Γιατί πρέπει να μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε αλατόνερο πριν το ψήσιμο;

Γιατί πρέπει να μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε αλατόνερο πριν το ψήσιμο;

Το στήθος κοτόπουλου είναι σχετικά εύκολο να μαγειρευτεί, όμως τις περισσότερες φορές βγαίνει πολύ στεγνό.
Αν δεν θέλετε να σας στεγνώνει το κοτόπουλο κατά το μαγείρεμα, υπάρχει ένα κόλπο για να βγαίνει πάντα ζουμερό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε για 30 λεπτά το κοτόπουλο σε νερό με αλάτι…τόσο απλό.

Όταν μουλιάζετε το κρέας σε αλατισμένο νερό το αναγκάζεται να απορροφήσει μέρος του νερού μέσω της όσμωσης, καθιστώντας το πιο ζουμερό όταν μαγειρεύεται . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξηρή άλμη, η οποία θα σας δώσει ένα τραγανό δέρμα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη φυσική υγρασία του κοτόπουλου.

Πρέπει να ξεπλύνετε το κοτόπουλο μετά το μαρινάρισμα;

Αφού περιμένετε τον κατάλληλο χρόνο, αφαιρέστε το κρέας από το αλατόνερο και στεγνώστε το με μια χαρτοπετσέτα. Δεν θα χρειαστεί να το ξεπλύνετε με φρέσκο ​​νερό, εκτός και αν το έχετε αλατίσει κατά λάθος για πολλή ώρα. Ύστερα μπορείτε να μαγειρέψετε το κρέας σύμφωνα με την αγαπημένη σας συνταγή.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε το κοτόπουλο 30 λεπτά σε ένα απλό διάλυμα με 1/4 φλιτζάνι αλάτι διαλυμένο σε 4 φλιτζάνια νερό. Αυτός είναι όλος ο χρόνος που χρειάζεστε ώστε το κρέας να απορροφήσει αρκετή υγρασία, ώστε να μη στεγνώσει καθώς το μαγειρεύετε.

jenny.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr