Το συστατικό που πρέπει να έχει το scrub αν έχεις λιπαρό δέρμα

Το συστατικό που πρέπει να έχει το scrub αν έχεις λιπαρό δέρμα

Περιποιήσου σωστά το πρόσωπό σου

από την Ειρήνη Διαμαντακίδου

Ένα ποτήρι καφέ είναι η αγαπημένη συνήθεια των περισσότερων ανθρώπων. Προσφέρει την τόνωση και την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα και να αντέξεις τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Όμως, ο καφές ξεφεύγει από τα στενά όρια της διατροφής και επεκτείνεται και σε εκείνα της περιποίησης και γενικότερα σε θέματα ομορφιάς.

Η χρήση του για τη φροντίδα της επιδερμίδας βοηθά στην μείωση των πτυχώσεων στο δέρμα, στην αποστράγγιση του υγρού κάτω από τα μάτια, καθώς και στην επαναφορά της λάμψης.

Ένας πολύ δημοφιλής τρόπος για να επωφεληθείς από αυτές τις ιδιότητες, είναι να φτιάξεις το δικό σου απολεπιστικό προϊόν (scrub) στο οποίο θα προσθέσεις κόκκους καφέ. Το σημαντικό είναι βέβαια να συνδυάσεις τον καφέ με το συστατικό εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο της επιδερμίδας σου.

Στην περίπτωση της λιπαρής / με τάση ακμής επιδερμίδα το scrub θα πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει μέλι. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά βακτήρια και μύκητες, καθαρίζει την περιοχή που υπάρχει ακμή και βοηθάει στην πρόληψη των εξάρσεών της.

DIY SCRUB

Μισό φλιτζάνι φρέσκους κόκκους καφέ

Μισό φλιτζάνι μέλι

¼ του φλιτζανιού βιταμίνη Ε

Βάλε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, εφάρμοσε στο πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις, σαν να κάνεις μασάζ. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία για τρία λεπτά και έπειτα άφησε το μείγμα στην επιδερμίδα, να δράσει για άλλα δέκα λεπτά. Ξέπλυνε το πρόσωπο πολύ καλά με χλιαρό νερό.

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr