Πέντε σημάδια που δείχνουν πως δεν είστε υγιείς, ακόμα κι αν θεωρείτε πως είστε

Πέντε σημάδια που δείχνουν πως δεν είστε υγιείς, ακόμα κι αν θεωρείτε πως είστε

Όλα τα στέλνει το σώμα σας

Όσο και αν ακούμε ή ακόμα και να λέμε πως το σώμα μας είναι ο ναός μας, πολύ συχνά δεν το φροντίζουμε όπως θα έπρεπε.

Και ενώ είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί με ακρίβεια και να εκτελεί συγκεκριμένες εργασίες, υπάρχουν στιγμές που προκύπτουν προβλήματα, για τα οποία – ευτυχώς- έχει τον τρόπο να μας προειδοποιεί πριν φτάσουν στο απροχώρητο. Έτσι, αν το ακούσουμε, μπορούμε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Διαβάστε παρακάτω μερικά βασικά σημάδια κακής υγείας που μας στέλνει το σώμα μας:

Νιώθετε πάντα κουρασμένη
Η κούραση είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για πολλούς. Ωστόσο, οι λόγοι στους οποίους την αποδίδουν δεν είναι πάντα ίδιοι ή συγκεκριμένοι. Ενώ, δηλαδή, η πολλές ώρες στη δουλειά και το καθημερινό άγχος είναι βασικές αιτίες κούρασης, η εξάντληση που νιώθετε μπορεί να υποδηλώνει πολλά περισσότερα.

Το Health.com παραθέτει μία σειρά από λόγους που προκαλούν κούραση και δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εργασία μας. Αφυδάτωση, χαμηλά επίπεδα σιδήρου, σάκχαρο ή έλλειψη άσκησης είναι μόνο μερικοί. Αν νιώθετε διαρκώς εξαντλημένη, τότε ελέγξτε τη διατροφή και τις συνήθειές σας, δοκιμάστε να καταναλώνετε περισσότερο νερό και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τυχόν συμπληρώματα που ίσως χρειάζεστε.

Τα μάτια σας είναι κόκκινα ή στεγνά
Οι γιατροί τονίζουν πως το λευκό σημείο των ματιών μας πρέπει να παραμένει λευκό. Αν αυτό αλλάξει, είναι δείγμα κακής υγείας. Μπορεί, για παράδειγμα, να υποδεικνύει πρόβλημα με το πάγκρεας ή το ήπαρ σας. Φυσικά, μπορεί να σημαίνει έλλειψη ύπνου ή υπερβολική ενασχόληση με τις οθόνες. Οι αιτίες της ξηροφθαλμίας είναι πολλές και ο καταλληλότερος άνθρωπος για να σας δώσει τη λύση είναι ο γιατρός σας.

Τα νύχια σας σπάνε ή κιτρινίζουν
Σπάνια συνδέσουμε την υγεία μας με τα νύχια μας και όμως αυτό το μέρος του σώματος δείχνει πολλά. Η υφή, το σχήμα και η αντοχή τους μπορούν να μας βοηθήσουν αν κάτι πηγαίνει ή όχι καλά με το σώμα μας.

Παράγοντες όπως το κάπνισμα ή ορισμένα βερνίκια νυχιών επηρεάζουν το χρώμα των νυχιών, αλλά ειδικοί ανεφέρουν ότι το κίτρινο χρώμα στα νύχια (είτε στα χέρια είτε στα πόδια) προκαλείται όταν έχουμε προβλήματα με το κυκλοφορικό ή με τα υγρά στο σώμα. Αν, τώρα, τα νύχια σας δεν μεγαλώνουν σωστά, σπάνε ή έχουν εσοχές τότε σίγουρα πρέπει να ελέγξετε τη διατροφή σας.

Το δέρμα σας είναι θαμπό
Και εμφανίζετε συχνά σπυράκια ή ακμή. Δυστυχώς, οι αιτίες που προκαλούν ακμή είναι πολλές, για να είστε σίγουρη θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε ποιες είναι αυτές στη δική σας περίπτωση. Ένας έλεγχος από τον δερματολόγο θα σας βοηθήσει. Αν για παράδειγμα βγάζετε συχνά σπυράκια στο μέτωπο, ίσως να φταίει ο τρόπος ζωής σας και ο ελλιπής καθαρισμός. Αν, όμως, εμφανίζετε σημάδια στο πιγούνι, τότε το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στο στομάχι σας και τις δυσκολίες στην πέψη.

Ροχαλίζετε
Δυνατά και ενοχλητικά για εκείνους που κοιμούνται κοντά σας. Το ροχαλητό συνδέεται με πολλές παθήσεις, όπως η υπνική άπνοια, το υπερβολικό βάρος, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή οι καρδιακές παθήσεις. Και πάλι η συμβουλή ενός ειδικού θα σας δώσει τη σωστή απάντηση και λύση στο πρόβλημα, καθώς οι αιτίες μπορεί να είναι πιο σοβαρές από όσο νομίζετε.

www.marieclaire.gr

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr