Το εύκολο κόλπο στο μπάνιο για να μην εμφανίσεις ποτέ ακμή στην πλάτη

Το εύκολο κόλπο στο μπάνιο για να μην εμφανίσεις ποτέ ακμή στην πλάτη

Το εύκολο κόλπο στο μπάνιο για να μην εμφανίσεις ποτέ ακμή στην πλάτη

Η ακμή στην πλάτη είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, αλλά με πρόληψη μπορείς να το αποτρέψεις.

Bacne ή αλλιώς ακμή στην πλάτη. Ό,τι πιο ενοχλητικό μπορείς να βιώσεις και οι αιτίες είναι πολλές. Ο ιδρώτας μετά τη γυμναστική και τα ρούχα που μένουν πάνω σου, τα μαλλιά που πέφτουν στην πλάτη σου και αναπτύσσεται υγρασία, άρα και μικρόβια, τα πολύ στενά ρούχα που μπορεί να φοράς, αλλά και τα σαμπουάν και τα conditioners που πέφτουν στην πλάτη σου όσο κάνεις μπάνιο. Κι, όμως, και τα προϊόντα μαλλιών μπορεί να επηρεάσουν την επιδερμίδα σου όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται.

 

Και άντε μετά να προσπαθείς να καταπολεμήσεις αυτήν την ακμή ή και να φορέσεις ένα off-shoulder ή εξώπλατο ρούχο. Δεν θέλεις γιατί δεν νιώθεις όμορφα και είναι απόλυτα λογικό. Τι θα έλεγες, όμως, να ακολουθήσεις ένα μυστικό το οποίο θα λειτουργήσει ως πρόληψη και θα σε προστατεύσει από την εμφάνιση ακμής στην πλάτη; Ναι, υπάρχει και θα το ανακαλύψεις αμέσως τώρα.

Το κόλπο-πρόληψη στο μπάνιο για την ακμή στην πλάτη
Σου είπα παραπάνω ότι τα σαμπουάν και conditioners προκαλούν ακμή στην πλάτη. Ναι, όντως! Ειδικά τα προϊόντα μαλλιών με έλαια έχουν φαγεσωρογόνο επίδραση και φράσσουν τους πόρους του δέρματος προκαλώντας ακμή κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών, στους ώμους, στην πλάτη και στον σβέρκο. Εκεί, δηλαδή, που πέφτει το νερό μαζί με προϊόν όταν ξεπλένεις τα μαλλιά σου και λούζεσαι.

Πώς θα το αποφύγεις όλο αυτό; Ειδικά όταν βάζεις conditioner- γιατί αυτό είναι το πιο πιθανό να σου προκαλέσει ακμή- θα πιάνεις με κλάμερ τα μαλλιά μέχρι να δράσει, ώστε να μην ακουμπούν στην πλάτη σου.

Όταν είσαι έτοιμη να ξεπλύνεις το conditioner επίλεξε τη μέθοδο του ανάποδου λουσίματος με το κεφάλι σου προς τα εμπρός, ώστε να μην πέσει ίχνος προϊόντος στο δέρμα της πλάτης. That’s it! Με αυτήν τη μέθοδο δεν πρόκειται να αποκτήσεις bacne και το δέρμα σου θα είναι υπέροχο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Προσοχή, όμως! Για ακόμη περισσότερη ασφάλεια, τρίψε καλά την περιοχή της πλάτης σου με το αφρόλουτρό σου, ώστε να εξαφανιστεί ακόμα και το τελευταίο υπόλειμμα conditioner που μπορεί να έχει παραπέσει.

www.queen.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr