Αυτοί είναι οι 5 ιεροί κανόνες για να κλείσουν οι ουλές αλλά και για δέρμα χωρίς ακμή! .

Αυτοί είναι οι 5 ιεροί κανόνες για να κλείσουν οι ουλές αλλά και για δέρμα χωρίς ακμή! .

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Αυτές είναι οι 5 κρίσιμες  συμβουλές που πρέπει να τηρούνται ώστε να μειώσετε το μέγεθος των πόρων σας αλλά και για δέρμα χωρίς ακμή!
Μην αφήνετε τους μεγάλους πόρους να σας προκαλούν κάθε είδους προβλήματα στο δέρμα.

Δοκιμάστε αυτούς τους 5 τρόπους για να μειώσετε εύκολα το μέγεθος των πόρων σας στο σπίτι.

Οι μεγάλοι πόροι μπορεί να μην είναι ορατοί σε άλλους ανθρώπους, αλλά αποτελούν έναν τεράστιο λόγο για την εμφάνιση της ακμής. Λοιπόν, γιατί να μην διορθώσετε τη ρίζα του προβλήματος μειώνοντας το μέγεθος των πόρων;

Οι πόροι είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του δέρματός μας. Επιτρέπουν στο δέρμα να απελευθερώσει τοξίνες μέσω αυτών με τη μορφή ιδρώτα, αλλά οι διευρυμένοι πόροι οδηγούν σε υπερβολικό ιδρώτα που μπορεί να γίνει λόγος για συχνή ακμή.

«Υπάρχουν περίπου 20.000 πόροι στο πρόσωπο και είναι φυσιολογικά ανοίγματα των σμηγματογόνων αδένων», λέει ο ειδικός δερματολογίας Dr Jaishree Sharad στο Health Shots. Εξηγεί περαιτέρω ότι οι πόροι αυξάνονται σε μέγεθος με την υπερβολική παραγωγή σμήγματος ως αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών ή κλιματικών αλλαγών. Μπορεί επίσης να διευρυνθούν λόγω της διαδικασίας της γήρανσης, της βλάβης από τον ήλιο ή του ανθυγιεινού τρόπου ζωής όταν οι ίνες κολλαγόνου υποβαθμίζονται και δεν μπορούν να κρατήσουν ανέπαφο τον πόρο.

Ο Δρ Sharad λέει ότι τα οριστικά μέτρα για τη μείωση του μεγέθους των πόρων είναι οι διαδικασίες μικροβελονισμού, πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια ή διαδικασίες λέιζερ που βοηθούν στην αναδόμηση του κολλαγόνου. Ωστόσο, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει χημειο απολεπιστικά όπως βήτα υδροξυοξέα και ρετινοειδή για να μειώσει την παραγωγή σμήγματος και το μέγεθος των πόρων.

Ακολουθήστε αυτές τις εγκεκριμένες συμβουλές από τον δερματολόγο για να μειώσετε το μέγεθος των πόρων σας:

1. Κρατήστε το πρόσωπό σας καθαρό
Εάν έχετε μεγάλους ανοιχτούς πόρους στο πρόσωπό σας, πρέπει να το διατηρείτε καθαρό. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν συσσωρεύεται ρύπος ή λάδι στο πρόσωπό σας. «Ο σωστός καθαρισμός του δέρματος και η αφαίρεση του μακιγιάζ θα βοηθήσει στην αποφράξεις των πόρων και στη μείωση της ακμής», λέει ο Δρ Sharad.

2. Χρησιμοποιήστε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ
Σύμφωνα με τον Δρ Sharad, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε προϊόντα με βήτα υδροξυοξύ όπως το σαλικυλικό οξύ που είναι λιπολυτικό. Διαλύει το λίπος στο σμήγμα και αποφράσσει τους πόρους, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του μεγέθους των πόρων.

Τα τόνερ που περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ λειτουργούν καλά για να ξεφράξουν τους πόρους!

3. Ρετινοειδή
Ένα προϊόν δέρματος που περιέχει ρετινοειδή είναι καλό για τη γενική υγεία του δέρματος καθώς βοηθά στη μείωση της ακμής. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρετινοειδές 2 ή 3 φορές την εβδομάδα για να μειώσετε τη λιπαρότητα και τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων. Μην χρησιμοποιείτε ρετινοειδή ταυτόχρονα με BHA στην ίδια συνεδρία», λέει ο Δρ Sharad. Ο γιατρός προτείνει επίσης να μην χρησιμοποιείτε ρετινοειδή εάν είστε έγκυος.

4. Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο
Μπορείτε να μειώσετε τους διευρυμένους πόρους σας παρέχοντας στο δέρμα σας άφθονες ποσότητες ενυδάτωσης. Η ενυδάτωση με μια ενυδατική κρέμα με βάση το gel θα αποτρέψει το φράξιμο και τη διεύρυνση των πόρων.

Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με βάση το gel για να μειώσετε τους πόρους. 

5. Αντηλιακό
Το αντηλιακό δεν πρέπει να θεωρείται πολυτελές προϊόν ομορφιάς, είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε την υγεία του δέρματός σας καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Η τακτική χρήση αντηλιακού είναι επίσης σημαντική για τη μείωση του μεγέθους των πόρων, γι’ αυτό εφαρμόστε το γενναιόδωρα.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr