Σε πολλούς έχει συμβεί να παρατηρούν μια άσχημη μυρωδιά στα ρούχα τους ενώ μόλις τα έχουν πλύνει. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Σε πολλούς έχει συμβεί να παρατηρούν μια άσχημη μυρωδιά στα ρούχα τους ενώ μόλις τα έχουν πλύνει. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

 

Το συρτάρι για το απορρυπαντικό και τα υπολείμματα του μαλακτικού είναι συνήθως η αιτία της δυσοσμίας του πλυντηρίου που στη συνέχεια κάνει και τα ρούχα να μυρίζουν άσχημα. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πρέπει να το καθαρίζετε καλά τακτικά και να το απολυμαίνετε.

Το «μαγικό» υλικό για να το πετύχετε αυτό είναι το ξίδι, το οποίο λόγω της οξύτητάς του απομακρύνει μύκητες και μούχλα.

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά το συρτάρι από το πλυντήριο

Μαγειρική σόδα και ξύδι
Αφαιρέστε όλο το συρτάρι από το πλυντήριο, γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μισό λίτρο ξίδι. Βυθίστε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό βουρτσάκι ή μια μπατονέτα για να φτάσετε στα πιο δύσκολα σημεία, στα οποία δεν είναι εύκολο να φτάσετε με τα δάχτυλα και ένα πανί ή σφουγγάρι.

Σκουπίστε με ένα χαρτί και αφήστε να στεγνώσει καλά η υγρασία προτού το ξαναβάλετε στη θέση του.

Η οξύτητα του ξιδιού βοηθάει στη διάσπαση των υπολειμμάτων του μαλακτικού αλλά και των απορρυπαντικών που χρησιμοποιείτε. Επιπλέον, το ξύδι βοηθάει και στο καθάρισμα του εσωτερικού τμήματος του πλυντηρίου.

Από την άλλη μεριά, ένα ακόμα υλικό από την κουζίνα που βοηθάει στο καθάρισμα είναι η μαγειρική σόδα. Η σόδα θα καθαρίσει επίσης τα υπολείμματα απορρυπαντικού ενώ ταυτόχρονα θα δώσει μια μυρωδιά καθαριότητας στο πλυντήριό σας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βάλετε πλυντήριο θα σας εντυπωσιάσει το πόσο διαφορετικά μυρίζουν τα ρούχα σας.

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr