Μάσκες χεριών για βελούδινα και νεανικά χέρια.

Μάσκες χεριών για βελούδινα και νεανικά χέρια.

Ισως τα χέρια είναι υποτιμημένα απο εμάς τις γυναίκες μαζί με τον λαιμό. Αυτές είναι 2 περιοχές οι οποίες στα νιάτα μας δεν μας υποψιάζουν ούτε μας ανησυχούν. Η καλύτερη πρόληψη για χέρια και λαιμό είναι να τους απλώνουμε κάθε βράδι απο τα 25 μας ακόμη, την κρέμα νυχτός μας αλλά και της μέρας. Επίσης οι μάσκες προσώπου αφορούν στις συχνότερες των περιπτώσεων και τα χέρια και τον λαιμό. Ακόμη τα γάντια για τις οικιακές εργασίες είναι η καλύτερη φροντίδα! Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Αυτά στο τομέα της πρόληψης στον τομέα της αντιμετώπισης όμως έχουμε τις παρακάτω μαγικές μάσκες χεριών.

Μπορείτε να συνδυάσετε φθηνά οικονομικά και εύκολα  συστατικά που πιθανώς βρίσκονται ήδη στο ψυγείο ή το ντουλάπι σας για να δημιουργήσετε αυτές τις εξαιρετικά αποτελεσματικές θεραπείες για τη φροντίδα των πιο στεγνών χεριών

Δοκιμάστε οποιαδήποτε από τις παρακάτω συνταγές. Αφιερώστε λίγο χρόνο για αυτοφροντίδα και χαλάρωση σας, ενώ φροντίστε να αφιερώσετε λίγα λεπτά κάνοντας μασάζ στα χέρια σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν ξηρές περιοχές για να βοηθήσετε την απορρόφηση και να τονώσετε την κυκλοφορία.

Ενώ περιμένετε τα συστατικά να κάνουν τη μαγεία τους, καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και απολαύστε ένα ή δύο επεισόδια από τις αγαπημένες σας εκπομπές στο Netflix ή συνδυάστε το τελετουργικό φροντίδας των χεριών σας με μια στιγμή διαλογισμού για να το κάνετε μια τέλεια συνεδρία ευεξίας και φροντίδας για το σώμα και το μυαλό. Απλώς επιλέξτε οποιαδήποτε από τις παρακάτω συνταγές!

 

SCRUB ΧΕΡΙΩΝ ΛΕΜΟΝΙ & ΖΑΧΑΡΗ


Τα οφέλη του scrub με λεμόνι και ζάχαρη είναι υπέροχα από πολλές απόψεις. Το λεμόνι είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στο φωτισμό των μαύρων κηλίδων από την έκθεση στον ήλιο καθώς και σε άλλες δυσχρωμίες. Η ζάχαρη είναι ένα φυσικό απολεπιστικό και εξαιρετικό στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Συστατικά:

85 γρ ζάχαρη
32 γρ λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
1 λεμόνι ή συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού

Πως θα φτιάξεις την μάσκα σου.

Προσθέστε σιγά σιγά λάδι στη ζάχαρη στο δοχείο της επιλογής σας.
Προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η υφή της υγρής άμμου.
Εφαρμόστε στα χέρια και τρίψτε τα μεταξύ τους.
Ξεπλύνετε και εφαρμόστε κρέμα χεριών.
Αποθηκεύστε τα υπόλοιπα για να τα χρησιμοποιήσετε σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ
Αυτή η αποτελεσματική θεραπεία χεριών περιέχει θαλασσινό αλάτι για την απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Το μείγμα πλιγούρι βρώμης, λάδι καρύδας και τζελ αλόης βέρα, παρέχει ενυδατική και καταπραϋντική δράση για το δέρμα.

Συστατικά:

64 γραμμάρια πλιγούρι βρώμης
64 γραμμάρια χοντρό θαλασσινό αλάτι
64 γραμμάρια μαλακωμένο λάδι καρύδας
4 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης

Κατευθύνσεις:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Απλώστε στα χέρια και τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά.
Ξεπλύνετε και ακολουθήστε με μια αγαπημένη σας κρέμα χεριών.

ΜΑΣΚΑ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Τα αβοκάντο είναι πηγή βιοτίνης, η οποία βοηθά στην απαλότητα του ξηρού δέρματος και των νυχιών. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο ενυδατώνει και απολεπίζει. Ενώ το μέλι προσελκύει την υγρασία στο δέρμα και το ελαιόλαδο προσθέτει οφέλη περιποίησης.

Συστατικά:

1 ώριμο αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας ωμό μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού απλό γιαούρτι

Πως θα φτιάξετε την μάσκα σας.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
Εφαρμόστε στα χέρια σας.
Πρώτα, τυλίξτε τα χέρια σας σε πλαστικές σακούλες ή γάντια λάτεξ και στη συνέχεια μια πετσέτα για να επιτρέψετε στη μάσκα να διεισδύσει στο δέρμα πιο αποτελεσματικά.
Αφήστε για 10-20 λεπτά.
Ξετυλίξτε και ξεπλύνετε την περίσσεια ποσότητα.
Ακολουθήστε με μια κρέμα χεριών.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ
Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των φυσικών επιπέδων PH του δέρματος. Αφήνοντας τα χέρια σας μεταξένια και λεία.

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό λάδι καρύδας
Κατευθύνσεις:

Τρίψτε το λάδι στα χέρια και τα πετσάκια σας.
Τυλίξτε κάθε χέρι σε μια μικρή πετσέτα.
Αφήστε το λάδι να εισχωρήσει για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Σκουπίστε το περιττό λάδι (μην ξεπλύνετε).
Ακολουθήστε με μια κρέμα χεριών.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr