5 φυσικές θεραπείες που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας για όμορφο δέρμα

5 φυσικές θεραπείες που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας για όμορφο δέρμα

 1. Φύλλα κόλιανδρου και κουρκουμά σε σκόνη  για μαύρα στίγματα

Είναι μια εξαιρετική λύση για τα υπερβολικά μαύρα στίγματα στο πρόσωπό σας, ειδικά στη μύτη. Βοηθά στη συρρίκνωση των μεγάλων πόρων. Ο κόλιανδρος δρα ως καυστικό για να καθαρίσει τους ρύπους, που έφραξαν τους πόρους του δέρματός σας. Ο κουρκουμάς βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας από τους πόρους .

Πως να την φτιάξεις

Ανακατέψτε τα φύλλα κόλιανδρου με δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη κουρκουμά για να κάνετε μια λεπτή πάστα. Εφαρμόστε αυτή την πάστα στο πρόσωπό σας και κρατήστε τη όλη τη νύχτα. Ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με κρύο νερό. Ακολουθήστε αυτή τη ρουτίνα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να απαλλαγείτε εύκολα από τα μαύρα στίγματα.

2. Μάσκα προσώπου με τυρόπηγμα και για ξηρές επιδερμίδες

Η μάσκα αυτή με τυρόπηγμα και φασόλια αποτελεί έναν καταπληκτικό τρόπο για να θρέψετε το ξηρό δέρμα και να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα. Το φασόλι δρα ως καθαριστικό για το δέρμα και το τυρόπηγμα έχει ενυδατική δράση.

Πως να την  φτιάξεις

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανακατέψετε δύο κουταλιές της σούπας βρασμένα φασόλια , μια κουταλιά της σούπας τυρόπηγμα, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μια δόση κουρκουμά για να κάνετε μια λεία πάστα. Απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για περίπου πέντε λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Προσπαθήστε να επαναλαμβάνετε αυτη την εφαρμογή τακτικά. Το τυρόπηγμα είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα, το μέλι καθαρίζει το δέρμα σας και ο κουρκουμάς λειτουργεί ως αντισηπτικό που διατηρεί τα επίπεδα pH του δέρματός σας. Όλα αυτά τα συστατικά μαζί θα θεραπεύσουν το ξηρό δέρμα σας φυσικά και θα το ξανακάνουν ελαστικό.

3. Μάσκα προσώπου με σαφράν για βελτίωση του τόνου του δέρματος

Το σαφράν είναι γνωστό για τις πολλές του θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι μια πλούσια πηγή σιδήρου, καλίου, ασβεστίου, σεληνίου, ψευδαργύρου και χαλκού και βιταμινών όπως βιταμίνη Α, φολικό οξύ, νιασίνη και βιταμίνη C. Το σαφράν βοηθά στη βελτίωση του τόνου του δέρματός σας και καθαρίζει το θαμπό δέρμα. Βοηθά στην αφαίρεση των μαύρων κύκλων και των λεπτών γραμμών. Το παρακάτω πακέτο προσώπου με σαφράν θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος φέρνοντας τέλεια λάμψη.Πως να φτιάξεις?Για να φτιάξετε μια λαμπερή συσκευασία προσώπου σαφράν, πάρτε περίπου τρεις έως τέσσερις κλώνους σαφράν και μουλιάστε τα σε δύο κουταλάκια του γλυκού νερό όλη τη νύχτα (το χρώμα του νερού γίνεται χρυσοκίτρινο). Τώρα προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα, σταγόνες ζάχαρη και μερικές σταγόνες λάδι καρύδας στο νερό με σαφράν. Βυθίστε ένα κομμάτι ψωμί σε αυτό το μείγμα και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας με αυτό το κομμάτι ψωμί. Κρατήστε αυτό το πακέτο για περίπου δεκαπέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε με κρύο νερό. Στεγνώστε το πρόσωπό σας και επαναλάβετε αυτό τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

5 μάσκα προσώπου  με Aloe vera για την αφαίρεση του μαυρίσματος και των μαύρων κηλίδων

Η αλόη βέρα ήταν πάντα γνωστό ότι χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και παρασκευάσματα ομορφιάς από την εποχή των Φαραώ στην αρχαία Αίγυπτο. Χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία για διάφορες δερματικές παθήσεις και πολλές εσωτερικές διαταραχές. Τα φύλλα έχουν καταπληκτικές ενώσεις όπως μαννάνες, λεκτίνες και πολυσακχαρίτες μεταξύ άλλων. Χρησιμοποιείται καλύτερα για την αφαίρεση του μαυρίσματος και των μαύρων κηλίδων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Πως να την φτιάξεις.

Πιέστε το τζελ αλόης βέρα από τα φύλλα σε ένα μπολ. Προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι στο τζελ. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ανακατέψετε και τα δύο συστατικά και να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Κρατήστε το για περίπου 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με κρύο νερό. Μην εφαρμόζετε καμία ενυδατική κρέμα μετά την εφαρμογή αυτής της μάσκας προσώπου καθώς η ίδια η αλόη βέρα είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα.

5.Μάσκα προσώπου με λεμόνι και μέλι για λιπαρό δέρμα,

Το λεμόνι είναι μια εξαιρετική πηγή για τον καθαρισμό του δέρματος, την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων ς και τη μείωση της έκκρισης λιπαρότητας. Το μέλι έχει διάφορες αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της έκκρισης ελαίου περαιτέρω αποφεύγοντας τα σπυράκια και την ακμή να επανέλθουν.

Πως να φτιάξεις την μάσκα

Ανακατέψτε τα εκχυλίσματα χυμού λεμονιού και το μέλι μαζί σε ένα μπολ. Απλώστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Αυτό θα σας απαλλάξει από την υπερβολική λιπαρότητα και θα κάνει το δέρμα σας ελαστικό σφιχτό και ενυδατωμένο.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr