Πώς κατασκευάζεται η πούδρα ταλκ και πόσο ασφαλής είναι; Τι είναι ο τάλκης;

Πώς κατασκευάζεται η πούδρα ταλκ και πόσο ασφαλής είναι; Τι είναι ο τάλκης;

Talc baby powder. Ο τάλκης προέρχεται από κοιτάσματα πετρωμάτων που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη και εξορύσσεται όπως πολλά άλλα πολύτιμα ορυκτά,

της Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr iatrikanea

Ο τάλκης είναι ένα ορυκτό, μια κρυσταλλική ουσία. Πρόκειται για μια λευκή, εύθρυπτη σκόνη στην αφή, η οποία μερικές φορές μπορεί να έχει μια πρασινωπή απόχρωση. Είναι το χρώμα του τάλκη που κρίνεται από την ποιότητα και την επεξεργασία του – όσο πιο λευκό, τόσο το καλύτερο είναι το προϊόν.

Ο τάλκης προέρχεται από κοιτάσματα πετρωμάτων που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη και εξορύσσεται όπως πολλά άλλα πολύτιμα ορυκτά, αλλά για την παραγωγή πούδρας τάλκη χρησιμοποιείται μόνο άριστης ποιότητας τάλκης που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές καθαρότητας.

Μετά την εξόρυξη, ο τάλκης συνθλίβεται μερικώς, ταξινομείται και κατατάσσεται σε κατηγορία. Στη συνέχεια, το μετάλλευμα τάλκη που ανταποκρίνεται στα πρότυπά μας αλέθεται σε πούδρα, ελέγχεται το μέγεθος των σωματιδίων του και επιβεβαιώνεται η καθαρότητά του

Η πούδρα τάλκη είναι η επεξεργασμένη μορφή του πιο μαλακού ορυκτού στη γη: του τάλκη. Είτε την αποκαλείτε ταλκ είτε πούδρα για μωρά, πιθανότατα αυτή η λευκή, και μεταξένια απαλή πούδρα περιλαμβάνεται στα βασικά προϊόντα βρεφικής φροντίδας που χρησιμοποιείτε.
Ο Τάλκης είναι μια αρκετά δημοφιλής ουσία:
Χρησιμοποιείται στη σύνθεση των παιδικών σκονών.
Μπορεί να είναι ένα πρόσθετο τροφίμων, το οποίο χαρακτηρίζεται ως E553b.
Χρησιμοποιείται σε κεραμικά ραδιο-απομόνωσης.
Είναι μέρος των διαιτητικών συμπληρωμάτων, ενεργεί ως πηγή μαγνησίου και πυριτίου.
Χρησιμοποιείται ως υλικό πλήρωσης στις ακόλουθες βιομηχανίες: ιατρική, βαφή, χαρτί, καουτσούκ και άλλα
Πόσο ασφαλές είναι ο τάλκης;
Η τάλκη χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων. Υπάρχουν διάφορες μελέτες που δείχνουν την ασφάλεια του προϊόντος για χρήση στον άνθρωπο.
Κάποια μελέτη αναφέρει ότι η υπερβολική χρήση του προϊόντος μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή και έτσι να προκύψουν ευνοϊκές συνθήκες για εκφυλισμό κακοήθων κυττάρων και ταχεία ανάπτυξη καρκινικού όγκου.

Κάποιες άλλες μελέτες αναφέρουν ότι πριν από πολλά χρόνια σε κάποια σκευάσματα ταλκ είχαν ανιχνευτεί μικρές ποσότητες αμιάντου που ήταν αιτία καρκινογένεσης.

Σήμερα ακολουθώντας τις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών και του αντίστοιχου της Ευρώπης το προιόν είναι απολύτως ασφαλές. Η επιστήμη, οι έρευνες, τα κλινικά στοιχεία και 30 χρόνια μελετών από ειδικούς του ιατρικού κλάδου σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το καλλυντικό ταλκ είναι ασφαλές. Οι αρχές υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο έχουν αναθεωρήσει τα δεδομένα. Η χρήση του ταλκ έχει γίνει αποδεκτή σε χώρες ανά τον κόσμο, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Καναδά, Αργεντινή, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ισραήλ, Νότια Αφρική, Τουρκία και Ινδονησία.

Για βιομηχανικούς σκοπούς, ο τάλκης είναι αρκετά χρήσιμος και δεν προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα όταν εισπνέεται.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr