Πώς να ρίξω τον πυρετό; – Θεραπείες στο σπίτι

Πώς να ρίξω τον πυρετό; – Θεραπείες στο σπίτι

Πώς να ρίξω τον πυρετό; Όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι πάνω από 37,2°C θεωρείται ότι το άτομο έχει πυρετό.

Ο πυρετός είναι μια προσωρινή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος που συχνά προκαλείται από κάποια ασθένεια. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε εύκολες και αποτελεσματικές θεραπείες για τον πυρετό στο σπίτι.

Πυρετός και συμπτώματα

 

Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Τα πιο σύνηθες συμπτώματα λοίμωξης που μπορεί να εμφανιστούν μαζί με δέκατα:

Βήχας
Διάρροια
Ερυθρότητα
Πονόλαιμος
Πονοκέφαλος
Πόνος στο αυτί
Λεμφαδενοπάθεια
Αίσθημα κόπωσης
Κράμπες στην κοιλιά
Δυσκολία κατά την αναπνοή
Μειωμένη όρεξη για φαγητό
Ναυτία με ή χωρίς τάση προς έμετο
Πώς να ρίξω τον πυρετό σε ενήλικα;

⇒ Πυρετός: Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να ανησυχείτε;

Πώς να ρίξω τον πυρετό σε ενήλικα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν έχετε πυρετό είναι να τον παρακολουθείτε ανά διαστήματα. Και όσο η θερμοκρασία παραμένει κάτω από τους 37,7 °C θα πρέπει να ξεκουράζεστε και να πίνετε άφθονα υγρά. Τις περισσότερες φορές ο πυρετός «πέφτει» με τον ιδρώτα με το σώμα να εξαλείφει τις τοξίνες. Εάν ο πυρετός ανέβει πάνω από τους 37,7 °C, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Πώς να ρίξω τον πυρετό σε παιδί;
Ο πυρετός είναι περισσότερο κοινός στα παιδιά σε αντίθεση με τους ενήλικες, καθώς, το ανοσοποιητικό τους σύστημα ακόμη αναπτύσσεται και δεν αποκρίνεται τόσο σύντομα στις λοιμώξεις, όπως όταν φτάνουν στην εφηβική ηλικία.

Όπως και οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά με πυρετό πρέπει να πίνουν πολλά υγρά. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να πείσουν τα μικρά παιδιά να πιούν επιπλέον νερό. Για το λόγο αυτό φτιάξτε τους χαμομήλι ή έναν αραιωμένο χυμό φρούτων. Τα παιδιά πρέπει να πίνουν αραιωμένους χυμούς, επειδή τα ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Επιπλέον, για μεσημεριανό γεύμα επιλέξτε σούπες, όπως έναν ζεστό ζωμό κοτόπουλου.

Πώς να ρίξω τον πυρετό σε παιδί;
Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά ξεκουράζονται επαρκώς μέχρι να περάσει ο πυρετός ή η ασθένεια. Εάν ένα παιδί δεν μπορεί να κοιμηθεί ή να χαλαρώσει, οι γονείς και οι φροντιστές μπορούν να δοκιμάσουν να τους διαβάσουν ένα παραμύθι ή να βάλουν απαλή μουσική.

Να θυμάστε πως όσον αφορά τα παιδιά και τα βρέφη, οι γονείς θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη για ένα παιδί που:

είναι κάτω των 3 μηνών και έχει πυρετό 38°C ή υψηλότερο,
είναι 3-6 μηνών και έχει υψηλό πυρετό 39°C,
έχει πυρετό τουλάχιστον 5 ημέρες,
έχει συμπτώματα αφυδάτωσης ή εξανθήματα.
Πώς να ρίξω τον πυρετό;
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αναρωτιούνται πώς να ρίξουν τον πυρετό χωρίς φαρμακευτική αγωγή ή ιατρική περίθαλψη. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να τον «ρίξετε» γρήγορα!

→ Ενυδάτωση του οργανισμού

Η πρόσληψη υγρών βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση, καθώς απομακρύνονται οι τοξίνες από το σώμα.

→ Ζεστό μπάνιο

Ένα αφρόλουτρο με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια θα βοηθήσουν στη χαλάρωση των μυών και θα σας ανακουφίσουν από τους μυϊκούς πόνους του σώματος.

→ Ξεκούραστος ύπνος

Ένας καλός ύπνος ενεργοποιεί τις ορμόνες που ανανεώνουν τους ιστούς και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Οι 8 ώρες ύπνου θα βοηθήσουν το σώμα στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία θα καταπολεμήσουν τους ιστούς.

→ Ελαφρύ ντύσιμο

Όταν κάποιος έχει πυρετό μπορεί να αισθάνεται πως ζεσταίνεται μια στιγμή και πως κρυώνει την αμέσως επόμενη. Ωστόσο, τα πολλά και βαριά ρούχα ενδέχεται να «παγιδεύσουν» τη θερμότητα του σώματος, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του ακόμη περισσότερο. Προτιμήστε να ντύνεστε με ελαφρύ ρουχισμό και να προσθέσετε περισσότερα στην περίπτωση που αρχίσετε να κρυώνετε.

Σπιτικές θεραπείες για τον πυρετό
Πώς να ρίξω τον πυρετό με ξύδι;

Πώς να ρίξω τον πυρετό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτες ως μια παραδοσιακή σπιτική θεραπεία ώστε να ελέγξετε τον πυρετό.

Σε αυτή την περίπτωση αντί να τις καταναλώσετε, βάλτε τις κατευθείαν πάνω στο σώμα σας, αφού πρώτα τις εμποτίσετε με ξύδι, για να μπορέσουν οι θεραπευτικές τους δυνάμεις να εισχωρήσουν μέσα από το δέρμα. Θα δείτε πως ο πυρετός θα πέσει 20 λεπτά μετά την εφαρμογή των κομπρεσών.

Πώς να ρίξω τον πυρετό με κρεμμύδι;

Τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πυρετού. Κόψτε τα και τοποθετήστε τις φέτες των κρεμμυδιών μέσα σε μία λεκάνη και βάτε τα γυμνά σας πόδια μέσα. Για την καλύτερη εφαρμογή αυτής της θεραπείας σε παιδιά τοποθετήστε τις φέτες των κρεμμυδιών στις κάλτσες τους.

Πώς να ρίξω τον πυρετό με μαύρο πιπέρι και τζίντζερ;

Ετοιμάστε ένα βρασμένο αφέψημα με τζίντζερ και ρίξτε μια πρέζα μαύρο πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Το ρόφημα αυτό προκαλεί εφίδρωση, γι’ αυτό φροντίστε να αλλάξετε ρούχα όταν ιδρώσετε.

Πώς να ρίξω τον πυρετό με λεμόνι;

Αυτή η θεραπεία είναι χρήσιμη για την αποκατάσταση των υγρών που χάνεται όταν πέφτει ο πυρετός. Για να το φτιάξετε, προσθέτετε τη φλούδα ενός λεμονιού και δυο κουταλιές της σούπας κριθάρι σε 1/4 του λίτρου βραστό νερό. Το αφήνετε να κρυώσει και να σταθεί για 12 ώρες και στη συνέχεια το πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εφόσον μειωθεί ο πυρετός.

Υψηλός πυρετός που δεν πέφτει – Βότανα
Θυμάρι → Βότανο με αντιφλεγμονώδεις και αντιπυρετικές ιδιότητες που διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία.
Ιτέα/ιτιά → Βότανο που περιέχει ότι και η ασπιρίνη, σαλικυλικό οξύ και θεωρείται ένα αποτελεσματικό αντιπυρετικό.
Αχίλλεια → Βότανο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμώντας τις φλεγμονές και εξισορροπώντας το μεταβολισμό.
Μέντα → Βότανο που λειτουργεί ως αντιπυρετικό. Βοηθά στην πτώση του πυρετού. Να θυμάστε ότι η μέντα απαγορεύεται εάν κάνετε ομοιοπαθη­τική, διότι παρεμποδίζει τη δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.
Πώς να ρίξω τον πυρετό

Φάρμακα για πυρετό
Τα φάρμακα δεν είναι συνήθως απαραίτητα για τη θεραπεία του πυρετού. Ωστόσο, ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πυρετού και να βοηθήσουν τον ασθενή να νιώσει πιο άνετα. Αυτά περιλαμβάνουν:

♦ Ιβουπροφαίνη ♦ Ακεταμινοφαίνη ♦ Ναπροξένη

Σε γενικές γραμμές τα προϊόντα του φαρμακείου έχουν το πλεονέκτημα ότι δρουν ταυτόχρονα ενάντια σε πολλά συμπτώματα του κρυολογήματος.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr