Αν υποφέρεις από αϋπνίες τα ακτινίδια και 4 ακόμη φρούτα θα σε σώσουν

Αν υποφέρεις από αϋπνίες τα ακτινίδια και 4 ακόμη φρούτα θα σε σώσουν

 

5 είναι τα φρούτα που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι πιο εύκολα και καλύτερα.

Οι αϋπνίες είναι μεγάλο βάσανο για πάρα πολύ κόσμο. Αν το ζεις, καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοώ. Στριφογυρίζεις στον ύπνο σου, σηκώνεσαι τη νύχτα και κάνεις πέρα-δώθε στην κουζίνα και στο σαλόνι και γενικά δεν κάθεσαι σε ησυχία. Και αναρωτιέσαι τι πραγματικά μπορείς να κάνεις.

Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ ότι μερικές τροφές μπορούν να σε σώσουν; Για την ακρίβεια 5 φρούτα μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμάσαι πιο εύκολα, περισσότερο, αλλά και να απολαμβάνεις ποιοτικό ύπνο.

Μήπως ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε βράδυ; Ο λόγος που συμβαίνει αυτό & 2 απλές συμβουλές για εύκολο ύπνο

Τα φρούτα δεν είναι κακή «τροφή» για τη νύχτα;
Υπάρχει η πεποίθηση ότι τα φρούτα είναι μια «κακή» τροφή για τη νύχτα. Αλλά αυτό είναι μόνο ένας μύθος. H αλήθεια είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση φρούτων το βράδυ δεν είναι και ό,τι καλύτερο και μπορεί να διαταράξει τον ύπνο λόγω δυσπεψίας ή πόνου στο στομάχι. Αν, όμως, τρως μια μικρή ποσότητα, δεν πρόκειται να επηρεαστείς.

Ίσα-ίσα που τα φρούτα είναι μια πλήρης τροφή και μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων και μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα. Ειδικά τα 5 παρακάτω φρούτα είναι πλούσια σε μελατονίνη και σεροτονίνη, συστατικά τα οποία έχουν θετικό αντίκτυπο στον ύπνο.

Τα φρούτα που θα βελτιώσουν τον ύπνο σου

Κεράσια

Τα κεράσια βοηθούν στην αϋπνία λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν και κυρίως λόγω του καλίου και της ορμόνης μελατονίνης. Τα δύο αυτά βοηθούν στη χαλάρωση των μυών και προάγουν τον ταχύτερο και βαθύτερο ύπνο.

Ανανάς

Ο ανανάς περιέχει πολύ περισσότερη μελατονίνη από τα κεράσια, ενώ – πέρα από τη βοήθεια στον ύπνο- βοηθά στην πέψη και αποτρέπει το φούσκωμα στο στομάχι τη νύχτα.

Μπανάνα

Οι μπανάνες – κυρίως αυτές που δεν είναι πολύ ώριμες – είναι τέλεια τροφή για το βράδυ και λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Κι αυτό, γιατί είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών. Περιέχουν, επίσης, σεροτονίνη, η οποία είναι πρόδρομος της μελατονίνης και μπορεί να βοηθήσει σε καλύτερη ποιότητα ύπνου, αλλά και τρυπτοφάνη, η οποία από μόνη της ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης και συνεπώς και μελατονίνης.

Πορτοκάλια

Εκτός από τη γνωστή σε όλους βιταμίνη C, τα πορτοκάλια περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στη διαχείριση του στρες, καθώς επίσης και στη σύνθεση της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης που με τη σειρά τους βοηθούν στην προώθηση του καλύτερου ύπνου.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο έχει υψηλά επίπεδα σεροτονίνης, που βοηθούν στη χαλάρωση και στον ύπνο. Έχουν, επίσης, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές, οι οποίες επίσης μπορούν να βοηθήσουν στον ύπνο.

Επιπροσθέτως, τα ακτινίδια είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, κάλιο και ιχνοστοιχεία, τα οποία βοηθούν στην πέψη.

www.queen.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr