Ρόδι: 5 οφέλη για την υγεία και τη διατροφή

Ρόδι: 5 οφέλη για την υγεία και τη διατροφή

 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την κατανάλωση ροδιών και πως μπορούν να επηρεάσουν θετικά την υγεία σας

Μαρία Σάββα

 

Μιας και το ρόδι είναι μέσα στα εποχιακά φρούτα της περιόδου ας αρχίσουμε λέγοντας ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα οφέλη περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά, υγεία της καρδιάς, υγεία του ουροποιητικού συστήματος, αντοχή στην άσκηση και πολλά άλλα.

Μπορεί να είναι περισσότερο γνωστά για τον χυμό τους, για τον οποίο χρησιμοποιούνται συχνά, αλλά αυτά τα μοναδικά φρούτα έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν.

1. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Τα ρόδια είναι πλούσια σε μια σειρά από αντιοξειδωτικές ενώσεις που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων σας από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

2. Μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσουμε μακριά τη φλεγμονή
Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα, τα ρόδια περιέχουν ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της χρόνιας φλεγμονής που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

 

3. Ενδεχομένως να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες
Το ρόδι έχει παρατηρηθεί ότι έχει αντικαρκινική δράση. Μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη και την εξάπλωση του όγκου και να μειώσει τη φλεγμονή, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να μάθουμε περισσότερα.

4. Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς
Οι θρεπτικές ουσίες του ροδιού μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και τη φλεγμονή στις αρτηρίες, να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της συσσώρευσης πλάκας που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά και να μειώσουν τον πόνο στο στήθος που σχετίζεται με την καρδιά.

5. Βελτιώνουν την αντοχή στην άσκηση
Τα ρόδια περιέχουν θρεπτικές ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν την αντοχή στην άσκηση και την αποκατάσταση.

www.must.com.cy

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr