5 συνταγές για DIY μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας

5 συνταγές για DIY μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας

Πώς να φτιάξεις σούπερ ενυδατικές μάσκες μαλλιών με έλαιο καρύδας και υλικά από τη κουζίνα σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Το λάδι καρύδας θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά έλαια που υπάρχουν, ενώ είναι πολύ δημοφιλής η χρήση του στην κοσμετολογία. Και δικαίως, καθώς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό,τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών σου.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία αλλά και το λαυρικό οξύ, όλα τους υπεύθυνα για την αναζωογόνηση, ενυδάτωση και προστασία της τρίχας. Περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για το κλείδωμα της υγρασίας των μαλλιών, με αποτέλεσμα αυτά να μην αφυδατώνονται και ξηραίνουν εύκολα.

Αποτελεί πλέον το α και το ω στην haircare routine, αφού τα περισσότερα σκευάσματα περιποίησης το εμπεριέχουν στις συνθέσεις τους. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη χαρά από το να μπορούμε να φτιάχνουμε μόνες μας στο σπίτι συνταγές ομορφιάς. Εμείς, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε 5 DIY συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου απόλυτα ενυδατικές μάσκες μαλλιών με κεντρικό συστατικό το έλαιο καρύδας και προϊόντα από την κουζίνα σου που σίγουρα διαθέτεις ή μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ.

5 συνταγές για DIY μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας
Extra info: Το υψηλής ποιότητας παρθένο έλαιο καρύδας πρέπει να είναι λευκό όταν είναι στερεό και άχρωμο σαν το νερό όταν είναι υγρό. Το καθαρό λάδι καρύδας είναι άχρωμο ενώ έχει ένα ήπιο άρωμα καρύδας. Σε χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από 26 βαθμούς) πήζει και είναι στέρεο, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες λιώνει με τη ζέστη.

Εάν έχεις αφυδατωμένα, ξηρά μαλλιά, θα χρειαστείς:
– 2 κουταλιές της σούπας παρθένο έλαιο καρύδας

– 1 κουταλιά της σούπας μέλι

– 1 αυγό

Πρώτα, λιώσε σε φούρνο μικροκυμάτων το λάδι καρύδας – εάν είναι σε στέρεα μορφή. Στη συνέχεια, χτύπα το αυγό σε ένα μπολ και ρίξε σιγά σιγά το λάδι καρύδας ανακατεύοντας καλά. Τέλος, πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Εφαρμογή:

Χώρισε τα καθαρά και νωπά μαλλιά σου σε μεσαίες τούφες και άπλωσε σε κάθε τμήμα το μείγμα που έφτιαξες, φροντίζοντας να καλυφθεί η τρίχα από την κορυφή έως την άκρη της. Τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια ζεστή πετσέτα και άφησέ τα για τουλάχιστον μισή ώρα – ιδανικά, όσο περισσότερο μπορείς. Τέλος, ξέβγαλε καλά με νερό και σαμπουάν (ίσως χρειαστεί παραπάνω από ένα ξέβγαλμα για να καθαρίσουν τα μαλλιά από τη μάσκα).

Εάν έχεις θαμπά μαλλιά:
– 2 κ.σ. έλαιο καρύδας

– 1 κ.σ. μηλόξυδο

Η διαδικασία που ακολουθείς και εδώ είναι όμοια με παραπάνω, ενώ αφήνεις το μείγμα στα μαλλιά σου για περίπου 15-20 λεπτά. Το μηλόξυδο είναι ευρέως γνωστό για την ικανότητα να ισορροπεί το PH της τρίχας ενώ επαναφέρει άμεσα τη λάμψη και την απαλότητα στα μαλλιά σου. Ο συνδυασμός του με έλαιο καρύδας κάνει θαύματα!

Για εύθραυστα μαλλιά:
– 2 κ.σ καστορέλαιο

– 2 κ.σ. έλαιο καρύδας

Εάν ανακατέψεις τα δύο αυτά έλαια μαζί και απλώσεις το μείγμα χτενίζοντας καλά τα μαλλιά σου, θα δεις μεγάλη διαφορά καθώς ο συνδυασμός των ελαίων αυτών θα βοηθήσει την τρίχα σου να μην σπάει. Καλό είναι να μείνει στα μαλλιά σου για τουλάχιστον 7 ώρες, ιδανικά κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Για κατεστραμμένες άκρες:
Εδώ το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να απλώσεις σκέτο το λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών σου κάνοντας ελαφρύ μασάζ αφού πρώτα ζεστάνεις το προϊόν στα δάχτυλά σου. Και εδώ θέλουμε το λάδι να μείνει στα μαλλιά για τουλάχιστον 7 ώρες.

Εάν θες λαμπερά μαλλιά:
– 1 πολύ ώριμη μπανάνα,

-1 κ.σ. λάδι καρύδας

-1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Λιώσε στο μπλέντερ την μπανάνα και ανακάτεψέ τη με τα έλαια πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Κάλυψε με αυτό τα μαλλιά σου και άφησέ το να δράσει 15 λεπτά. Ξέπλυνε πολύ καλά, αρχικά με σκέτο νερό για να φύγουν τυχόν υπολείμματα μπανάνας και στη συνέχεια με σαμπουάν.

Tip: Εάν εφαρμόσεις τις παραπάνω συνταγές στα μαλλιά σου τακτικά (1-2 φορές την εβδομάδα), θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.
Πηγή: madamefigaro.gr

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr