Περιποίηση προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας

Περιποίηση προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας

Η περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Αυτό συμβαίνει λόγω του γεγονότος ότι κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό δέρμα άρα και διαφορετικές ανάγκες. Έτσι δεν είναι δυνατόν όλες οι γυναίκες να ακολουθήσουν κάποιες γενικευμένες οδηγίες περιποίησης του δέρματος του προσώπου μιας και έχουν διαφορετικές ανάγκες.

Πολλές φορές μάλιστα υπάρχουν γυναίκες που οι επιδερμίδες του προσώπου τους έχουν εντελώς αντίθετα χαρακτηριστικά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα πιθανόν να χρειάζονται σχεδόν αντίθετες θεραπείες. Εμείς στο περιοδικό Δυναμική Γυναίκα αναφέρουμε πώς θα πρέπει μια γυναίκα να περιποιηθεί το πρόσωπό της ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας της, έτσι ώστε να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Ξηρό Δέρμα
Αυτού του είδος η επιδερμίδα έχει έλλειψη υγρασίας και πολλές φορές παραπάνω σμήγμα. Ως εκ τούτου, φαίνεται ξηρό, τραχύ και είναι επιρρεπής στο ξεφλούδισμα και στο σκάσιμο. Η βασική ρουτίνα περιποίησης της ξηρής επιδερμίδας προσώπου πρέπει να περιλαμβάνει:

Καθαρισμός: Τρίψτε μια καθαριστική κρέμα απαλά στο πρόσωπο και έπειτα σκουπίστε με ένα βρεγμένο βαμβάκι. Αυτό θα καθαρίσει τον ιδρώτα, τη βρωμιά, τα βακτήρια και το λίπος στο δέρμα που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς όμως να απομακρύνει την υγρασία.
Τονωτικό: Έπειτα θα πρέπει να εφαρμόζεται ένα ειδικό τονωτικό για το ξηρό δέρμα.
Ενυδατική Κρέμα: Τέλος απλώστε μια δυνατή ενυδατική κρέμα με βιταμίνη Ε για την ανασυγκρότηση και αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος.

Λιπαρό Δέρμα


Το λιπαρό δέρμα έχει δραστήριους σμηγματογόνους αδένες. Η συνεχής έκκριση του λίπους από τους πόρους του δέρματος κάνει το πρόσωπο ευαίσθητο στους περιβαλλοντικούς ρύπους και στη σκόνη. Γι ‘αυτό το λιπαρό δέρμα είναι επιρρεπές σε σπυράκια, ακμή κ.τ.λ. Η ρουτίνα περιποίησης ενός λιπαρού δέρματος προσώπου θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Καθαρισμός: Καθαρίστε το δέρμα με ένα μη αλκαλικό σαπούνι για να αφαιρέσετε την βρωμιά και το λίπος.
Απολέπιση: Χρησιμοποιήστε ένα scrub για να αφαιρέστε απαλά τα νεκρά κύτταρα, το λίπος και τη βρωμιά. Το τρίψιμο θα αφαιρέσει επίσης τυχόν υπολείμματα που απομένουν μετά το πρώτο βήμα.
Τόνερ: Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή κατάλληλου τονωτικού που θεραπεύει και συρρικνώνει τους πόρους.
Ενυδάτωση: Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα με βάση το νερό έτσι ώστε να προστατέψετε το δέρμα σας από το να γίνει πιο λιπαρό.

Μικτό Δέρμα
Αυτός ο τύπος δέρματος είναι λιπαρός στη μύτη και στο μέτωπο, και ξηρός στα μάγουλα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσετε το δέρμα σας αναλόγως. Το μικτό δέρμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η ρουτίνα περιποίησης περιλαμβάνει:

Αναγνώριση των λιπαρών και των ξηρών περιοχών: Βρείτε τις ξηρές και τις λιπαρές περιοχές του προσώπου σας. Οι ξηρές περιοχές πρέπει να καθαρίζονται με μια ενυδατική κρέμα. Οι λιπαρές περιοχές θα πρέπει να πλένονται με ειδικό φαρμακευτικό σαπούνι.
Απολέπιση: Τρίψτε τις περιοχές με λιπαρό δέρμα για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τα μαύρα στίγματα.
Τόνερ: Ένα ελαφρύ τονωτικό δέρματος από ροδόνερο είναι αποτελεσματικό για πρόσωπα με μικτό δέρμα.
Ενυδατική κρέμα: Να εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα σε αρκετές ποσότητες στις ξηρές περιοχές ενώ στις λιπαρές περιοχές να απλώνετε με περισσότερο μέτρο.
Αυτή η διαδικασία περιποίησης του προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας θα πρέπει να ακολουθείται δύο φορές την ημέρα. Μία το πρωί πριν φύγετε από το σπίτι και μία με την επιστροφή μετά από τη δουλειά. Σύντομα θα δείτε μεγάλη διαφορά και θα αποκτήσετε ένα λείο, απαλό και λαμπερό δέρμα!

www.dynamikhgynaika.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr