Η #1 συνήθεια για ροφήματα/ποτά, ώστε να μειωθεί το σπλαχνικό λίπος μετά τα 40, σύμφωνα με διαιτολόγους

Η #1 συνήθεια για ροφήματα/ποτά, ώστε να μειωθεί το σπλαχνικό λίπος μετά τα 40, σύμφωνα με διαιτολόγους

Ορισμένοι τύποι σωματικού λίπους είναι πιο επικίνδυνοι από άλλους.

Για παράδειγμα, το λίπος στην κοιλιακή περιοχή, γύρω από τα εσωτερικά όργανα κάτω από το δέρμα, είναι γνωστό ως σπλαχνικό λίπος και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή χοληστερόλη και καρδιακές παθήσεις.

Αν και αυτό μπορεί να μοιάζει πολύ ανησυχητικό, είναι επίσης ανακούφιση να γνωρίζετε ότι η αλλαγή της διατροφής σας και η ενσωμάτωση περισσότερης άσκησης στη ρουτίνα σας μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε το σπλαχνικό λίπος.

Αλλά το σημαντικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι το πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τα καλύτερα τρόφιμα και ποτά που πρέπει να καταναλώνουμε όταν θέλουμε να συρρικνώσουμε το λίπος γύρω από το στομάχι.

Ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης αλκοόλ
Σύμφωνα με ειδικούς διαιτολόγους, όσον αφορά ροφήματα/ποτά, η καλύτερη συνήθεια για να μειωθεί το σπλαχνικό λίπος είναι να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ και να παραμείνετε ενυδατωμένοι όσο το δυνατόν περισσότερο.

“Η πλήρης αποχή από το αλκοόλ μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνήθως οδηγεί σε περισσότερες θερμίδες και λιγότερες καύσεις, ενώ υπάρχει επίσης η προσθήκη ζάχαρης σε μερικά από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ που πολλοί από εμάς πίνουμε σε καθημερινή βάση”, λέει η διαιτολόγος Courtney D’Angelo. “Μάλιστα, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και αλκοόλ όχι απλά αυξάνει το λίπος, αλλά αυξάνει συγκεκριμένα το σπλαχνικό λίπος, οδηγώντας σε μεγαλύτερη περίμετρο μέσης”, προσθέτει η ίδια.

Η διαιτολόγος Lisa Young συμφωνεί, λέγοντας ότι είναι καλύτερο να περιορίσετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλλά “αν το κάνετε, απολαύστε περιστασιακά ένα ποτήρι κρασί με το γεύμα σας, αλλά όχι με άδειο στομάχι”.

Καλή ενυδάτωση
Μια άλλη σημαντική πτυχή της απώλειας του σπλαχνικού λίπους καθώς μεγαλώνετε είναι να παραμένετε σταθερά ενυδατωμένοι.

“Αυξάνοντας την πρόσληψη νερού, θα αρχίσετε να χάνετε βάρος φυσικά λόγω αυξημένης ενέργειας, καλύτερης ενυδάτωσης και περιορισμένης πείνας”, λέει η διαιτολόγος Trista Best.

Μια καλή ιδέα για να πίνετε περισσότερο νερό και με πιο ευχάριστο τρόπο είναι να του δώσετε άρωμα και γεύση με έγχυση φρούτων κάθε τόσο.

“Το νερό με έγχυση φρούτων σας παρέχει σημαντικούς ηλεκτρολύτες και αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να κάψει θερμίδες με υψηλότερο ρυθμό. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά σε αυτό το είδος νερού μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια του σπλαχνικού λίπους, βοηθώντας το σώμα να μειώσει το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή”, λέει η δρ. Best.

Πηγές: https://www.health.harvard.edu, https://www.eatthis.com

φωτό: iStock

www.iatropedia.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr