6 τροφές κατά των ρυτίδων που βοηθούν στη χαλάρωση και τις πανάδες

6 τροφές κατά των ρυτίδων που βοηθούν στη χαλάρωση και τις πανάδες

Βοηθούν και στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης και των πανάδων.

Τάνια Ζερβού

Αν θέλεις να στοχεύσεις στις ρυτίδες μέσω τις διατροφής, ανακάλυψε παρακάτω τις τροφές που θα σε βοηθήσουν, αποτρέποντας πανάδες, ρυτίδες και χαλάρωση.

6 τροφές κατά των ρυτίδων που αξίζει να ενσωματώσεις στη διατροφή σου:
Σοκολάτα
Αντί για τη σοκολάτα γάλακτος, προτίμησε τη μαύρη με τουλάχιστον 70% κακάο. Και περιορίσου το πολύ σε 25 γραμμάρια την ημέρα.

Ντομάτα
Περιέχει μεγάλες δόσεις του ισχυρού αντιοξειδωτικού λυκοπένιο. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανακάλυψαν ότι οι εθελοντές που έτρωγαν 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας την ημέρα σε περίοδο 12 εβδομάδων ήταν κατά 33% πιο προστατευμένοι από το ηλιακό έγκαυμα. Το λυκοπένιο απορροφάται καλύτερα όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη και συνοδεύεται με λάδι.

Αβγό
Ειδικά το βιολογικό περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών. Σε γερμανική μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συγκέντρωση καροτενοειδών στο δέρμα αυξάνεται κατά 20% έπειτα από μία μόνο εβδομάδα κατανάλωσης 2 σφιχτών βραστών αβγών την ημέρα.

Οτιδήποτε πορτοκαλί
Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε β-καροτένιο ενισχύουν την εσωτερική προστασία από τις UV, γι’ αυτό τρώγε επαρκείς ποσότητες από πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές, καρότο και κολοκύθα.

Πράσινο τσάι
Πλούσιο σε κατεχίνες – φυτοχημικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε μελέτη, αυτοί που έπιναν πράσινο τσάι δύο φορές την ημέρα για 6 μήνες ανέφεραν ότι είχαν μικρότερη βλάβη από τον ήλιο, ερυθρότητα και σπασμένα αγγεία.

Κόκκινο κρασί
Οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν το δέρμα από την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τα εγκαύματα, είναι συγκεντρωμένες στη φλούδα του σταφυλιού. “Γι’ αυτό ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Pinot Noir και Merlot είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το δέρμα” λέει η Μαρία Αθ. Ψωμά. Διάβασε επίσης: 7 τροφές που εξασφαλίζουν νεανική εμφάνιση (αυτές είναι οι top τροφές γεμάτες από τις βασικές βιταμίνες!

www.shape.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr