Νερό κριθαριού ένας φυσικός λιποδιαλύτης και τα 9 ιαματικά του οφέλη για τέλεια υγεία υγιές έντερο και λεπτό κορμί.

Νερό κριθαριού ένας φυσικός λιποδιαλύτης και τα 9 ιαματικά του οφέλη για τέλεια υγεία υγιές έντερο και λεπτό κορμί.

Το κριθαρόχορτο χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για διάφορους γαστρονομικούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται σε σούπες και ζωμούς και χρησιμοποιείται επίσης για το ψήσιμο του κριθαρένιου ψωμιού. Στην πραγματικότητα, μερικοί από εσάς μπορεί ακόμη και να θυμάστε ότι η βύνη κριθαριού είναι ένα σημαντικό συστατικό στην παρασκευή της μπύρας. Το κριθάρι ανήκει στην οικογένεια των χόρτων και είναι, στην πραγματικότητα, ένα σημαντικό δημητριακό που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο. 

Κάθε εκατό γραμμάρια κριθαριού αποτελείται από 354 θερμίδες. Έχει περίπου 2,3 γραμμάρια λίπους, 12 χιλιοστόγραμμα νατρίου, 452 χιλιοστόγραμμα καλίου, 73 γραμμάρια υδατάνθρακες, 17 γραμμάρια φυτικών ινών, 0,8 γραμμάρια ζάχαρης και 12 γραμμάρια πρωτεΐνης. Κάθε 100 γραμμάρια περιέχει 3% ασβέστιο, 19% σίδηρο, 15% βιταμίνη b-6 και 33% μαγνήσιο. Ο χυμός κριθαριού Grass είναι γνωστό ότι χρησιμοποιήθηκε εδώ και αιώνες για να αυξήσει τη δύναμη και την αντοχή. Ο Δρ Anju Sood, Διατροφολόγος με έδρα τη Βεγγαλούρου, μας δίνει τα ακόλουθα εκπληκτικά οφέλη του χυμού κριθαρόχορτου.

9 λόγοι για τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβετε αυτό το θαυμαστό ρόφημα στη διατροφή σας.

Οφέλη του χυμού κριθαριού:

1. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό
Τα αντιοξειδωτικά είναι καλά για την καρδιά  και προστατεύουν το σώμα σας από κάθε είδους ριζική βλάβη που προκαλείται όταν εκτίθεστε στη ρύπανση, το κάπνισμα και ορισμένες χημικές ουσίες.

2. Είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Είναι σαν ένα anti-virus για το σώμα μας. Ανιχνεύει τα αντιγόνα και βοηθά τον οργανισμό να αποκτήσει ανοσία εναντίον τους, ώστε την επόμενη φορά που θα εισέλθουν στο σώμα μας, να μην αρρωστήσουμε από αυτά.

Ανοσοποιητικό σύστημα
Ο χυμός κριθαριού ανιχνεύει τα αντιγόνα και βοηθά το σώμα μας να αποκτήσει ανοσία. 

Αποτοξινώνει τον οργανισμό απελευθερώνοντας επιπλέον νερό

Η αποτοξίνωση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης επιβλαβών ουσιών από το σώμα μας. Η κατανάλωση του χυμού Barley Grass απελευθερώνει επιπλέον νερό κάνοντάς μας  να είμαστε καλά σε χρόνο μηδέν!

4. Αντιμετωπίζει την ελκώδη κολίτιδα

Πιείτε χυμό κριθαριού για υγιές έντερο. Η ελκώδης κολίτιδα είναι ένα είδος ασθένειας του εντέρου που έχει ως αποτέλεσμα τη φλεγμονή του πεπτικού σας συστήματος. Η ασθένεια συχνά οδηγεί στο σχηματισμό ελκών που επηρεάζουν το εσωτερικό στρώμα του παχέος εντέρου και του ορθού σας.5. Βοηθά στην απώλεια βάρους έμμεσα ενισχύοντας τον μεταβολισμόΟ μεταβολισμός είναι βασικά η ταχύτητα του σώματος να καίει θερμίδες. Επειδή ο χυμός κριθαρόχορτου είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στην αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, βοηθά έμμεσα και σας βοηθά να χάσετε βάρος.

Απώλεια βάρους
Ο χυμός κριθαριού βοηθά στην αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού

6. Προάγει την υγεία των οστών

Η υγεία των οστών στο σώμα μας μετριέται χρησιμοποιώντας έναν όρο που ονομάζεται «Μεταλλική Πυκνότητα των Οστών». Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η πυκνότητα, τόσο καλύτερη είναι η κατάσταση των οστών μας. Ο χυμός κριθαριού αυξάνει αυτή την πυκνότητα, γεγονός που τον καθιστά ένα απαραίτητο ρόφημα για την υγεία .

7. Βελτιώνει την υγεία του δέρματος

Ο χυμός κριθαριού δίνει στο σώμα σας τα τόσο απαραίτητα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην απώθηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα μας και έτσι, η κατανάλωση του βελτιώνει και την υγεία του δέρματός σας .

8. Μειώνει την υπερβολική οξύτητα

Η οξύτητα εμφανίζεται όταν το σώμα  παράγει περισσότερα οξέα από όσα χρειάζεται για να αφομοιώσει την τροφή. Η κατανάλωση του χυμού από κριθαρόχορτο βοηθά στην εξισορρόπηση της περιεκτικότητας σε οξύ στην κοιλιά  και ανακουφίζει από την αίσθηση καψίματος που προκαλείται.

Οξύτητα
Ο χυμός κριθαριού βοηθά στην εξισορρόπηση της περιεκτικότητας σε οξύ στην κοιλιά σας

9. Βοηθά σε περιπτώσεις Υπερλιπιδαιμίας

Η υπερλιπιδαιμία είναι μια κατάσταση που προκαλείται από υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα. Όταν συσσωρεύονται επιπλέον λίπη στο αίμα σας, τότε λέγεται ότι το άτομο πάσχει από αυτή την πάθηση. Η τακτική πρόσληψη χυμού από κριθαρόχορτο βοηθά στη βελτίωση αυτής της κατάστασης. 

Νερό κριθαριού για απώλεια βάρους:

Κριθάρι για απώλεια βάρους: Το κριθάρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες που γενικά σερβίρεται ως υποκατάστατο ρυζιού και συγκαταλέγεται στην κατηγορία των δημητριακών ολικής αλέσεως όπως η βρώμη και το σιτάρι ολικής αλέσεως που είναι γνωστό ότι ρίχνουν κιλά

Νερό κριθαριού για απώλεια βάρους- Συνταγή: 
Το κριθάρι είναι μια τροφή μηδενικών θερμίδων που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Η απώλεια βάρους είναι μια επίπονη εργασία

Ένα από τα καλύτερα διεγερτικά για απώλεια βάρους είναι το κριθαρόνερο

Το κριθαρόνερο είναι γεμάτο με φυτικές ίνες που βοηθούν να κρατήσετε την κοιλιά σας πιο γεμάτη
Η τήρηση αυστηρών προγραμμάτων φυσικής κατάστασης και η υγιεινή διατροφή πάνε χέρι-χέρι. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί λιποδιαλύτες που  που μπορούν να σας βοηθήσουν. Ένα από τα καλύτερα διεγερτικά είναι το κριθαρόνερο. Το κριθάρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες που γενικά σερβίρεται ως υποκατάστατο ρυζιού και συγκαταλέγεται στην κατηγορία των δημητριακών ολικής αλέσεως όπως η βρώμη και το σιτάρι ολικής αλέσεως που είναι γνωστό ότι ρίχνουν κιλά. Οι περισσότεροι διατροφολόγοι εγγυώνται ότι ένα ποτήρι κριθαρένιο νερό είναι αποτελεσματικό για αποτελεσματική απώλεια βάρους. ας δούμε πόσο χρήσιμο είναι.

Οφέλη για την υγεία 
Το κριθάρι βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο σώμα. χάρη στη βήτα-γλυκάνη που περιέχει. Έχει διαλυτές φυτικές ίνες που καταπολεμούν τη χοληστερόλη που λέγεται ότι κρατούν υπό έλεγχο τα επίπεδα χοληστερόλης. Η τακτική κατανάλωση κριθαριού βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και τα έντερα μέσω του ουροποιητικού συστήματος. Δρα και ως διουρητικό, γεγονός που το καθιστά φυσικό φάρμακο για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μαζί με τις πέτρες στα νεφρά.

Σύμφωνα με τον διαιτολόγο Ritu Arora, «το νερό κριθαριού προάγει την απώλεια βάρους καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα λόγω των ιδιοτήτων του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Επιπλέον, αποτοξινώνει το σώμα μας και καθαρίζει το έντερο, διατηρώντας το σώμα μας υγιές».

Δείτε πώς το νερό κριθαριού βοηθά στην αποτελεσματική απώλεια βάρους:

Κριθαρόνερο για απώλεια βάρους:

Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στο κριθαρόνερο μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή κίνηση του εντέρου

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε κριθαρόνερο για απώλεια βάρους Φτιάξτε το δικό σας κριθαρένιο νερό στο σπίτι αντί να αγοράζετε από έξω. Για να ετοιμάσετε κριθαρόνερο, επιλέξτε το μαργαριταρένιο κριθάρι για αποτελεσματική απώλεια βάρους. Ακολουθεί μια απλή και γρήγορη συνταγή:

Βράστε μερικά μαργαριτάρια κριθαριού (ανεπεξέργαστρο κριθάρι πλιγούρι) μέχρι να μαλακώσουν. Φροντίστε να προσθέσετε τρεις όγκους νερού σε έναν όγκο κριθαριού καθώς τείνει να μουλιάσει το νερό.
Τώρα, σουρώνουμε και μαζεύουμε το νερό. Επαναλάβετε μέχρι να μην βρείτε υπολείμματα στο νερό.

Εάν η γεύση του κριθαριού δεν είναι και τόσο ελκυστική, σας προτείνουμε να προσθέσετε λίγο χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού ή μέλι . Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ξυλάκι κανέλας ή τζίντζερ για να προσθέσετε λίγη γεύση στο νερό. Όλα αυτά τα καρυκεύματα  βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και της διαδικασίας απώλειας βάρους.

Αν θέλετε να το γλυκάνετε,  προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη καθώς είναι λιγότερο επεξεργασμένη.
Φυλάξτε το κριθαρόνερο στο ψυγείο για να διαρκέσει περισσότερο.

Προσθέστε κριθαρένιο νερό στην καθημερινή σας διατροφή μαζί με ασκήσεις και υγιεινή διατροφή για να χάσετε βάρος, με τον υγιεινό τρόπο! Μια καλή διατροφή με καλές τροφές μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά και να σας φέρει υγεία και ευεξία. Τα τρόφιμα με βάση το κριθάρι θεωρείται επίσης ότι καταναλώνονται τακτικά. Αλλά το να πίνετε τακτικά κριθαρένιο νερό είναι ένας εύκολος τρόπος για να επιτύχετε γρήγορα τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. 

Με πληροφορίες απο food.ndtv.com

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr