Ποιες τροφές μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της γρίπης;

Ποιες τροφές μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της γρίπης;

Ποιες τροφές μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της γρίπης;

Σήμερα το πρωί κάποιος στο σπίτι ξύπνησε με γρίπη. Και με έκανε να σκεφτώ να γράψω ένα σύντομο άρθρο για το πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη γρίπη με τη βοήθεια της διατροφής.

Είναι προφανές ότι θα ήταν σημαντικό να μην αρρωστήσετε, και σε αυτό, η πρόληψη είναι απαραίτητη. Από την αρχή της φθινοπωρινής περιόδου, για παράδειγμα, θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσετε να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν φυσικά προβιοτικά (όπως γιαούρτι, γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, τέμπε, λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση …). Με αυτόν τον τρόπο θα φροντίσετε τη βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου σας, από την οποία εξαρτώνται πολλές λειτουργίες του οργανισμο, κυρίως αυτή της ρύθμισης του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Όμως αν παρ’ όλα αυτά η γρίπη δεν σας λυπηθεί, θα αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να αναρρώσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα; Προφανώς, πρέπει να δοθεί προσοχή στον κίνδυνο βρογχίτιδας και πνευμονίας, συχνά δυσάρεστες συνέπειες μιας τετριμμένης γρίπης. Επομένως, η επικοινωνία με τον γιατρό σας θα είναι απαραίτητη.

Τώρα όσο αφορά τη διατροφή, καλό θα ήταν να επιλέξετε τροφές, που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον «εχθρό» με τα σωστά όπλα.

Νερό και γενικά υγρά
Ο πυρετός, η ναυτία, η διάρροια και ο έμετος μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική απώλεια υγρών και στην αφυδάτωση. Το να πίνετε άφθονο νερό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο και μπορεί να αποτρέψει την κούραση που συχνά προκύπτει από την αφυδάτωση.

Σούπες και ζωμοί
Αποδεικνύεται ότι η μαμά μας που μας έφερνε ένα μπολ με ζεστή σούπα κοτόπουλου είχε δίκιο. Η κατανάλωση ζεστών υγρών μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα της ρινικής βλέννας… κάτι που ισοδυναμεί με λιγότερη συμφόρηση.

Επίσης οι σούπες και οι ζωμοί είναι εύκολο να χωνευτούν και συνυπολογίζονται στην πρόσληψη υγρών, γι αυτό και σας ενυδατώνουν.

Τσάι από βότανα
Όπως οι ζεστές σούπες, έτσι και το ζεστό τσάι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης. Τα τσάγια μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικά και να σας βοηθήσουν στη διαδικασία της ανάρρωσης.

Πολλά αφεψήματα από βότανα περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να υποστηρίξουν τον οργανισμό καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα δουλεύει για να ξεπεράσει τις ασθένειες. Επιπλέον, το τσάι μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση.

Μέλι
Ο βήχας πολλές φορές προκαλεί ερεθισμό και φλεγμονή στον λαιμό και το μέλι μπορεί να καταπραΰνει από τον πόνο, τον κνησμό ή τη ξηρότητα.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για όταν είστε άρρωστοι χάρη στις αντιικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Το τζίντζερ βοηθά επίσης σημαντικά στην πρόληψη ασθενειών του ανώτερου αναπνευστικού .

Εκτός από το να απολαμβάνετε το τσάι τζίντζερ , δοκιμάστε να προσθέσετε ωμή ρίζα τζίντζερ σε smoothies, σούπες ή ζωμό.

Τροφές που καλό θα ήταν να αποφεύγετε όταν είστε άρρωστοι
Γενικά, οι κύριες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν είστε άρρωστοι περιλαμβάνουν:

Τηγανητά φαγητά
Πικάντικα φαγητά
Ζαχαρούχα προϊόντα
Αλκοόλ, γιατί μπορεί να σας αφυδατώσει περαιτέρω ή να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας, καθιστώντας πιο δύσκολο για το σώμα σας να καταπολεμήσει την ασθένεια.
Καταναλώνοντας τις κατάλληλες τροφές θα παρέχετε στο σώμα σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να καταπολεμήσει την ασθένεια πιο αποτελεσματικά.

Ωστόσο, η διατροφή είναι μόνο μία από τις πολλές απαραίτητες τακτικές για να ξεπεράσετε τη γρίπη και δεν θα πρέπει να τη χρησιμοποιείται αντί των φαρμάκων που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η έρευνα παραμένει ακόμα μικτή σχετικά με το τι πρέπει να τρώτε όταν είστε άρρωστοι για να μειώσετε τα συμπτώματα της γρίπης. Ωστόσο, η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σώμα σας δυνατό όσο η ασθένεια συνεχίζει την πορεία της.

jenny.gr

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr