Δίαιτα διαβήτη: Πώς να φτιάξετε πράσινο τσάι με κανέλα για να διαχειριστείτε το σάκχαρο στο αίμα

Δίαιτα διαβήτη: Πώς να φτιάξετε πράσινο τσάι με κανέλα για να διαχειριστείτε το σάκχαρο στο αίμα

Το πράσινο τσάι έχει χαρακτηριστεί ως εξαιρετικό για άτομα με διαβήτη

Ο διαβήτης είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας σε όλο τον κόσμο.Η τροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα του σώματος.Ακολουθεί μια συνταγή πράσινου τσαγιού κανέλας για τη διαχείριση του διαβήτη.

Ο διαβήτης  επηρεάζει 463 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 153 εκατομμύρια μέχρι το 2045. Είναι μια χρόνια ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Εάν αφεθεί χωρίς επίβλεψη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές άλλες ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις, προβλήματα που σχετίζονται με τα νεφρά και πολλά άλλα.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ισορροπημένη διατροφή. Αυτό θέτει το ερώτημα – τι είναι μια ισορροπημένη διατροφή; Αναφέρεται ως δίαιτα εμπλουτισμένη με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και καταναλώνεται την κατάλληλη ώρα της ημέρας.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο διατροφολόγο Rupali Datta, “κάποιος πρέπει να διατηρεί μια ισορροπημένη πρόσληψη φυτικών ινών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών ως μέρος μιας δίαιτας για διαβήτη. Η πρόσθετη ζάχαρη, τα τρανς λιπαρά και οι υψηλές θερμίδες θα πρέπει να αποφεύγονται αυστηρά στη διατροφή.

” Εξάλλου, αυτό που κάνει θαύμα είναι μερικά παραδοσιακά βότανα και μπαχαρικά. Εύκολα διαθέσιμα στο ντουλάπι της κουζίνας μας, αυτά τα βότανα και τα μπαχαρικά είναι γεμάτα με πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αποτελούν μέρος της παραδοσιακής ιατρικής πρακτικής μας εδώ και αιώνες. Ένα τέτοιο υγιεινό μπαχαρικό είναι η κανέλα.

Πώς η κανέλα βοηθά στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα:

Εμπλουτισμένη με φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και αντι-ιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, η κανέλα είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετική για τον διαβήτη. Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetes Care, η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με τον διαβήτη και τις καρδιακές ασθένειες.

Σας προσφέρουμε ένα ρόφημα κανέλας που περιλαμβάνει επίσης και τα οφέλη του πράσινου τσαγιού .

Το πράσινο τσάι θεωρείται επίσης εξαιρετικό για άτομα με διαβήτη.

Σύμφωνα με μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού με καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.

Πώς να φτιάξετε πράσινο τσάι με κανέλα:

Για να φτιάξετε αυτό το ρόφημα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

Βράστε νερό με μια πρέζα κανέλα σε σκόνη/ μισή ίντσα ξυλάκι κανέλας.Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι σε αυτό.Κλείστε το καπάκι και αφήστε το να εγχυθεί για τέσσερα έως πέντε λεπτά.Σούρωσε και πιες.

Αλλά πάντα να θυμάστε, πάντα να συμβουλεύεστε έναν ειδικό πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας. Τρώτε υγιεινά, μείνετε σε φόρμα!

με πληροφορίες απο food.ndtv.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr