Μέλι: ο ταριχευτής της νεότητας. Πώς μπορεί να ενυδατώσει πλήρως το πρόσωπο μας.

Μέλι: ο ταριχευτής της νεότητας. Πώς μπορεί να ενυδατώσει πλήρως το πρόσωπο μας.

Μέλι: Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως ως τοπική θεραπεία του δέρματος. Το μέλι έχει επίσης πολυάριθμα καλλυντικά οφέλη. Βρίσκεται σε διάφορα προϊόντα περιποίησης προσώπου, όπως γάλα καθαρισμού ή τζελ, ενυδατικές κρέμες και βάλσαμα για τα χείλη.

Το μέλι είναι μια γλυκιά, κολλώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες και αποθηκεύεται σε κυψέλες. Το μέλι παράγεται φυσικά από ενζυμική δραστηριότητα, φυτική ύλη και ζωντανά βακτήρια, με αποτέλεσμα ένα ισχυρό συστατικό με εκατοντάδες πρακτικές εφαρμογές. Η μοναδική διαδικασία παρασκευής του μελιού το καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμο για καλλυντικές εφαρμογές όπως η θεραπεία ακμής, η επούλωση ουλών και ο ομοιόμορφος τόνος του δέρματος. Το πιο δυναμικό για τοπική εφαρμογή στο δέρμα είναι το ωμό, μη παστεριωμένο μέλι. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να εφαρμόζετε μέλι στο πρόσωπό σας για να ωφελήσετε το δέρμα σας.

Είναι το μέλι καλό για το δέρμα;
Ναι, το μέλι κάνει καλό στο δέρμα. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως ως τοπική θεραπεία του δέρματος. Το μέλι έχει επίσης πολυάριθμα καλλυντικά οφέλη. Βρίσκεται σε διάφορα προϊόντα περιποίησης προσώπου, όπως γάλα καθαρισμού ή τζελ, ενυδατικές κρέμες και βάλσαμα για τα χείλη.

Οφέλη του μελιού για το δέρμα και το πρόσωπο
1. Βοηθά στην καταπολέμηση των πληγών
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάσκες προσώπου με μέλι εάν θέλετε να ξεθωριάσουν τα σημάδια της ακμής σας. Σύμφωνα με μελέτες, το μέλι περιέχει ίχνη υπεροξειδίου του υδρογόνου και AHAs, βοηθώντας στην επούλωση της ακμής.

2. Ηρεμεί το δέρμα σας
Το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά για το ευαίσθητο δέρμα. Εάν έχετε ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα ή είστε αλλεργικοί σε κάποιο προϊόν, η εφαρμογή μελιού στο δέρμα σας μπορεί να το καταπραΰνει γιατί έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

3. Βοηθά στην ακμή
Μπορείτε να εφαρμόσετε μέλι στο δέρμα σας εάν έχετε μυκητιακή ακμή στο σώμα ή το πρόσωπό σας. Σύμφωνα με μελέτες, το μέλι περιέχει αντιμυκητιακές ενώσεις pinocembrin και λυσοζύμης.

Οι μάσκες προσώπου με μέλι μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της μυκητιακής ακμής. Σύμφωνα με άλλη μελέτη, το υπεροξείδιο του υδρογόνου στο μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της ακμής και της φλεγμονής. Βοηθά επίσης στην απόφραξη των πόρων και στην ανάπτυξη νέων ιστών.

4. Βοηθά στη μείωση της μελάγχρωσης
Ένα άλλο ενδιαφέρον όφελος του μελιού στο πρόσωπο είναι ότι μπορεί να μειώσει τη μελάγχρωση στο πρόσωπο που προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Σύμφωνα με έρευνες, το μέλι μειώνει τις βλάβες του δέρματος που προκαλούνται από τις ακτίνες UV. Εάν περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάσκες προσώπου με μέλι.

5. Ενυδατώστε το δέρμα
Το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας εάν έχετε ξηρό ή μικτό δέρμα. Το μέλι περιέχει υψηλή ποσότητα φρουκτόζης και γλυκόζης, καθιστώντας το φυσικό υγροσκοπικό, σύμφωνα με έρευνα. Διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο κατακρατώντας νερό.

6. Απολέπιση
Σύμφωνα με έρευνες, το μέλι περιέχει γαλακτικό οξύ, ένα είδος άλφα υδροξυοξέος (AHA) που απολεπίζει απαλά τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια και φωτίζει το πρόσωπο.

7. Οφέλη από την εφαρμογή μελιού στο πρόσωπο
Το ωμό μέλι περιέχει ευεργετικά για το δέρμα συστατικά, ειδικά εάν έχετε ακμή ή αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση. Η εφαρμογή μελιού στο δέρμα σας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της υπερανάπτυξης Candida. Το ωμό μέλι βοηθά στην εξισορρόπηση των βακτηρίων στο δέρμα σας, καθιστώντας το μια εξαιρετική θεραπεία για την ακμή. Το μέλι Manuka έχει μελετηθεί ως θεραπεία ακμής και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από άλλες δημοφιλείς επιλογές.

Το μέλι επιταχύνει τις διαδικασίες επούλωσης των κυττάρων του δέρματός σας. Εάν έχετε κηλίδες ή ξέσπασμα εκζέματος, το μη παστεριωμένο μέλι μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της επούλωσης και στη μείωση της φλεγμονής. Το μέλι Manuka είναι τόσο αποτελεσματικό στη γρήγορη επούλωση των πληγών που χρησιμοποιείται πλέον σε κλινικές συνθήκες από γιατρούς. Το ακατέργαστο μέλι είναι επίσης ένα φυσικό απολεπιστικό, που σημαίνει ότι η εφαρμογή του στο πρόσωπό σας αφαιρεί το ξηρό, θαμπό δέρμα και αποκαλύπτει νέα κύτταρα του δέρματος από κάτω.

8. Οφέλη της Aloe Vera και του μελιού για το πρόσωπο
Η αλόη βέρα είναι ένα φαρμακευτικό βότανο που βρίσκεται συνήθως στα σπίτια. Αυτό το υδαρές φυτό δεν είναι μόνο σημαντικό για ιατρικούς σκοπούς, αλλά συμβάλλει σημαντικά και στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Η αλόη βέρα μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε όλα, όπως σαπούνι, ενυδατική κρέμα, πλύσιμο προσώπου και κερί. Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις δροσιστικές ιδιότητες της αλόης βέρα. Η εφαρμογή της αλόης βέρα στο δέρμα μας παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα και το καταπραΰνει, επιτρέποντάς μας να την ενσωματώσουμε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας με ασφάλεια.

www.healthweb.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr