od.nih.gov, https://www.eatthis.com

φωτό: iStock

www.iatropedia.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr