DIY Time! 3 scrubs για το τριχωτό της κεφαλής που προσφέρουν βαθύ καθαρισμό

DIY Time! 3 scrubs για το τριχωτό της κεφαλής που προσφέρουν βαθύ καθαρισμό

Ποιος είπε ότι το scrub είναι μόνο για το σώμα και το πρόσωπο;

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, καθημερινά συγκεντρώνονται στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σκόνες και ρύποι από την ατμόσφαιρα. Η λογική λέει ότι αυτά θα τα αφαιρέσεις με το σαμπουάν και το λούσιμο, το οποίο κάνεις μερικές φορές την εβδομάδα. Χμμμ… περίπου, έχω να σου πω εγώ.

Τι εννοώ; Ότι ναι μεν το σαμπουάν καθαρίζει τα μαλλιά και το δέρμα, αλλά αν πραγματικά θέλεις να έχεις ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής χρειάζεσαι και κάτι ακόμα: ένα scalp scrub, δηλαδή ένα απολεπιστικό για το συγκεκριμένο σημείο.

Τι ακριβώς προσφέρει το scrub για το τριχωτό της κεφαλής
Το scrub στο τριχωτό της κεφαλής είναι γεμάτο με συστατικά απολέπισης και σκοπό έχει να καθαρίσει σε βάθος την περιοχή αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και τη συσσώρευση βρωμιάς και σκόνης από το περιβάλλον. Όχι μόνο, όμως! Η καθαριότητα αυτή στο τριχωτό της κεφαλής κάνει πιο υγιές το σημείο ενισχύοντας συγχρόνως και την ανάπτυξη της τρίχας και τη λάμψη των μαλλιών.

trixwto_tis_kefalis.jpg
Ειδικά, μάλιστα, αν χρησιμοποιείς συχνά προϊόντα hairstyling, λάδια, σπρέι κατά της θερμότητας, αφρό ή λακ, το scalp scrub είναι αυτό το hero item, που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου άμεσα.

3 DIY συνταγές για scalp scrub

Μη βιαστείς να αναρωτηθείς πού θα βρεις ειδικό scrub για το τριχωτό της κεφαλής. Παρακάτω σου έχω 3 συνταγές που θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι με απλά υλικά και θα φροντίσεις σωστά το δέρμα σου.

Scalp exfoliation: MUST DOs for healthy hair. | Dr Dray
Συνταγή για ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής:

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές ψιλοτριμμένο πλιγούρι βρώμης

2 κουταλιές conditioner

Ανακάτεψε τα υλικά, πάρε scrub στα χέρια σου και ξεκίνα το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Το συγκεκριμένο μείγμα θα σου προσφέρει απαλή απολέπιση, ενυδάτωση και αύξηση της κυκλοφορίας στους θύλακες της τρίχας, άρα και ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Στη συνέχεια, λούσου με το σαμπουάν και ακολούθησε τη hair care routine σου.

Για ξηρό τριχωτό της κεφαλής

Αν γενικότερα έχεις ξηρό δέρμα, θα ξεφλουδίζει και το τριχωτό της κεφαλής σου. Οπότε, χρησιμοποίησε το παρακάτω scalp scrub.

2 κουταλιές θαλασσινό αλάτι

1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1-2 κουταλιές ελαιόλαδο

Ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής. Κάνε ελαφρύ μασάζ και άσε για 15 λεπτά το scrub να καθίσει στο δέρμα. Μετά ξέπλυνε με νερό και λούσου.

trixwto_tis_kefalis_scrub.jpg

Αν έχεις πιτυρίδα

Αν έχεις μαλλιά με πιτυρίδα, ακολούθησε την παρακάτω συνταγή.

1 κουταλιά μαγειρική σόδα

1 κουταλιά σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Μερικές σταγόνες tea tree oil

Ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσε στο τριχωτό της κεφαλής το μείγμα κάνοντας μασάζ. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και συνέχισε με μάσκα μαλλιών στο κεφάλι, ώστε να «κλειδώσεις» την υγρασία στα μαλλιά, αλλά και στην επιδερμίδα.

www.queen.gr

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr